Arkadaşlar titledeki "»" karajterini kaldırmak istiyorum. Dosyaların içini aradım bulamadım. Nereden kaldırırım?
Arkadaşlar titledeki "»" karajterini kaldırmak istiyorum. Dosyaların içini aradım bulamadım. Nereden kaldırırım?
bunu özel olarak kodlar.. bundan önceki yada sonraki kelime ile dosyada bulup silmeniz gerekli 8 başlayan bi koddur ihtimalle..
Temanızın header.php (Üst Kısım) bölümünü açın. <title></title> taglerinin arasında & raquo; ifadesini bulup, yerine boşluk ya da başka bir karakter girebilirsiniz. İfadede & işaretinden sonra boşluk yok.
Temanızın header.php (Üst Kısım) bölümünü açın. <title></title> taglerinin arasında & raquo; ifadesini bulup, yerine boşluk ya da başka bir karakter girebilirsiniz. İfadede & işaretinden sonra boşluk yok.
Maalesef dediğin ifade yok. Bendeki kod aşşağıdaki şekilde..
<title>
<?php wp_title(''); ?>
<?php if(wp_title(' ', false)) { echo ' | '; } ?>
<?php bloginfo('name'); ?>
</title>
merhaba, ilk defa bir blog kurdum ve yardıma ihtiyacım var. Blogu kurduktan sonra tercihlerden sitenin başlığını yazdığımda türkçe karakter sorunuyla karşılaşıyorum. Charset ayarı utf-8 olarak görünyor fakat bende yine türkçe karakter sorunu var. Ne yapabilirim acaba?
bu sorun bendede var <?php wp_title(''); ?> den kaynaklanıyor "»" bunu nasıl kaldırırız bilen yokmu?
@cYcLoNe <?php wp_title(''); ?> sağındaki garip karakteri kaldırın. Header.php dosyasında olması gerekli.
cihan1368, ben sitenizin herhangi bir yerinde o işareti göremedim.
<?php wp_title(':'); ?>
bu şekilde değiştirin...
kuytul, Ben bu başlıkt türkçe karakter sorunu ile ilgili bir şey göremiyorum. Lütfen yeni bir başlık açabilir yada varolan başlıklarda sorununuzu yazabilirsiniz.
eylultoprak o işaret yok işde olsa kaldırıcam okadarını biliyorum :)
tema ismi verirseniz daha ayrıntılı bir açıklama yapabiliriz
sidebardaki > bu işarettenmi bahsediyorsunuz eğer ondan bahsediyorsanız title diye images dosyasından bull adli resimi değiştirmeniz gerekiyor yada kaldırmanız
wportal-10 theme bu ama bunla akalalımı bilmem titlede "»" bu işaret yok ascii side yok
<?php wp_title(':'); ?> kodu ekleyincede "»" yerine ":" oluyor yani ascii değişmiş oluyor ben kompile kaldırmak istiyorum + boşluk ondan sonra bu işaret oluyor. titlede görünürde boşluk yok..<?php wp_title(); ?> alternatif kod yok mu?
ör :
<title> » Şahika</title>
<title> : Şahika</title>
Yada elinde değişik title kombinasyonları olan var mı?
http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_title
adresinde ayarları mevcut.
Bunu geçtimde şubu nasıl yapabilirim. pagenavinin sayfa nosunu titleye su kodla aktarabiliyorum:
<title> Sayfa <?php echo get_query_var('paged'); ?> </title>
bunde 1. sayfada nosu gozukmuyor 2. 3 .4 vs.. de titlede no guzkuyor ama
misal 1. sayfa da <title> Sayfa </title>
misal 2. sayfa da <title> Sayfa 2 </title>
Yapmak istedigim sayfa kelimesini <?php echo get_query_var('paged'); ?> kodunun icine nasıl atarım boylece 1. sayfada, sayfa kelimesi çıkmaz.
Örnek başka kod:
<?php if ( is_single() ) { ?>. title <?php } ?> buda titlede farklı amaç için burda title php kod icinde buna benzer kod istiyorum.
Yazı ilk açıldığında "paged" ile aldığınız değişkenin içeriği olmadığından ekrana birşey yazmıyor. Bunu aşağıdaki gibi sınayarak işinizi görebilirsiniz.
< title>< ?php
$sayfano = get_query_var('paged');
if ($sayfano) {
echo "Sayfa $sayfano";
}
?>
< /title>
Burada eğer "paged" değişkeninin değeri varsa yaz dedik, yoksa birşey yazmayacak. Kod içindeki < sembollerinden sonra boşluk olmayacak, onları düzeltin.
< ?php $sayfano = get_query_var('paged'); if ($sayfano) { echo "Sayfa $sayfano"; }?> hata veriyor
editplus da aciyorum php yide bu kod düz siyah kod renkleri bile yok.
< ?php ifadesindeki boşluğu silip denemiş miydiniz? Yazdığınız mesajda kod satırının sonundaki }?> ifadesini } ?> ile değiştirin, ayrıca kodu eklediğiniz bloğu da yazarsanız iyi olur. Küçük bir ihtimal de olsa bu kodu bir php bloğunun içinde kullanıyor olabilirsiniz.
< ?php $sayfano = get_query_var('paged'); if ($sayfano) { echo "Sayfa $sayfano"; } ?>
başlıktaki " » " işaretlerini kaldırmak istiyorum.özellikle ilk baştakini..
temalarda » arattım silmek için bulamadım..
<?php wp_title();?>
sayfanda title bölümünde kod bu sekilde..ancak " » " isaretini nereden bulup ekliyor bulamadım.
yani kod aynı olacak..ancak o işaret çıkmayacak...sonuçta bu işart biryerden alınıyor..
editöre not:kötü niyetim yok.sadece sorunu çözmeye çalısıyorum.bilgilerin yetersiz olduğunu düşünerek ekleme yapıyorum.
<title><?php wp_title();?><?php if(wp_title('', false)) { ?> | <?php } ?><?php bloginfo('name'); ?></title>
sitemdeki title kodu şu sekilde ayarladım....
sadece » işareti çıkıyor ilk basta..
title çalışıyor...bu kodu değişince kullandığım pluginler sorun çıkarıyor...
biraz yabancı wp forumunda arastırdım sonuca ordada ulasılmamış.
not:sürekli arastırıyorum.yeni bulduğum seyleri yazmaya çalısıyorum.
Bu basit konuya şu ana kadar Wp ustalarının kesin net bir cevap yazamamasına gerçekten çok şaşırdım ben bir iki deneme ile hallettim:
Eğer title bilgilerinizde » gibi sinir bozucu bir şekil çıkıyorsa ve siz asci veya direk bu kodu arayıp bulamıyorsanız ki benimkinde öyleydi header.php dosyanızdaki title kodunuz şu şekildedir:
<?php wp_title(''); ?>
Şekilden kurtulmak için yapmanı gereken ise iki tırnak arasına bir boşluk yapmaktır :)
yani şu şekilde yapın:
<?php wp_title(' '); ?>
Genel olarak toparlayacak olursak:
Başlık ismi + blog ismi şeklinde herhangi bir işaret(+) olmadan görüntülemek için:
<title><?php wp_title(' '); ?> <?php bloginfo('name'); ?></title>
Kodunu kullanın bakın bakim şimdi gitti mi gitmedi mi ;)
Olay budur var mı sorun arkadaşlar ?
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.