WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

title ayarı

(23 mesaj(lar))
  • 9 ay önce cihan1368 tarafından başlatıldı
  • konel tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmemiş
  1. Arkadaşlar titledeki "»" karajterini kaldırmak istiyorum. Dosyaların içini aradım bulamadım. Nereden kaldırırım?

9 ay önce #
  2. bunu özel olarak kodlar.. bundan önceki yada sonraki kelime ile dosyada bulup silmeniz gerekli 8 başlayan bi koddur ihtimalle..

9 ay önce #
  3. Temanızın header.php (Üst Kısım) bölümünü açın. <title></title> taglerinin arasında & raquo; ifadesini bulup, yerine boşluk ya da başka bir karakter girebilirsiniz. İfadede & işaretinden sonra boşluk yok.

9 ay önce #
  4. Temanızın header.php (Üst Kısım) bölümünü açın. <title></title> taglerinin arasında & raquo; ifadesini bulup, yerine boşluk ya da başka bir karakter girebilirsiniz. İfadede & işaretinden sonra boşluk yok.

Maalesef dediğin ifade yok. Bendeki kod aşşağıdaki şekilde..

<title>
    <?php wp_title(''); ?>
    <?php if(wp_title(' ', false)) { echo ' | '; } ?>
    <?php bloginfo('name'); ?>
    </title>

9 ay önce #
  5. merhaba, ilk defa bir blog kurdum ve yardıma ihtiyacım var. Blogu kurduktan sonra tercihlerden sitenin başlığını yazdığımda türkçe karakter sorunuyla karşılaşıyorum. Charset ayarı utf-8 olarak görünyor fakat bende yine türkçe karakter sorunu var. Ne yapabilirim acaba?

8 ay önce #
  6. cYcLoNe
    Üye

bu sorun bendede var <?php wp_title(''); ?> den kaynaklanıyor "»" bunu nasıl kaldırırız bilen yokmu?

8 ay önce #
  7. @cYcLoNe <?php wp_title(''); ?> sağındaki garip karakteri kaldırın. Header.php dosyasında olması gerekli.

8 ay önce #
  8. cihan1368, ben sitenizin herhangi bir yerinde o işareti göremedim.

<?php wp_title(':'); ?>

bu şekilde değiştirin...

kuytul, Ben bu başlıkt türkçe karakter sorunu ile ilgili bir şey göremiyorum. Lütfen yeni bir başlık açabilir yada varolan başlıklarda sorununuzu yazabilirsiniz.

8 ay önce #
  9. cYcLoNe
    Üye

eylultoprak o işaret yok işde olsa kaldırıcam okadarını biliyorum :)

8 ay önce #
  10. tema ismi verirseniz daha ayrıntılı bir açıklama yapabiliriz

8 ay önce #
  11. sidebardaki > bu işarettenmi bahsediyorsunuz eğer ondan bahsediyorsanız title diye images dosyasından bull adli resimi değiştirmeniz gerekiyor yada kaldırmanız

8 ay önce #
  12. cYcLoNe
    Üye

wportal-10 theme bu ama bunla akalalımı bilmem titlede "»" bu işaret yok ascii side yok

8 ay önce #
  13. cYcLoNe
    Üye

<?php wp_title(':'); ?> kodu ekleyincede "»" yerine ":" oluyor yani ascii değişmiş oluyor ben kompile kaldırmak istiyorum + boşluk ondan sonra bu işaret oluyor. titlede görünürde boşluk yok..<?php wp_title(); ?> alternatif kod yok mu?
    ör :
    <title> » Şahika</title>
    <title> : Şahika</title>

8 ay önce #
  14. cYcLoNe
    Üye

Yada elinde değişik title kombinasyonları olan var mı?

8 ay önce #
  15. http://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_title
    adresinde ayarları mevcut.

8 ay önce #
  16. cYcLoNe
    Üye

Bunu geçtimde şubu nasıl yapabilirim. pagenavinin sayfa nosunu titleye su kodla aktarabiliyorum:
    <title> Sayfa <?php echo get_query_var('paged'); ?> </title>
    bunde 1. sayfada nosu gozukmuyor 2. 3 .4 vs.. de titlede no guzkuyor ama
    misal 1. sayfa da <title> Sayfa </title>
    misal 2. sayfa da <title> Sayfa 2 </title>
    Yapmak istedigim sayfa kelimesini <?php echo get_query_var('paged'); ?> kodunun icine nasıl atarım boylece 1. sayfada, sayfa kelimesi çıkmaz.
    Örnek başka kod:
    <?php if ( is_single() ) { ?>. title <?php } ?> buda titlede farklı amaç için burda title php kod icinde buna benzer kod istiyorum.

8 ay önce #
  17. Yazı ilk açıldığında "paged" ile aldığınız değişkenin içeriği olmadığından ekrana birşey yazmıyor. Bunu aşağıdaki gibi sınayarak işinizi görebilirsiniz.

< title>< ?php
    $sayfano = get_query_var('paged');
    if ($sayfano) {
    echo "Sayfa $sayfano";
    }
    ?>
    < /title>

Burada eğer "paged" değişkeninin değeri varsa yaz dedik, yoksa birşey yazmayacak. Kod içindeki < sembollerinden sonra boşluk olmayacak, onları düzeltin.

8 ay önce #
  18. cYcLoNe
    Üye

< ?php $sayfano = get_query_var('paged'); if ($sayfano) { echo "Sayfa $sayfano"; }?> hata veriyor
    editplus da aciyorum php yide bu kod düz siyah kod renkleri bile yok.

8 ay önce #
  19. < ?php ifadesindeki boşluğu silip denemiş miydiniz? Yazdığınız mesajda kod satırının sonundaki }?> ifadesini } ?> ile değiştirin, ayrıca kodu eklediğiniz bloğu da yazarsanız iyi olur. Küçük bir ihtimal de olsa bu kodu bir php bloğunun içinde kullanıyor olabilirsiniz.
    < ?php $sayfano = get_query_var('paged'); if ($sayfano) { echo "Sayfa $sayfano"; } ?>

8 ay önce #
  20. gokmenm
    Üye

başlıktaki " » " işaretlerini kaldırmak istiyorum.özellikle ilk baştakini..

temalarda » arattım silmek için bulamadım..

<?php wp_title();?>
    sayfanda title bölümünde kod bu sekilde..ancak " » " isaretini nereden bulup ekliyor bulamadım.
    yani kod aynı olacak..ancak o işaret çıkmayacak...sonuçta bu işart biryerden alınıyor..

editöre not:kötü niyetim yok.sadece sorunu çözmeye çalısıyorum.bilgilerin yetersiz olduğunu düşünerek ekleme yapıyorum.

6 ay önce #
  21. gokmenm
    Üye

<title><?php wp_title();?><?php if(wp_title('', false)) { ?> | <?php } ?><?php bloginfo('name'); ?></title>

sitemdeki title kodu şu sekilde ayarladım....
    sadece » işareti çıkıyor ilk basta..
    title çalışıyor...bu kodu değişince kullandığım pluginler sorun çıkarıyor...

biraz yabancı wp forumunda arastırdım sonuca ordada ulasılmamış.

not:sürekli arastırıyorum.yeni bulduğum seyleri yazmaya çalısıyorum.

6 ay önce #
  22. Bu basit konuya şu ana kadar Wp ustalarının kesin net bir cevap yazamamasına gerçekten çok şaşırdım ben bir iki deneme ile hallettim:

Eğer title bilgilerinizde » gibi sinir bozucu bir şekil çıkıyorsa ve siz asci veya direk bu kodu arayıp bulamıyorsanız ki benimkinde öyleydi header.php dosyanızdaki title kodunuz şu şekildedir:

<?php wp_title(''); ?>

Şekilden kurtulmak için yapmanı gereken ise iki tırnak arasına bir boşluk yapmaktır :)

yani şu şekilde yapın:

<?php wp_title(' '); ?>

Genel olarak toparlayacak olursak:

Başlık ismi + blog ismi şeklinde herhangi bir işaret(+) olmadan görüntülemek için:

<title><?php wp_title(' '); ?> <?php bloginfo('name'); ?></title>

Kodunu kullanın bakın bakim şimdi gitti mi gitmedi mi ;)

3 ay önce #
  23. Olay budur var mı sorun arkadaşlar ?

3 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.