WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

1 adet domain'e iki wordpress kurulumu

(13 mesaj(lar))
  • 7 ay önce nevermore tarafından başlatıldı
  • zeminkat tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. nevermore
    Üye

merhaba,

1 adet domain im var buna 2 tane wp kurup index sayfasından link vermek istiyorum. nasıl yapabilirim?

teşekkürler

7 ay önce #
  2. wpmaster
    Üye

wp dosyalarının bulunduğu klasörlere isim ver. mesela biri spor diğeri haber diyelim.
    sonra bunları "klasör" şeklinde root a at.
    linkleri şu şekilde olur:
    www.siteninadi.com/spor
    www.siteninadi.com/haber
    daha sonra ayrı ayrı wp leri kur.

7 ay önce #
  3. daha akılcı bir çözüm önerim var.. ayrı ayrı sub domain açın.. ve subdomain'i seçerken içeriğiniz ile ilgili en önemli kelime olsun.. google açısından da bu güzel bir şey...

7 ay önce #
  4. nevermore
    Üye

teşekkürler,

sub domain açtıktan sonra yine ayrı ayrı klasör yapıp root a atıcam
    daha sonra configuration.php den live site ı sub domain e göre değiştirilecek
    Bu kadar mıdır?

7 ay önce #
  5. teşekkürler,

sub domain açtıktan sonra yine ayrı ayrı klasör yapıp root a atıcam
    daha sonra configuration.php den live site ı sub domain e göre değiştirilecek
    Bu kadar mıdır?

subdomain altına bir klasor daha açmaya gerek yok.. oraya direk wordpress dosyalarını atıp kuruluma geçin..

configuration.php den live site ı sub domain e göre değiştirilecek
    Bu kadar mıdır?

Bunu hiç anlamadım..

7 ay önce #
  6. wordpress mu den de yapabilirsin.altta iki tane blog oluşturursun. olur biter ama index temasını ona göre ayarlaman lazım.

7 ay önce #
  7. nevermore
    Üye

pardon configuration.php joomla da vardı :)

teşekkürler wordpress mu yu inceliyorum

7 ay önce #
  8. Arkadaşlar bende bir siteye iki wp kurmak istiyorum tam olarak nasıl oluyor bu... ikiside aynı db mi yoksa her wp için farkı veritabanımı lazım.. tam olarak iki wp tek domaine nasıl kuarabilirim..

7 ay önce #
  9. ikisi aynı database kullanabilir ama wordpress'i kurarken databese ön eki var bu wp_ şeklindedir. bunu değiştirmelesiniz. kafana göre başka bir şey verebilirsin. Yada daha ileri düzey bir şey yapacaksan mesela ortak kullanıcı gibi ortak pluginler gibi... bunun için başka ayarlara ihtayacın olacaktır.

7 ay önce #
  10. ortak kullanıcı gibi ortak pluginler gibi... bunun için başka ayarlara ihtayacın olacaktır.

En kısa yolu wordpress mu kurmak.

Ortak kullanıcı için şunu kullana bilirsiniz.

7 ay önce #
  11. yok aynı olmucak biri radyo sitesi biri başka bir site,

eklentilerde aynı olmucak. Bu arada ama wordpress'i kurarken databese ön eki var bu wp_

Demişsin @baturica.. tam olarak dediğin neresi nerde bu wp_ uzantısı

7 ay önce #
  12. wp-config.php dosyasının içinde hocam.

Eğer bir adet mysql izniniz varsa.. ve database ihtiyacı olan işlemler için her scriptin ön ek durumu vardır. Bunun sebep'i işlemler karışmasın.

Wordpress 'de bu wp-config.php içinden ayarlanır. Tabi bu aynı db üzerinde çalışacaksa. Farklı db'de çalıştırmak istiyorsanız bunun için herhangi bir değişiklik yapmanıza gerek yok.

7 ay önce #
  13. Pardon şimdi kurulum tamam... @eylultoprak canım çok tşk ederim hızlı cevap için, biliyon ben biraz aceleciğim hiç sabır yok bende :) şimdi sorunsuz iki wp çalışlıyor. Şu test işini bir halledersem neyse bu konuyla alakalı değil. Tekrar tşk ederim

7 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.