wordpress-tr ailesinden daha fazla destek bekliyoruz wp mu için... bi çok şeyde yardımcı kaynak yok. ve merak ettiğim türkçe dil dosyası var mı yoksa nasıl oluşturulur... başka bir hususta neden localhost a kuramıorum..
destek yok mu.?
WordPress Türkiye Forumları » WordPress μ
Wp-Mu
(17 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
WordPress-TR ailesi deyince aklıma WordPress'i az ya da çok bilen, bilgilerini paylaşmayı seven Türk WordPress kullanıcıları geliyor benim aklıma. (Hepimizin birbirimizden öğreneceği bir şeyler vardır.)
Yani, "destek yok mu.?" demek yerine hangi konuda destek istediğinizi açık bir şekilde paylaşmalısınız, çözümü bilen birisi varsa zaten yardımcı olur; "bi çok şeyde yardımcı kaynak yok." demek yerine hangi alanlarda kaynak olmadığını dile getirebilir, bildiğiniz konularda makale yazarak veya çeviri yaparak siz de katkıda bulunabilirsiniz. (Ayrıca bkz. rehberler, belgeler )
WordPress MU kullanım olarak WordPress'ten çok farklı değil, kurulum biraz daha farklı evet; bu konuda belgeler mevcut, şu adreslere bakın:
http://mu.wordpress.org (Ana sayfası)
http://codex.wordpress.org/WordPressMU (WordPress MU hakkında belge)
(Türkçe belgeler hazırlamaya çalışacağız.)Türkçe dil dosyası konusuna gelince, WordPress.org'un WordPress MU için şu ana kadar resmi bir dil dosyası hazırlamadığını ifade etmeliyim. MU forumlarında resmi olmayan dil dosyaları mevcut, ama pek sağlıklı değiller. Biz resmi dil dosyasını bekliyoruz, WordPress.org dil dosyasını hazırladıktan kısa bir süre sonra Türkçe WordPress MU'yu yayınlarız.
Kolay gelsin.
Tarih: 1 yıl # -
Merhabalar,
Wordpress'i daha çözemeden nacizane MU'ya el atmak hep bana korktuğum bir karanlık odaya girmek gibi geliyor. İşin açığı şudur ki kaynak yetersizliği veya Türkçe doküman yokluğu bazı şeyleri başarmanızda engel değil.
Wp-TR bu işin üstesinden gelecektir, ancak Hasan'ın dediği gibi daha spesifik noktalara temas ederek wog gibi üyelerin takıldığı alanlara yoğunlaşmak en iyisi. Türkçeleştirme konusunda elimden geleni yapmaya hazırım, 10 yıl ingilizce eğitimi aldık bir işe yarasın değil mi? Wordpress MU'da görüşmek üzere...
sevgili arkadaşlarım,
bende bildiğim bulduğum şeyleri paylaşmaya çalışıyorum her biriniz gibi. uzun süredir kendi sitemde meydana gelen hataları çözmekle uğraşıyorum. sonunda kendi temamı yapmayı başardım ve 2. yaptığım temayı burdan sizlerle paylaşıcam.
ben de eğer bir takım kurulursa türkçeleştirme konusunda yardımcı olabilirim elimden geleni yaparım. wordpressin dil dosyası olsaydı eğer bunu bende elimden geldiğince yapacaktım ztn benimde sorduğum bir dil dosyası ve mo editör ü nasıl bulabileceğimdi...
ikinci sorumda localhost a kurmak istediğimde localhost.localdomain tarzı bir hata verior... bunun sebebini örenmek istedim... ve yakuterin yazdığı kurulum anlatımını okuyarak yaptım kurulumu... ztn artık config i kendi oluşturduğu için kurulum net..ama localhostta çalıştıramadım nedeni ne olabilir?
Installing to http://localhost/ is not supported. Please use http://localhost.localdomain/ instead
Kurulumu otomatik olarak gerçekleştiren script bazen yerel kurulumlarda hata verebiliyor, wp-config.php dosyasını el ile düzenlemeyi denemenizi öneririm.
peki o zmn vhost yerine ne yazmalıyım?
Arkadaşlar subdomain kurmak için hostingin Wildcard denen bir özelliği sizin için aktifleştirmesi gerekiyor, olmamasının sebebi bu. Bunu yerel sunucuda nasıl yapabileceğinizi ise bilmiyorum.
http://www.gnuturk.com/mods.php?go=Articles&p=wa&aid=21
bu makaleyi okursanız sorun çözülmüş olacak :D
eloy tşşkür ederim...
eet şimdi yeni bir problem daha...
otomatik kurulum denedim... tüm bilgileri yazdım... ayarları ve db yi dönderdim... fakat kullanıcı adı ve şifreyi mail yoluyla yolladığı için alamadım... üstelik ardından site erişilmez oldu...
Kurulumu yerel sunucuya mı yaptınız?
evet kurulumu yerel sunucuya yapıorum ztn sorunun kaynağı da bu... bi sürü stmp mail server kurdum hiçbiri işe yaramadı... mail() fonksiyonun çalışması için ne yapabilirim?
"aynı sorunum vardı ama çözmek kolay oldu, db'ne gir , wordpress mu'nun db ini aç, sonra wp_user içinde, sonra user_login içinde, gösterilen ilk kullanıcı admin, user_pass alanını editle, şunu kullan : 1a1dc91c907325c69271ddf0c944bc72 (MD5 encrypted), normal yazıda bu "pass" demek(tırnak işaretleri olmaksızın)...
şimdi admin panelinden şifreni deiştirebilirsin... "wpmu forumundan aldım pek zamanım yok hızlıca çevirdim... trt1 türkçesi gibi oldu ama yine de anlaşılır...
mail server kurmakla uğraşmayın boşuna local'e kuracak olanlar...
Evet güzel bir yöntem. :) Ama, WordPress MU kurulumun sonunda ekranda parolayı veriyor olması lazım. Yani hem parolayı kurulumun sonunda görüyoruz hem de e-posta adresimize (uzak sunucuya kuruyorsak) gönderiyor diye hatırlıyorum.
İşlerden dolayı bu konudaki bu ve şu mesajlara cevap veremedim. Şimdi webthese ve wog; desteğiniz için teşekkür edeyim. :)
Şöyle, Türkçeleştirme konusu WordPress'te birkaç kol halinde. WordPress'in ana sistem çevirileri, eklenti ve tema çevirileri ve Belgelerin çevirileri.
Ana sistem çevirilerini ekip olarak hazırlıyoruz, yeni bir sürüm çıktığında kısa bir sürede, bazen birkaç saat içinde Türkçe sürümü de yayınlıyoruz. Bu konuda sizden istediğimiz bulduğunuz çeviri yanlışlarını bize iletmeniz.
İkinci olarak eklenti ve tema çevirileri. Ayrı ayrı birçok arkadaş eklenti ve tema Türkçeleştiriyor; bu konuda herkes için daha faydalı olacak bir koordinasyonu sağlamamız gerek evet; bunun için çalışıyoruz.
Son olarak belgeler. Belgeler sayfamız var, buraya isteyen herkes üye olup WordPress hakkında bilgi sahibi olduğu bir konuda makale ekleyebilir.
İngilizce bilenler de WordPress.org Codex'inden belgeleri Türkçe'ye çevirerek katkıda bulunabilir. Belgeler sayfamızda Wiki formatını kullanıyoruz, bu şekilde makaleler üzerinde isteyen herkes düzenleme, iyileştirme yapabiliyor. Yani örnek olarak, benim 50 cümlelik makale yazabileceğim bir konuda sizin de söyleceğiniz farklı 100 cümle varsa, benim başlattığım makaleyi devam ettirebilirsiniz, başka arkadaşlar da yaptığımız yazım/imla hatalarını düzenler; ve sonuçta kaliteli bir belgeye sahip oluruz. :) Belgeler konusunu da yakında gündeme getirelim o halde. :)
Kolay gelsin.
Konu (MU) dışına çıkmışım, kusura bakmayın ;)
sanırım kaldığınız yerden ben dışına çıkarak devam edicem. herhangi bir script kodlayacak kadar iyi bir bilgim yok ama karmaşık olmayan eklentileri ve temaları rahatça türkçeleştirebiliyorum. üstelik tema yazma konusunda baya bi mesafe katettim. kendi temamı az önce wp 2.1 ile denedim sorunsuz çalıştı bu da benim mutlu etti.. demek ki bişiler yapabilirim bende sizler yok yok vazgeçtim bizler için...
anladım ki bu foruma wordpress hata vermeden girmek de eğlenceliymiş bişiler üretebilmek... saygılar :)
ayrıca konuya dönelim birazcık... wp-mu normak wp gibi şifreyi göstermiyor... md5 kodunu deiştirsenizde bir çok fonksiyon e-mail üzerinden gerçekleşiyor.. bu özelliğine sinir oldum açıkçası... ama wp-mu'ya ihtiyacım var güzel bi projem var... şu anda incik incik sistemi öğrenmeye çalışıorum... türkçe dil dosyası gerek... tamam en azından yakın zamanda olursa çok iyi olur :)
Mu oldukça karışık, çok başarılı bulamadım bu konuda.
Türkçe için benim tamamen Türk usulü bir çözümüm var: WP için olan dosyayı (tr*.mo) WPMU da aynı dizine koymak...
Resmi dosya yayınlana kadar işinizi görebilir.Tarih: 1 yıl # -
evet bunu çoktan yaptım zaten ama bana kalsa admin paneli ingilizce türkçe umrumda değil ama wpmu'da admin panelinin neredeyse tamamını kullanıcılarda kullanıcak o yüzden pek hoş durmuyor... gzl bir kominiti:) kurma çabasındayım... wpmu bana ilaç gibi gelebilir ama henüz pek haz etmedim... her kullanıcı için ayrı wp kurulumu yapmak da pek akıl karı değil... her birini tek tek upgrade etmek her biri için aynı eklentileri host a yüklemek... ve en önemlisi herbiri için ayrı database açmak... 50blogun her birinin db'nin yedeğini aldığını düşünsenize...
wpmu çıkmışken bunu hayyatta yapmam gerekirse projeden vazgeçer wpmu'nun geliştirilmesini beklerim :D eksiklerin bazıları eklentilerle gideriliyor... local'de istediğim gibi çalışamıyorum bu yüzden host'u aldıktan sonra kullanımı konusunda detaylı bilgi vericem... local'e kurulum konusunda eksiği olan üsttekileri okusun...
Tarih: 1 yıl #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil