WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

2.3.2 Sürüm Yükseltme

(6 mesaj(lar))
  • 10 ay önce bilgicik tarafından başlatıldı
  • bilgicik tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Arkadaşlar merhaba.

Dün gece wordpress sürümümü 2.2'den 2.3.2'ye yükselttim. Daha doğrusu yükseltmeye çalıştım. :) Kurulum sırasında bir sürü hatayla karşılaştım, fakat çoğunu hallettim diyebilirim.

Kurulum işlemini birkaç kez içinden çıkılmaz hâle gelince tekrarlamak zorunda kaldım. Etiketleri simple tagging'den wp'ye başarılı bir biçimde aktarabildim. İlk kurulumda "etiket bulutu" için sorun yoktu. Fakat şu anda etiket bulutu için gerekli kodu girince, etiketler görünmüyor. Bomboş bir sayfa çıkıyor.

İkinci sorun ise, veritabanında "wp_categories" adında bir tablo yok. Sitenin işleyişinde hata vermiyor; fakat hata kayıtlarının tutulduğu "error_log"da sürekli;

[18-Jan-2008 13:14:14] WordPress database error Table 'bilgicik_bilgicik.wp_categories' doesn't exist for query SELECT COUNT(*) FROM wp_categories

şeklinde hatalar görünüyor.

Eklentilerin tamamını güncelledim, fakat sorun düzelmedi. "wp-categories" tablosunu elle eklemeye çalıştım, o da olmadı. :)

Bir fikri olan var mı?

10 ay önce #
  2. Kategorileri etikete dönüştürdün fikrimce.. ;)

10 ay önce #
  3. Hayır Eylültoprak,

Yeterince (hatta fazlasıyla) etiketim var. (:

Ne yaptıysam olmadı. Elle tablo oluşturdum. Bu sefer de tablonun içindeki verilerle ilgili sorun çıkarmaya başladı. Schema diye bir dosya ne kadar yazı varsa, hepsine ping atmaya başlayınca sinirlendim. :) Güncellemeyi başka bahara bırakarak eski veritabanını yükledim.

Bu kadar çırpınışın sonunda bari güncel bir günceye kavuşsaydık. :)

Neyse, hayırlısı diyelim.

İlgin için teşekkürler eylultoprak.

Esenlikle...

10 ay önce #
  4. Yeniden merhaba.

Şimdi farkettim, metin editöründeki biçimlendirme çubuğu kaybolmuş. Bu sorunun çözümünü bildiğimi zannediyordum. :) Sırasıyla;

1. Tüm eklentileri pasifleştirerek kontrol ettim,
    2. "/wp-includes/js/tinymce" dizinindeki dosyaları yeniden attım. Olmayınca "wp-admin" ve "wp-includes"in tamamını yeniden attım.
    3. Tarayıcı ayarlarımı kontrol ettim. Üç farklı tarayıcıda ön belleği temizleyerek denedim.
    4. Profilimdeki bölümü de kontrol ettim.
    5. Ve bu sorunu oluşturabilecek (bildiğim) yerleri kontrol ettim.

Fakat olmadı. (: Bir türlü düzelmek bilmiyor.

Bir fikri olan var mı?

10 ay önce #
  5. Tarayıcıların java scripttinin açık olduğuna emin misin ?

10 ay önce #
  6. Evet, eminim.

Başka bir günlükte bu düzenleme araçlarını görüyorum. Fakat kendi günlüğümde göremiyorum.

10 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.