WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Resim yükleme sorunu

(9 mesaj(lar))
  • 8 ay önce maxguncel tarafından başlatıldı
  • sup3rman tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. maxguncel
    Üye

Merhaba..

Yeni sürüme geçmeden önce denemeler yapıyorum. Resim eklemek istiyorum ama yükleme bölümünde hata var. Ama FTP ye baktığımda resimler yüklenmiş gözüküyor.

Hata

Bu hatayı neden veriyordur? Thumbnail viewer, image manager gibi eklentiler var ama etkin değiller. Onlar neden olabilir mi?

8 ay önce #
  2. burakadam
    Üye

merhaba benim de aynı şekilde bir sorunum var. resmi seçip upload diyorum. fakat su yazıyla karşılaşıyorum:

Unable to create directory /home/didaacom/public_html/wp-content/uploads/2008/01. Is its parent directory writable by the server?
    Back to Image Uploading

8 ay önce #
  3. @maxguncel
    Sizin sorununuz nedendir bilmiyorum ama Thumbnail ile ilgili olabilir, bilen bir arkadaş yardımcı olacaktır.

@burakadam
    Sizin sorununuz ise; yazdırabilmek ile ilgili. 'blog dizini/wp-content' de bulunan 'uploads' dizinini alt klasörleri ile birlikte yazdıralabilir yapmanız gerekiyor. Chmod 777 ;) Tarih bazlı yükleme yapmaz iseniz; sadece 'uploads' dizinini yazdıralabilir yapmanız yeterli.

8 ay önce #
  4. burakadam, bazı hosting firmalarında bu ayarlarla oynamıza izin vermiyorlar. Benim tavsiyem el ile klasör oluşturup resimleri yüklemeniz.
    Wp-content/uploads klasörü içersine ay numaralı klasörler oluştur. 12 tane. daha sonra bütün yıl boyunca bak keyfine... Yazı editörü altında ki menüyü kullanarak artık resim yüklemesi yapabilirsin...

maxguncel
    yüklediğin resmin hem kendisi hemde thumb ile başlayan küçültülmüş halini oluşturabiliyor mu diye bak. muhtemelen o ufaltılmış resmi oluşturamıyor. o yüzden NULL boş yazıyor... Bu yüzden sunucu kaynaklı olabilir.

8 ay önce #
  5. maxguncel
    Üye

heytbecom

Sayfadan upload edip FTP ye baktım hem resim upload edilmiş hem de thumbnail oluşturulmuş.

8 ay önce #
  6. burakadam
    Üye

@resatdiker

Yazdırabilir yapmak ne demek acaba?

@heybetcom

Dediğiniz gibi yaptığımda şoyle bir sorun oluşuyor

The uploaded file could not be moved to /home/didaacom/public_html/wp-content/uploads/2008/02.
    Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/didaacom/public_html/wp-admin/admin-functions.php:1986) in /home/didaacom/public_html/wp-includes/functions.php on line 1346

8 ay önce #
  7. sup3rman
    Üye

merhaba, wordpress 2.3.3 kullanıyorum. Resim yükleme esnasında bana şu hatayı veriyor :

Yüklenen dosya buraya taşınamadı: /home/cumhuriyet/domains/xxxx.com/public_html/site/wp-content.

120

Bu hatayı nasıl aşabilirim acaba ?

8 ay önce #
  8. Forumda arama yaparak aşa bilirsiniz.

Kısca veriyorum bilgiyi;

wp-content
    upload (admin panelinden değiştirmediyseniz)
    01 (admin panelinden aylara göre yükleme yaptırmayı seçmediyseniz bu dosyalara gerek yoktur) 02 diye devam edebilir ayrıca..

Bu belirttiğim dosyalara chmod 777 yapılması gerekli chmod nasıl olur bilmiyorsanız forumda arayarak bula bilirsiniz. Forumda Sıkça Sorulan Sorular Kısmına baka bilir yada araya bilirsiniz..

Kolay gelsin..

8 ay önce #
  9. sup3rman
    Üye

teşekkürler...

8 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.