WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

NextGEN Gallery Türkçe Sürüm 0.74

(17 posts)
  • 3 ay önce Elrohir tarafından başlatıldı
  • izmirli tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Merhaba arkadaşlar, NextGEN Galeri türkçe dil dosyası güncel sürümü indirilebilir durumda, ayrıca thickbox efekti ile resim gösterirken navigasyonu da türkçe yapmak için gerekli dosya da eklenmiş durumda =)

daha fazla bilgi için:
    NextGEN Gallery Türkçeleştirme indirme ve kurulum

Tarih: 3 ay #
  2. eklenti hoş güzel ellerine sağlıkda, albüm oluşturamıyorum :) CHMOD 777 yaptığım halde olmuyor elle ftpden album klasörü oluşturuyorum yine olmuyor. bir fikrin var mı?

3. #heytbecom kardeşim bu eklenti hakkında fikrin var mı? çıkamadım içinden bir türlü

4. ofs uğraş uğraş yok yanlış olan birşeyler var fakat bir türlü çözüm bulamadım. eylultoprak diye sesleneyim birde :)

5. Lütfen..

6. sanırım herşey normal gibi görünüyor. panelden galeri oluştur dediğim zaman karşıma
    Konum için izinlere erişilemiyor wp-content/plugins/gallery/galeri!
    diye bir uyarı çıkıyor. fakat ftp'den baktığım zaman klasör oluşturulmuş durumda, chmod değişikliğide yapıyorum, resim yüklemek için tıkladığımda galeri seçin bölümünde galeri yine görünmüyor.

wp-content/gallery içine açıyorum yine olmuyor.aynı şekilde plugins içinde deniyorum hala sorun devam ediyor. yanlış yaptığım birşeyler var ama tam olarak neresi bilemiyorum. yazı yazma bölümünde eklenti ile ilgili ikon var, ama malesef galeri yok.

7. Admin kısmında galeri'ye girin.. genel ayarlar sekmesine tıklayın.. galeri yolunu belirleyin.. chmod ayarlarının 777 olduğunu kontrol edin.

Sonra Role sekmesinden hangi işlemi kimin yapacağına karar verin.

Bunları kontrol ettikden sonra.. Geleri ekle sekmesine tıklayın. Klasörün galeri yolunu belirlediğiniz klasörde olduğuna ve chmod ayarının 777 olduğunu kontrol edin.. Zip ile resim yükle yada resim yükleye gelin.. Gözattan resim yada zip dosyasını seçin.. Resimlerin yükleneceği galeriyi seçin ve resim yükleye tıklayın.. Başka bir ayarı yok.. Olmadı ilk başta anlattım galeri yolunu başka yere alın wp-contend dışına siteadi/resim gibi..

Siz büyük ihtimalle klasörleri elle açıyorsunuz işte onu yapmayın =)

8. Konum için izinlere erişilemiyor wp-content/plugins/gallery/galeri!
    diyor fakat ftpden baktığımda klasör oluşmuş durumda. bütün chmodları gözden geçirdim 777 sorun yok yani. ama resim ekle dediğimde galeri yine yok. önerdiğiniz bütün yolları denedim fayda yok. beymin durdu ama :)

9. bir de resimlerinizi serverınızın izin verdiği büyüklüğü aşmayacak şekilde zip dosyası oluştursanız. Zip dosyası yüklerken orda yeni galeri oluştur seçeneği işaretli olsa bir de böyle deneseniz galeri oluşturuluyor mu ve resimler gösteriliyor mu diye

10. Yükleme başarısız

dediğiniz işlem sonu böyle. galeri oluştur diyorum hata mesajı veriyor fakat ftpden baktığımda istediğim klasör oluşmuş durumda. bir türlü admin panelden oluşturulmuş albümü göremiyorum

11. Üzgünüm, sizin probleminiz beni aşıyor =) Admin panelde galeri ana penceresinde sağ tarafta Kısa Bilgiler kolonu belki size yardımcı olabilir, eksiklerinizi gösterebilir, tabi sorununuz buradaki özelliklerden birinde kaynaklanıosa bu geçerli. Bunun dışında ben sadece basit düzenlemeler yapacak kadar eklentiye hakimim.

12. Kısa Bilgiler

Bu galeride 0 resim 0 galeri içinde 1 albüme dağıtılmış biçimde bulunuyor.
    Server Ayarları

* İşletim Sistemi : Linux
    * Server : Apache/2.2.6 (Unix) mod_ssl/2.2.6 OpenSSL/0.9.7a mod_auth_passthrough/2.1 mod_bwlimited/1.4 FrontPage/5.0.2.2635 PHP/5.2.5
    * Bellek kullanımı : 8.35Mb
    * MySQL Sürümü : 4.1.22-standard-log
    * SQL Modülü : Kurulmamış
    * PHP sürümü : 5.2.5
    * PHP Güvenlik Modülü : Kapalı
    * PHP Açık adres izni : Kapalı
    * PHP Bellek Sınırlaması : 32M
    * PHP En büyük yükleme miktarı : 2M
    * PHP En büyük gönderi boyutu : 8M
    * PHP En uzun betik uygulama zamanı : 30s

GD Destekleniyor

* GD Version : bundled (2.0.34 compatible)
    * FreeType Support : Evet
    * FreeType Linkage : with freetype
    * T1Lib Support : Hayır
    * GIF Read Support : Evet
    * GIF Create Support : Evet
    * JPG Support : Evet
    * PNG Support : Evet
    * WBMP Support : Evet
    * XPM Support : Evet
    * XBM Support : Evet
    * JIS-mapped Japanese Font Support : Hayır

eklenti gerçekden çok hoşuma gitti bi şekilde çalıştıracam ben bunu

13. PHP Açık adres izni: açık şeklinde olmalı yanılmıyorsam. PHP'de dosya ya da URL açmaya yarayan bir izin olması lazım bu iznin. (bu arada türkçeleştirmesini de PHP Dosya/URL Açma izni olarak düzeltsem fena olmaz.)

Hostingcine söyleyerek PHP fopen özelliğini açmalarını isteyebilirsin. Varsayımlarla ben bu kadar yardımcı olabiliyorum. Ama ilgili bölümlerde aldığın bu hatayı anlatıp PHP fopen özelliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığını sorarsan daha iyi olur.

14. denemekde yarar var hemen görüşeyim, gerçi host makinası bize ait ama pass yok bende.

15. şuan host makinasında açık olması gereken herşey açık izinler tamam, bu eklentiyi çok beğendim ya olmaz artık :) şans yok

16. bu eklentiyi çok beğendim ya olmaz artık :) şans yok

Murphy kanunları madde 4)

Bir şeyin olma olasılığı, istenme olasılığı ile ters orantılıdır.

Tarih: 2 ay #
  17. izmirli
    Üye

son sürüm ü türkçeleştiren varmı acaba ?

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.