WordPress Türkiye Forumları » WordPress Türkiye

Wordpress 2.1 duyuruldu

(13 posts)
  • 1 yıl önce Sabutay tarafından başlatıldı
  • EmiRates tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Daha yeni haberim oldu, murekkep.org için de bir özet yazdım, buraya da yerleştiriyorum.

* Yazdıklarını otomatik olarak kayıtediliyor. Artik aniden tarayıcınız ya da elektriğiniz kesilince bile korkmanıza gerek kalmayacak.
    *Sekme sistemi sayesinde, görsel ve html kodları arasında değiştirebileceksiniz. Ben hep html kullanırım, fakat bu özellik ile yazdıklarım doğru mu değil mi diye bakabiliyorum
    * Artık Wordpress’den başka bir Wordpress’e bloguna içeriğini aktarabilirsiniz.
    * Görsel düzenleyici artık yazı denetimini de destekliyor.
    * Yeni arama motoru güvenlik önlemleri eklendi. Bu sayede isterseniz Google gibi ara motorların sizi indexlenmemesini sağlayabilirsiniz.
    * Oluşturduğunuz Sayfaları ana sayfa olarak atayabiliyorsunuz. Bu sayede Wordpress’i daha da farklı amaçlar için kullanabilirsiniz
    * Veritabanında iyileşmeler yapıldı, eski sürümlere göre çok daha hızlı.
    * Blogroll’daki bağlantılar artık alt kategoriler de destekliyor. Ve kategorileri eklemeniz de bir tıkla gerçekleşiyor.
    * Giriş ekranı Shuttle projesinden alınmış ve değiştirilmiştir
    * AJAX artık bir çok yerde kullanılmaya başlanmış. Moderasyon sisteminde, özel alanlar oluşturmada ya da yorumlarda görebileceksiniz bunları. Bu sayede yapmak istediğiniz işlemleri aniden yapabileceksiniz
    * Sayfaları artık taslak olarak kayıt edebilirsiniz. Eskiden kayıt edemiyordunuz, kayıt ettiğiniz an blogunuzda yer alıyordu.
    * Yönetici paneli daha hızlı çalışması için iyileştirildi. Ayrıca görsel olarak da değiştirildi
    * Yorumlar beslemesi(rss) artık sadece son 10 yorumu dahil etmiyor. Bundan sonra tüm yorumları kapsayacak şekilde değiştirildi
    *Yerelleştirme olanakları iyileştirildi. Bu sayede başka bir dile çevirmek çok daha kolay olacaktır.
    * Yükleme yöneticisi ile sunucunuza yüklediğiniz resimleri, sesleri ve görüntüleri artık daha kolay yönetebileceksiniz
    * Akismet eklentisinin yeni sürümü de eklenmiş bulunuyor

http://www.murekkep.org/wordpress-21-duyuruldu

Tarih: 1 yıl #
  2. herkes merakla bekliyordu..

hayırlı olsun..

3. Türkçe sürüm de hazır olmak üzere, gün içinde gerekli kontrollerden sonra yayınlarız.

4. * Oluşturduğunuz Sayfaları ana sayfa olarak atayabiliyorsunuz. Bu sayede Wordpress’i daha da farklı amaçlar için kullanabilirsiniz
    * blogroll ile ilgili kısım.
    * yazı editöründeki editörler arasındaki geçiş

- bu özellikleri sevdim...

dün 2.07 ye yükselttim..Biraz önce local olarak çalıştırdım ve gerçekten hızlı...
    *temalarda bir değişiklik olacak mı?

5. Yeni bir seriye geçtiğimiz için belkide bu konuda sıkıntı olabilir..

Ama ben 2.0 serisi için olan K2'yi kullanıyorum sorun yok ;)

Kanaatim olmayacağı yönünde..

6. WordPress database error: [You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '' at line 1]

related_post ta böyle bir hata alıyorum. uyumlu plugin listesinde relate_post 2.0.2 ve bu versiyonu kullanmama rağmen hata alıyorum.!!

7. o eklentinin 2.1 sürümü için ki yeni sürümünü bul..

Yeni sürüme geçildiği için uyuşmazlık olmuştur..

8. WordPress Türkçe sürüm 2.1 de hazır:

http://www.wordpress-tr.com/wordpress-21-turkce/

9. vapur2005
    Üye

suan indirilmiyor sayfa goruntulenemiyor diyor sorun mu var acaba

10. http://www.wordpress-tr.com/indir
    Bu adresten indirilebiliyor, şu an sorun yok.
    Kolay gelsin.

11. merhaba bende admin bölümünde görünüme gelince şöyle bir hata veriyor ve temaları göstermiyor

Warning: array_keys() [function.array-keys]: The first argument should be an array in /home/skywolfy/public_html/sky/wp-includes/theme.php on line 274
    yardımcı olabilir misiniz

Yönetici notu: Lütfen sorununuzu ayrı bir başlık altında dile getirin. [ali]

12. 2.1 e güvenmiyorum şimdiden bir ton bug çıktı :S

13. teşekkürler

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.