Daha yeni haberim oldu, murekkep.org için de bir özet yazdım, buraya da yerleştiriyorum.
* Yazdıklarını otomatik olarak kayıtediliyor. Artik aniden tarayıcınız ya da elektriğiniz kesilince bile korkmanıza gerek kalmayacak.
*Sekme sistemi sayesinde, görsel ve html kodları arasında değiştirebileceksiniz. Ben hep html kullanırım, fakat bu özellik ile yazdıklarım doğru mu değil mi diye bakabiliyorum
* Artık Wordpress’den başka bir Wordpress’e bloguna içeriğini aktarabilirsiniz.
* Görsel düzenleyici artık yazı denetimini de destekliyor.
* Yeni arama motoru güvenlik önlemleri eklendi. Bu sayede isterseniz Google gibi ara motorların sizi indexlenmemesini sağlayabilirsiniz.
* Oluşturduğunuz Sayfaları ana sayfa olarak atayabiliyorsunuz. Bu sayede Wordpress’i daha da farklı amaçlar için kullanabilirsiniz
* Veritabanında iyileşmeler yapıldı, eski sürümlere göre çok daha hızlı.
* Blogroll’daki bağlantılar artık alt kategoriler de destekliyor. Ve kategorileri eklemeniz de bir tıkla gerçekleşiyor.
* Giriş ekranı Shuttle projesinden alınmış ve değiştirilmiştir
* AJAX artık bir çok yerde kullanılmaya başlanmış. Moderasyon sisteminde, özel alanlar oluşturmada ya da yorumlarda görebileceksiniz bunları. Bu sayede yapmak istediğiniz işlemleri aniden yapabileceksiniz
* Sayfaları artık taslak olarak kayıt edebilirsiniz. Eskiden kayıt edemiyordunuz, kayıt ettiğiniz an blogunuzda yer alıyordu.
* Yönetici paneli daha hızlı çalışması için iyileştirildi. Ayrıca görsel olarak da değiştirildi
* Yorumlar beslemesi(rss) artık sadece son 10 yorumu dahil etmiyor. Bundan sonra tüm yorumları kapsayacak şekilde değiştirildi
*Yerelleştirme olanakları iyileştirildi. Bu sayede başka bir dile çevirmek çok daha kolay olacaktır.
* Yükleme yöneticisi ile sunucunuza yüklediğiniz resimleri, sesleri ve görüntüleri artık daha kolay yönetebileceksiniz
* Akismet eklentisinin yeni sürümü de eklenmiş bulunuyor
destek sorusu değil