WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Kaç Kişi Online ve Cache Eklentisinin Çakışması

(7 posts)
  • 5 ay önce edasuner tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. WP Ekibi ve WP TR Forum Dostları Selam

Dreamhost serverını kullanıyorum. Ancak ziyaretçilerim her geçen artması ile dreamhosttan wp-cache eklentisini ve wp-supercache eklentisini kurmamı önerdiler.

Wp-cache'i kurdum ancak wp-supercache hakkında okuduğum yabancı sitelerde karakter hataları verdiği yorumlarını görünce bunu kurmadım.

Wp-cache sayesinde blogum anında açılır oldu.

Ancak; bu sefer de
    GeneralStats (kaç yorum ve kaç yazı eklentisi)
    Useronline'ı ( blogda kaç kişi var)
    Her yazı kaç kez okundu eklentisi

doğal olarak cacheden okumaya başladı.
    Bu 3 eklentiyi deaktif etmeden, wp-cache'i düzgün çalışır hale getirme şansım varmıdır?

Ve wp-cache yeterlimidir hostingin dediği wp-super cacheide kurmamız gerekli ise şayet karakter hatası vermeden çalışacak super cache eklentisi biliyormusunuz?

İzah edecek yağız bir delikanlı aramaktayım :)
    Teşekkürler
    Eda Suner

Tarih: 5 ay #
  2. sana yardım etmeyi o kadar çok isterdimki inanki bilmiyorum konu hakkında hiçbir şey edacım

3. Eda merhaba mailini cevaplayacaktım bu mesajını gördüm, bu konuda bir bilgim yok, zaten yoğunluktan 2,3 aydır foruma ve siteme giremiyorum, bu nedenle dün host ve domain sürem dolduğu için sitemi kapatmışlar bugün sunucu ve alan adımı yenilemek için mecburen bilgisayar başındayım, bu son 2,3 ay içinde bildiklerimi de unutmuşum yardımcı olamadığım için üzgünüm, sana o temanın sitene gitmediğini söylemiştim, temanı düzenlemişsin bu hali daha iyi görüşmek üzere..

4. biri yeter.. ikinci olarak

GeneralStats (kaç yorum ve kaç yazı eklentisi)

bunun çalışmaması sanırım yorumlardan..

Useronline'ı ( blogda kaç kişi var)

buna şaşırdım

Her yazı kaç kez okundu eklentis =

dmry sayfa sayacına gecilecek eğer oysa javascript ile saydırma yapılması gerekli..

Bu iki eklentide bir birinin muadili..

Super Cache'i kurmanızı tavsiye ederken.. Cache 'i daha kısada süre kuracağınız için buda olabilir diyorum..

Karakter hatasını nerden veriyor :S

İlginç.. Göstere bilirseniz bakabilirim..

5. wp-cache nasıl kuruluyor çok karışık

6. @mavinefes abisi biliyorum eminim zaten sağolasın :)

@canarkadaş

sağol varol ancak temam aynı ben başından beri aynı temayı kullanıyorum sadece her hafta yeni header yapıyorum o kadar. Neyseki sürüm yükselttik şimdi de bakım çalışması var. İşlerinde kolaylıklar dilerim severek takipteyiz arayı açma sıkça yaz!

@eylültoprak

selam ben de dün gece size ulaşmak için başka bir eylül toprağa yazmışım :) sitede an az gece bile 28 30 kişi olduğu olurdu. Ancak bu wp-cache cacheden okuduğu için sevmedim mecburen sildim. Yazılar kaç kez okundu mevzusunu da sağolsun Hakan dmry yazdı bana java olayı beni aşar sildim bende mecburen. Hatta bir yazı 970 kez okunmuştu benim tvde çıktığım resimler olan sanırım o gün kapattı dreamhost bloğu.

Şu an bakıma aldık, benim hatalarım : Live eklentisiymiş aman uzak durun. Kim ne aramışta gelmiş vs eklentisi, plug ini silince iş biter sanıyordum ben meğer arkada 162mb dosya varmış yani wp çöplüğe dönmüş. O nedenle bir hayli temizlik yapıldı.

Super cachei yabancı bir blogda veriyor diye yazmışlar bu nedenle kurmadım bile yani onlar yazmış karakter hatası veriyor diye.

Wp-cachei de sildim şu an ihtiyaç yokmuş ben o plug in dosyalarını silmediğimden yormuşum siteyi. Ya bugüne kadar wp derdim ama bloggercılarda sorunsuz herşey biz bu kadar bilgiye vakıf değiliz ki işimiz zor :( herşey için çok teşekkür ederim.

@gevv çok sağlam ziyaretcin yoksa kurma bence o bile zorlarmış onu da sildim ama karışık değil çok istersen yardımcı olurum info@edasuner.com dan ulaşırsın.

Sevgi ve saygılarımla arkadaşlar.

7. 162 megabayt şaka gibi Şaka dimi şaka şaka.. =)

Onun yerine http://www.wpwp.org/ bunu kullanın otomatik haftalık aylık günlük siliyor yormuyorda.. en azından benimkini yormuyor..

selam ben de dün gece size ulaşmak için başka bir eylül toprağa yazmışım :)

Evet. Bir iletişim adresim yok. Taklitlerimden sakının lütfen tamamen orjinal bir takma adım vardır :) Bu başka bir eylültoprak kim merak ettim

Kolay gelsin temizlik iyidir..

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.