Mevcut yerdeki aylık trafiğim sadece içinde tema dosyaları ve eklenti kodları var. Yani 150 - 250 kb bir sayfanın toplam boyutu.. Bu ilk açılış sonraki açılış ön bellekten yapıldığı için daha düşük oluyor. Ve hal böyle iken zaten şuanki host aldığım yer 10gb ve kota doldu da taştı bile.. :)
Ben eklediğim resimleride sunucuda barındırmak istiyorum böyle olunca bir sayfanın görüntülenmesi yaklaşık olarak en aşağı 450 - 650 kb olur ki buda tahmini bir rakam.
Aktif ziyaretçi sayım aylık şuan 12000 kadar bir rakam ki bunların yüzde otuzu geri dönüyor.
Bana bu şartlar altında resimler kendi sunucumda olduğumda aylık trafik miktarı yüksek bir yer lazım.. Şuanki sql'im toplam 1,4mg kadar üzerinde bir kaç düzenlemeye gittim iyice zayıflattım..
Baktığım zaman o fiyatlara aylık trafiği en az 60 Gb olması lazım ki beni kurtarsın buda bu sene için siteyi açalı sadece 9 ay oldu bir 9 ay sonra bu trafik en az iki katına çıkacak bunlarıda hesaplıyorum =) o zaman sekizinci pakete geçmem gerekecek ve iki sene sonra oda kaldırmayacak =)
Şimdi bir defa sunucu değiştirmek istiyorum turist gibi 500 mg dosya taşımak istemiyorum ;) Şuan bulunduğum sunucu sahibine mesaj attım bayilik baketine geçip sadece tek alan adı barındırmak istediğimi ilettim mesajlarını bekliyorum.. Eğer uygun bir cevap gelirse oraya uygun bir cevap gelmezse bir defalık riski göze alıp dreamhostta geçeceğim ama wordpress-tr.com 'da dreamhost kullanıyor sanırım ve biraz yavaş geliyor..
Bilemiyorum yani ne yapsam ne etsem... Aylık trafik yüzünden kaldım ortalarda.. Geçen seni bir arttırıma gitmişlerde bu senede 15 gb yada 20gb yaparlarsa resimleri kendi sunucuma yüklemekten vazgeçer localde değişiklikleri yaparım ve önümüzdeki sene geçerim diye de düşünüyorum bilmiyorum yani bilmiyorum..
Sağlam olsun trafik miktarı yüksek olsun ve uygun fiyat olsun istiyorum çok şey istiyorum ama bütçede güzel gibi geliyor burdan denemiş beğenmiş arkadaşlardan fikir almak istedim çünkü diğer forumlarda okuduğum soğuk ve çok yapmacık ve olumsuz yada olumlu yönleri bahsedilmemiş.. Memnunda var memnun olmayanda..
Şuanki sunucumdan gelen habere göre 2 ay içinde trafiği yüksek bir sunucuya geçmek istiyorum..
Ve fikri olan arkadaşlardan yaşadıkları iyi yada kötü şeyleri yazmalarını..
Herkese iyi seyirler..
Burası çok iyi diyen arkadaşların sitede adlarını da yazarlarsa incelemek istiyorum kendimce..