WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Metin Editörü Sorunu

(10 mesaj(lar))
  • 7 ay önce Liceneus tarafından başlatıldı
  • heytbecom tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Liceneus
    Üye

Merhaba,

Yeni bir yazı yazdıktan sonra metin biçimlendirmesinde bazı biçimlerin düzelmediğini görüyorum, şöyle ki:

- Bold konusunda sorun yaşanmıyor
    - Resim eklenince, resimin dikey ve yatay boşlukları özelliklere ekleniyor, fakat sitede boşluk görülmüyor.
    - Paragraflar arasına boşluk bırakmak istiyorum, site adresiyle girince boşluk olmadığı görülüyor.

Yazıyı yazdıktan sonra kod bölümünde bir değişiklik oluşmuyor, manual olarak kodları girip kaydediyorum, düzenlemek için yeniden girdiğimde sözkonusu kodların yok olduğunu görüyorum.

Sorunu yaşadıktan sonra veritabanı ve bolg kurulumunu yeniden yaptım, ama düzelmedi, hostumda bir sorun olması mümkün mü?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

7 ay önce #
  2. temanızın sorunu bunlar. yazı editörü ile alakalı değil. yazı editörü sadece gerekli kodları ekler - geçersizleri temizler ama size görüntülenen sayfa tamemen css dosyanızdan okunarak gösterilir. kısaca temanızda birkaç değişiklik yada başka bir tema ile değiştirmeniz yeterli.

Kullandığınız tema hangisi acaba?

7 ay önce #
  3. Liceneus
    Üye

Haklısınız, kendi editlediğim bir temayı kullanıyorum; ama, klasik ve default temaları da kullansam aynı sorunla karşılaşıyorum. Advanced text editor yukledim, bir değişiklik yaşamadım.

7 ay önce #
  4. Liceneus
    Üye

Sorum css dışında bir dosya'da olabilir mi diye biraz inceledim, ama dikkatimi çekecek bir hata bulamadım. Belki de benim acemiliğimden kaynaklanan bir gözden kaçma durumu olmuştur.

7 ay önce #
  5. sonysinger
    Üye

Bende de aynı sorun var sanırım. Örneğin bir resim ekleyip yanına ve altına yazılar koyuyoruz, resimden sonra ne kadar da boşluk bıraksak yayımlandığında yazılar resme yapışık olarak çıkıyor.

7 ay önce #
  6. Liceneus, sonysinger

site adreslerinizi verirseniz en azından bu sorunlarınızın nasıl göründüğüne bakabiliriz. Ayrıca resmin boşluklarının oluşmaması - paragraf oluşmaması temanın özelliğinden kaynaklanıyor. Default temada bu sistemi milyonlar kullanıyor ve sorunsuz şekilde görüntüleniyor. Ya siz geçersiz kodlar ekleyip düzeni bozuyorsunuz yada editör dosyalarınızda hata var. Tekrar yüklemeyi deneyin.

- zengin metin editörünü kapatıp deneyin aynı sorun olacak mı? (şu ana kadar bir kez bile zengin editörü kullanmadım ve hiçte gerek duymadım... en iyisi en sorunsuz olanı en sade olanı. :) )

7 ay önce #
  7. Liceneus
    Üye

heytbecom,
    Bugün wordpress ve bileşenlerini kaç kez silip-upload ettiğimi ve veritabanı silip-kurduğumu tahmin edemezsiniz :) Gereksiz plugin kurmayı istemiyordum, "bunu da deneyeyim" dedim, olmadı.
    Reklam olarak değerlendirilsi istemediğim için adres vermek istememiştim, ama sorunu görmeden anlamanız (anlatmam) zor olacak galiba.

http://www.isajandasi.com/?p=6

7 ay önce #
  8. Temanın üzerinde biraz uğraştım ve yukarıdaki resimde ki gibi oldu. Bu temayı nerden bulduysan yada kendin düzenlemeye kalktıysan resmen karman çorman olmuş. binlerce tema var benden tavsiye içlerinden birini seç....

* ben sana kodları vermem bir şeyi değiştirmez çünkü bunu düzeltince başka yerlerde sorun çıkaracaktır. çok istersen kodlarıda gönderebilirim..

7 ay önce #
  9. Liceneus
    Üye

CSS ve PHP konusundaki acemiliğimi burada da konuşturmuşum :)

İlginiz için teşekkür ederim, kolay bir çözümü olabilir umuduyla sizi de boş yere yordum. 2 gündür düzgün bir tema arıyordum, anlaşılan aramaya devam edeceğim.

Tekrar teşekkür ederim.

7 ay önce #
  10. İstemediğimiz kadar tema üreiliyor. %99'uda bedava olarak dağıtılıyor. Bence istediğinize göre temaları çok rahat bulabilirsiniz.

* Php ile ilgili değil css ile ilgili.

7 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.