WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

WordPress Nedir Ne Değildir?

(7 mesaj(lar))
  • 10 ay önce Faust tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. Faust
    Üye

Öncelikle herkese merhaba,şimdi yazacaklarım belki çoğunuza gülünç gelebilir ama öğrenmek istiyorum.Mesala WordPress nedir?Ben sitebaz kullanıyorum[kullanamıyorum] şimdi ben WordPress i kullanmaya başlarsam sanırım Sitebaz a gerek kalmayacak öyle mi?WorldPressle neler yapabilirim?Neler yapamam?Canlı skorları veren,spor haberleri,istatistikler vs olan bir site hazırlamak istiyorum..

WordPress e nasıl başlarım?Birçok arkadasımız anlatmış saolsun ama bu konuda herhangi bir bilgim olmadığı için pek birşey anlamadım..Ne yapmalıyım?Neyden başlamalıyım?Teşekkürler..

Yönetici notu: Hoş geldiniz.. Lütfen yazınızı etiketleyin, forum kurallarımızı okuyun, Türkçe yazım ve imla kurallarına uyun.[eylültoprak]

10 ay önce #
  2. öncelikle bir domain + bir hosting sahibi olacaksın, daha sonra burdan gerekli dosyaları edineceksin. kurulum vb işlemleri halledeceksin, tema ve eklentilerini arayıp bulacak yükleyeceksin. wordpress bir blog'tur, admin paneli olan çok kullanışlı ve o kadarda basit bir yazılımdır. cazip hale getirilmiş binlerce eklentisi vardır. düşündüğün siteyi wp ile çok rahat ve kolay bir şekilde tasarlayabilirsin. wp diğer siteler gibi sıfırdan kodlar yazmaya vb. işler yapmaya gerek kalmadan bir internet sitesi sahibi olmak için en cazip yazılım diyebilirim. benim aklıma gelenler bu kadar ;)

10 ay önce #
  3. Wordpress ile aklınıza gelecek herşey yapılabilir ama örneğin bir mynet 'in ana sayfası yapılamaz.. Yapılır ama wordpress ile yapmak uygun olmaz..

Aklınıza bunların dışında ne geliyorsa yaparsınız.. Yetenek ve sabır biraz da php biliyorsanız hiç zorlanmazsınız..

10 ay önce #
  4. Faust
    Üye

İlginiz için teşekkür ederim.Benim bir domainim ve hostingim var zaten hatta bir sitem de var ama pek memnun değilim.[sitebaz sayesinde yaptığım]
    Ben bi türlü bu işe giremedim yani kurulumu yapamadım en son Türkçe sini bilgisayarıma indirdim ama bu dosyayı FTP ye nasıl atacağımı şuan sitemde olanları nasıl sileceğimi beceremedim.WordPress i bi kursam arkası çorap söküğü gibi gelecek ama onu beceremedim işte

10 ay önce #
  5. Forumda sık sık arama yapın.. Görsel kurulum dosyası burdan.

10 ay önce #
  6. Faust
    Üye

Pardon etiketliyin derken neyi kastettiniz?Klavyemde ki sorun nedeniyle kesme işaretini kullanamıyorum bunun için özür dilerim.

Verdiğiniz linkte birinci yi mi yoksa ikinciyi mi uygulamam gerekir?Hosting sağlayacım ve domainim var yoksa bunlarla alakası yok mu?

10 ay önce #
  7. Kurulum ayrıntılı olarak anlatılmıştır. İster birin ister ikinci fark etmiyor ikiside pratikde aynı şey.

Kurulum hakkında burda görsel anlatım var.. Önemli olan hostta nereye atacaksınız dosyaları sonrası çorap söküğü gibi..

Wordpress nedir öğrendiysek :) Burda bu konuyu tartışmayalım forumda arama yapın siz..

Etiket derkende sağ üst köşede wordpress nedir diye ekledim ben orayı kast ediyorum..

10 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.