turkticaret.net firmasindan hosting kullaniyorum. halihazirda bir websitem var. bir veritabanimda var. ayni sitem altinda wordpressi kurmaya calisiyorum. ama 4 gundur bir turlu beceremedim. wordpress dosyalarini indirdim(turkce), wp-config dosyasini duzelttim, ve sunucuya gonderdim. sitead.com/wordpress/wp-admin/install.php linkini explorerda deniyorum. ama acilmiyor. buyuk ihtimalle veritabani hatasi. Yardimci olabilirmisiniz? yani ayni veritabaninda hem kendi web sitemi hemde wordpressi kullanabilirmiyim? turkticaret.net'in bir kontrol panelide yok sanirim...
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
database oluşturamıyorum
(17 posts)-
Tarih: 3 ay #
-
uzantisi farkli şekil'de kullanabilirsiniz tabiki.
kontrol panel'i derken?cpanel & plesk panel mi:s?Tarih: 3 ay # -
Açılmıyor beyaz sayfa mı yoksa hata mesajı var mı?
Bu ikisine cevap istiyorum biraz daha ayrıntı vere bilirseniz iyi olur bunun yanında windows mu linux mu yada nedir?
Benim ilk fikrim sunucuya dosyalar yanlış yüklendi yada chmod ayarlarında bir problem oluşmuş olabilir..
Kolay gelsin..
Tarih: 3 ay # -
Arkadaşlar bir de aklıma ilk gelen şu: yani arkadaş bayağı uğraşıyor ama başka bir sistem üzerine kurulan bir veritabanı WordPress sisteminde çalışacak mı? Arkadaşın kurulumla alakalı büyük ihtimalle sunucu problemidir, bu problem giderildiği zaman DB' yi uydurabilecek mi? Eğer uydurabilirse benim için de güzel bir şey olur. Ben de SMF veritabanını kullanarak WP kurmak istiyorum. EylülToprak'tan şiddetle yardım istiyorummm..! :) Kolay gelsin
Saygılar...
ÜStüne kurulabilir sonuçda tablo ön eklerini config.php içinde değiştiriyorsunuz.. Ama smf içeriğini wordpress aktarmanızın bir yolunu bilemiyorum..
uzantısı farklı şekilde kullabilirsiniz demişsiniz, ne demek bu? neyin uzantısı? Kontrol paneli derken, evet cpane veya plesk gibi kontrol panellerini kastetim. Eger bu sekilde bir kontrol paneli turkticaret.nette olmus olsa idi yeni bir veritabani acabilirdim.
Hata mesaji yok. sadece sayfa acilmiyor. beyaz sayfa.
eylul toprak, üstüne kurulabilir demişssiniz bunun için tablo öneklerini değiştirmeniz gerekiyor demişsiniz. Bunun detayini anlayabilecegim bir yaziniz varmi?
Sunucuya dosyalari yanlış yüklemiş olabilirm ihtimali üzerine dosyalari tekrar gönderdim. Denedim. yine beyaz sayfa.
Google'in hizmeti olan blogger.com'dan birblog olusturdum, bu blogumuda kendi hostingimde kullanabiliyorum. Ama wordpress bir turlu olmadı.
Can alıcı soru su, wordpress benim websiteme ait veritabanimi kullanabilirmi, kullanabilirse nasıl bir değişiklik yapmam gerek?
wp-config.php dosyasının içeriğinden tablo ön ekleri ve hangi sunucudan hangi mysl bilgileri kullanacağını belirlersiniz.. İsterseniz belirttiğim dosyaya bakın. wp-config-sample.php dosyası vardır adını ve içeriğini wp-config.php ismi vermeniz gerekli.. Türkçe indirdiyseniz orda kısa açıklamalarda var.
Türkticarete ulaşmanız aslında daha iyi onlar sanırım yardım ederler.
belki izin wermemişsinizdir.
ondan kaynaklanma ihtimal'ini düşünüyorum.
bir arkdaş'a olmuştu panel'den izinleri db'ye ekliyince olmuştu.Tarih: 3 ay # -
sorunu ben biliyorum ama yardım alamıyorum. sorun benim veritabanımda kendi web siteme ait tabloların olması. wordpress bos veritabani istiyor sanirim.
ewt boş bir weritabanı gerektirir.
Hayır boş bir bir veritabanına gerek yok arkadaşlar..
wp-config.php dosyasında $table_prefix = 'wp_'; satırı vardır standart olarak bu şekilde gelir. wp_ yazan yeri istediğiniz gibi değiştire bilirsiniz boşda kullana bilirsiniz ama aynı tabloları kullanan başka bir script olursa bunun önüne geçmek için tablo ön eki verilir. Burda daki ön ek wp_ bunu değiştirdiğiniz zaman sorun olmaz. Bu durumda aynı veritabanına istediğiniz kadar wordpress yada aynı veri tabanına başka bir script kurula bilir.
Sizin sorununuz ya yetki yada host ile ilgili bir.. Eğer wordpress kullandığı tabloları başka bir script kullanmıyorsa sorunsuz şekilde kurulur.
eğer boş bir veritabani gerektiriyorsa, boşuna uğraşmayayım. Turkticaret netiarayacagiz, bos veritabani olustur diyecegiz, yıllık ücretinide ödeyeceğiz. okadar. umarım boş bir veritabani olmadan bu işi haalledebilirz diye umut etmiştim olmadı. sağlık olsun...
Arkadaşım tek sorun boş veri tabanı ise bu kolay. Önce veritabanının yedeğini al sonra tüm tabloları sil wp yi kur ve üzerine yedeği at. Bu şekilde bir dene istersen.
veritabanının yedeğini aldım, silmeye çalıştım. olmadi, yetkiniz yok diyor...
İlginç bir durum. İnsan kendi veritabanını silemez mi ki? O zaman hostunla alakalı bir durumdur. Önce hostunla görüş sana başka bir DB oluştursunlar. Eski veritabanının yedeğini farklı şekillerde al ne olur ne olmaz.
biliyordum izinle alakali olduğunu:)
kendi databese'ne ful yetki wericeksin panel'inden.
daha sonra phpmyadmin'e gir oradan rahatça db yedeğini alabilirsin.
kendine ful yetki werince blog sayfan açılacakmı ona da bak:)[açilmasi gerek]Tarih: 3 ay # -
arkadaslar ben turkticaret.netten hosting hizmeti alıyorum. Ve cpanel gibi veya buna benze bir panel yok. Butun destek hizmetlerini turkticaret.net kendisi yapıyor. Zaten bıkmıştım turkticaretten'den buda bardağı taşıran son damla oldu, süresi bitince yeni host. Yarın başvuru yaparım türkticaret.nete bakalım ne zaman açarlar yeni veritabanini, belki ücrette isterler. Sonrasında yeniden denerim, burayada sonuclar ile ilgili yazarım. Skyder,fuzuli ve eylultoprak teşekkür ederim.
Tarih: 3 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil