WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

yazı özeti sorunu

(18 posts)
  • 3 ay önce madin tarafından başlatıldı
  • chatsevgi tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. merhaba.

ben 5-6 tane kategori oluşturdum.

kategorinin adına tıkladıgım zaman o kategorideki tüm yazılar ekrana özet(kısaltılmıs) sekilde cıkıyor.. Halbu ki ben kategori başlıgına tıklanıldıgı zaman yazılarının tamamının cıkmasını istiyorum.. Bilmem anlatabildim mi?

Teşekkürler

Yönetici notu: Konuyu uygun kelimeler ile etiketleyin. [eylültoprak]

Tarih: 3 ay #
  2. arkdaşim. admin panel'indeyken tıklıyorsan yaptiğin bir eklenti sonucu çıkabilir.
    aksi takdirde normal anasayfa'da bir kategori'ye tıkladığında arşiv olarak çıkıyor galiba?eğer böyle dediğim gibi çıkıyorsa arşiv halinde olarak gözüküyordur.
    tam sorununu yazarsan...[tam anlamadimda]

3. 230 wordpress eklentilerindeki
    222 numaralı eklentiyi kurduysan bununla karşılaşırsın.

4. sorununu buldum:)
    yazı girişi yaptığınız alanın alt kısımlarında "Tercihe bağlı alıntı" kısmını göreceksiniz. Bu bölümde yazınızı istediğiniz biçimde özetleyebilirsiniz. daha sonra temanızın index.php dosyasında aşağıdaki etiketi bulmanız;
    <?php the_content('devamını oku »'); ?>

ve şununla değiştiriceksin
    <?php the_excerpt(); ?>
    biraz geç oldu ama tam sorunu çözücektir:)
    iyi günler.

5. ekenltıyı kurdum hocam (eklediğim ilk eklenti bunun dısında hiçbir eklenti yok 1.mesajına cevaben)

elentiyi de etkinleştirdim hocam... ama sorun yine aynı.. başka bişey mi yapmam gerekiyor yazı üzerinde vs

6. yukarıda yazdim:)
    biraz geç oldu kod'lari kariştirdim da:D

7. hocam saolasın son msjını gormedim.deniyeyim diyecem ama kodlar cıkmamıs

8. Bu sorunun eklentiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tema klasörü içinde category.php, yoksa archive.php o da yoksa index.php içine bak. "the_excerpt" şeklinde bir ifadeyi ara ve excerpt yazısını "content" olarak değiştir.

9. ewt kodlari kariştirdim.
    o yukari'da yazdiğim kodlari uygularsa kesin olarak çözüceğine inaniyorum:)

10. sorun yıne aynı hocam.. kodu düzenlemem ragmen..

kategoriyi tıklıyorum ve o kategorideki sayfaların tamamı gozukmuyor yine.. kısa bir bölümü gozukuyor..kategori yazısına tıklanıldıgı zaman sayfanın tamamnın gozukmesini istiyorum ben

11. o zaman

<?php the_excerpt(); ?>

özetin görünmesini istediğin yere eklemelisin (loop içinde olmalı)

12. hocam anlatamadım galiba.. ben index dısında hiçbir yerde özet gorunmesını istemiyorum..

kategori olusturduk diyelim..bu kategoride 4 yazı yazdım..bu 4 yazının da orjinal halı yayınlanmasını istiyorum.

şimdiki durum ise şöyle:

Spor Haberleri diye bir kategorim var diyelim.ona tıklıyorum.karşıma 5 tane haber cıkıyor.

5 tane haberin her birinin 5-6 cumlelik özeti ekranda gorunuyor.. tamamını okumak istediğin haberin başlıgına tıklıyorsun haberin tamamı acılıyor...

ben ise ustteki paragraftaki gibi olmasını istemiyorum. Spor haberlerini tıkladıgımız zaman herkes haberlerin tamamını direk okusun istiyorum..

13. Selamlar;

Bunun bir çözümü olduğunu sanmıyorum..

Çünkü yazıda bir defa more kullandınız ve yazıyı çağıran kodlar ona göre davranıyor.. the_excerpt(); kodunu hack edebilirsek çalıştıra biliriz belki bunun ile ilgileneceğim..

14. sanirsam her kategori'ye ayri bir sayfa oluşturmak istiyor:)

15. O kadar çok cevap varki herşey bir birine girmiş.

index.php the_excerpt(); kodunu koyun yazının sadece bir kısmı görünecek.
    categories.php dosyasına index.php kodlarını koyun.. ve the_content kodu ile yazıları çekin. Yazıyı eklerken more kullanmazsanız düzgün görüntülenecekdir en kısa yol bu sanırım.

16. vazgectim arkadaslar..cunku ya ben anlatamadım ya sizin anlattıklarınızı ben anlıyamadım-uygulayamadım.. yardımcı olmak isteyen arkadaslara tskler

17. Bazı temalar bu dediğiniz türde arşiv sayfaları ile birlikte geliyor, archive.php veya archives php dosyanızda skyder'in dediği gibi değişiklik yapın, yada page.php veya single php'nizde skyder verdiği kodları bulup archive.php veya archives php de aynı bölümleri aynı hale getirin.

18. Evet madin bazı yerlere uygulamak istemiş sanırım ama ana sayfa haricinde devamını oku seklındeyse tema Bu şekilde

Bu sorunun eklentiyle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Tema klasörü içinde category.php, yoksa archive.php o da yoksa index.php içine bak. "the_excerpt" şeklinde bir ifadeyi ara ve excerpt yazısını "content" olarak değiştir.

Arhive.php Dosyasında
    <?php the_excerpt() ?> olan Kodu <?php the_content('devamı »'); ?>olarak değiştirince Oluyor
    Teşekkürler..

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.