WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

WP Movie Ratings (Film Değerlendirme) Eklentisi Türkçe

(2 posts)
  • 5 ay önce nagodtumu tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Kullanışlı Wordpress eklentilerini incelemeye ve beğendiklerimi Türkçe'ye çevirmeye devam ediyorum. Zamanımın kısıtlı olması ve PHP bilgimin o kadar üst seviyede olmaması nedeniyle şimdilik kendi eklentilerimi yazamıyorum. İleride fırsat bulursam belki bu konuda da çalışmalar yapabilirim. Bu eklentimiz ziyaretçilerinizi izlediğiniz filmler hakkında bilgilendirmenizi sağlıyor. Aslında "Ne Okuyorum?" eklentisinin sinema versiyonu olarak da düşünebiliriz.<!--more-->

Eklentiyi kurmadan önce incelemek isteyenler sitemin (umutdogan.com) sağ yan menüsündeki "Ne İzliyorum?" kısmına bakabilirler. Ziyaretçiler, film ismine tıkladıkları zaman doğrudan filmin "imdb.com"daki tanıtım sayfasına yönlendirilecekler. Yönlendirilecek site yönetim panelinden değiştirilebiliyor. Ayrıca filme 10 üzerinden (veya özelleştirip 5 üzerinden) puan verebiliyor, kısa bir değerlendirme yazısı yazabiliyorsunuz. Ziyaretçileriniz "Film Arşivim" bağlantısına tıklayarak izlediğiniz filmleri film adına, değerlendirmeye, izlenme tarihine göre sıralayabiliyorlar. Örneğin kendi sitemde izlenme tarihine göre sıralamayı seçtim. Böylece ziyaretçilerim ay ay hangi filmleri izlediğimi görebilecekler. Eğer unutkan biriyseniz ne zaman hangi filmi izlediğinizi de görebileceksiniz.

İsterseniz http://paulgoscicki.com/projects/wp-movie-ratings/ adresinden eklentinin orijinal sitesine gidebilir ve gelişmeleri takip edebilirsiniz.

Kurulum:

1. İlk olarak buraya tıklayın ve eklentiyi bilgisayarınıza indirin.
    2. İndirdiğiniz sıkıştırılmış RAR dosyasını masaüstüne açın. Açtığınızda (extract) wp_movie_ratings klasörü ve bu klasörün altında da eklenti dosyaları olması lazım.
    3. Bu klasörü sitenizin wp-content/plugins klasörü altına kopyalayın.
    4. Wordpress Yönetim Paneli'ne gidin ve Eklentiler altında "WP Film Değerlendirme Eklentisi" başlığını bulup etkinleştirin.
    5. Son olarak sidebar.php dosyanızın uygun bir yerine şu satırları yerleştirin:

<code lang="php">
    <h2>Ne İzliyorum?</h2>

• <?php wp_movie_ratings_show(); ?>

Böylece kurulum işlemini bitirdik.

Ayarlar:

"WP Film Değerlendirme Eklentisi"yle ilgili ayarları yapmak için Tercihler -> Film Ayarları sekmesini kullanmanız gerekiyor.
    Filmlerinizin bir sayfada görüntülenmesini istiyorsanız, bunun için ilk olarak Yaz -> Sayfa sekmesini kullanarak bir sayfa (örneğin Filmler) oluşturmanız gerekiyor. Sayfayı oluşturduktan sonra bu sayfaya içerik olarak şu satırı aynen ekleyin:

<code lang="php">
    [[wp_movie_ratings_page]]

Bu sayfanın mutlak adresini de Film Ayarları sayfasının üçüncü satırındaki "Film Değerlendirme Sayfası:" kısmına yazmanız gerekiyor. (örneğin http://www.umutdogan.com/filmler/)

Film Ekleme:

Film eklemek için Yönet -> Film Ekle sekmesini kullanıyoruz. Burada eğer IMDB bağlantı adresini yazarsak film adını yazmamıza gerek yok. Otomatik olarak getiriliyor. Eğer alternatif bağlantı kullanmayacaksak (imdb bağlantısı yerine) o kısmı da doldurmamıza gerek yok. Eklerken ilk olarak imdb sitesine gidip filminizin orijinal ismini aratır ve http://www.imdb.com/title/tt0060196 şeklinde bir adrese ulaşırsanız bunu kopyalayıp IMDB Adresi kısmına yapıştırmanız yeterli olacaktır.

Film Ekleme sayfasının alt kısmında daha önce eklediğiniz filmleri görebilir ve bu filmlerle ilgili girdiğiniz bilgileri düzenleyebilirsiniz. Sayfanın biraz daha altında film izleme istatistikleriniz ve mimlememe özelliği (verimli olarak çalışmıyor, önermiyorum!) kullanımınıza açılmıştır.

Alttaki ekran görüntüleri ayarları yapmakta size yardımcı olacaktır. İnceleyiniz ve problem yaşarsanız yorum yazmaktan çekinmeyiniz...

Ekran görüntülerini http://www.umutdogan.com/2008/01/27/wordpress-movie-ratings-film-degerlendirme-eklentisi-turkce/ adresinden inceleyebilirsiniz.

İyi seyirler... ;)

NOT: Code etiketleri burda duzgun gozukmedigi icin kod kopyala-yapistir islemlerini sitemden yapmanizi oneriyorum. Ya da site yoneticileri ustteki code'lu kisimlari duzeltebilirlerse daha iyi olur.

Tarih: 5 ay #
  2. Desteğiniz için teşekkür ederiz.

Kod kısımlarına bizde çok müdahale edemiyoruz.. Bu şekil de iyi gibi..

Tekrar teşekkürler.

Tarih: 5 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.