Merhabalar akadaşlar, belki size biraz gereksiz gibi gelecektir ama ben / ile biten kategori uzantısını HTML veya HTM ile bitirmek istiyorum. Bunu yapmak için uğraştım ama yapamadım. Tekil yazı için %postname%.htm yaptım onda sorun yok. Kategori için de %category%.htm yaptım ama bu kez de www.siteadi.com/kategori.htm/kategori/ oldu. Ama ben sadece www.siteadi.com/kategori.htm olmasını istiyorum. Bunu nasıl yapmam gerekiyor..? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Saygılar...
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
Kategori Uzantısını HTML yapmak
(15 mesaj(lar))-
Tarih: 7 ay #
-
merhaba fuzuli arkadaşim
vericeğim kodlar İşini Görür.htaccess e şunu yapıştır:
-RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^category/(.*)/(feed|rdf|rss|rss2|atom)/?$ /wp-feed.php?category_name=$1&feed=$2 [QSA]
RewriteRule ^category/?(.*) /index.php?category_name=$1 [QSA]
RewriteRule ^author/(.*)/(feed|rdf|rss|rss2|atom)/?$ /wp-feed.php?author_name=$1&feed=$2 [QSA]
RewriteRule ^author/?(.*) /index.php?author_name=$1 [QSA]
RewriteRule ^([_0-9a-z-]+).htm([0-9]+)?/?$ /index.php?name=$1&page=$2 [QSA]
RewriteRule ^([_0-9a-z-]+).htm/(feed|rdf|rss|rss2|atom)/?$ /wp-feed.php?name=$1&feed=$2 [QSA]
RewriteRule ^([_0-9a-z-]+).htm/trackback/?$ /wp-trackback.php?name=$1 [QSA]
RewriteRule ^feed/?([_0-9a-z-]+)?/?$ /wp-feed.php?feed=$1 [QSA]
RewriteRule ^comments/feed/?([_0-9a-z-]+)?/?$ /wp-feed.php?feed=$1&withcomments=1 [QSA]permalinks tede posta girdisi için:
/%postname%.htmTarih: 7 ay # -
Bu kodları birde açıklar mısın skyder..
Mesela trackbacklerin yada arama motorları tarafından indexlenmede sorun çıkartır mı.. Kafam karıştı da iyice..
Tarih: 7 ay # -
@eylultoprak : arama motorlari html'yi seviyor indexlemede:)
eğer yukaridaki werdiğim kod'lar işini görmemişse @fuzuli arkdaşim eğer yapamadiysa meta-se eklentisi istiyordu sanirim
bir başka çözüm yolu'da war:) bu daha basit
meta-se eklentisi istiyor:S
o kodlari yaptiktan sonra ...Tarih: 7 ay # -
İsteğe baklı kategori kısmında kategori adını değiştiriyorsunuz buraya kadar tamam siyahla işaretlediğim yeri kast ediyorum..
http://www.eylulgunesi.com/kategori/eylul-gunlugu
Ama kategori adlarının sonuna .htm yada .html yapmak istiyor bu mümkün mü diye soruyor bence, senin verdiğin kodlar buna mı yarıyor..
yani;
http://www.eylulgunesi.com/kategori/eylul-gunlugu değildehttp://www.eylulgunesi.com/kategori/eylul-gunlugu.html istiyor..
Normalde kategori adına bu şekilde müdahale edemiyoruz..
Verdiğin kod bu işe yarıyorsa güzel..
Yaramıyorsa güzel soru :)
mümkün galiba.
meta-se eklentisiyle yapılabilir bu.
yalniz o eklentiyi bulabilirsem hemen yayinlayacağim:)Tarih: 7 ay # -
Tarih: 7 ay #
-
Merhaba arkadaşlar, ilginiz için teşekkürler.
Evet ben kategori uzantısını htm yapmak istiyorum.
@skyder arkadaşın verdiği kodları denedim ama "Internal Server Error" hatası verdi. Acaba kodları kopyalarken bir hata mı yaptım..? Ya da 2.3.2 sürümüyle mi uyuşmadı anlayamadım.Tarih: 7 ay # -
:) Teşekkürler EylülToprak hemen bakıyorum. Ben de tam ümidimi kesmiştim son kez bakayım cevap var mı diyordum..! Umarım istediğimi yapabilirim. Eğer olursa ikinize de minnettar kalırım. Çok teşekkürler ilgin için.
EylülToprak ben bu eklentiyi indirdim kurdum. Kategori temelini eklentinin dediği gibi yaptım ama yine olmadı. Tercihler kısmından RewriteRules bölümüne geliyorum ama orada kodlar var sadece oradaki kodları alıp htaccess dosyasına kopyaladım yine "Internal Server Error" hatasını verdi. Sanırım bu istediğim olmak üzere ama nasıl bir türlü yapamadım. Sen denedin mi @eylultoprak ..?
Birazdan deneyeceğim plesk'in şifresini çöze bilirsem :)
hocam mod_rewrite konusunda birini bulursan ve verdiğim siteyi yutarsa çözersin bu işi benden bu kadar pleski'in sifresini bulamadım zaten ;)
EylülToprak ben bayağı uğraştım ama bu uzantıyı HTML yapma işini çözemedim. Kodları eklediğim zaman hata veriyor. Bir yerlerde hata yapıyoruz biliyorum ama nerede..? Ama öğrendim ki imkansız değil ve yanlış hatırlamıyorsam bir yerde gördüm kategoriyi HTML yapmışlar. Bunu çözebilecek bir tanıdığın var mı acaba? Bu HTML sistemlerinden WP ye geçmek isteyen arkadaşlar için çok çok yararlı olacak bir şey. Çünkü biliyorum ki birçok webmaster arkadaşım var sırf eski sayfalarını kaybetmemek için bu sisteme geçemiyorlar. Ben de başta istemiyordum. Ama iyi ki geçmişim. Şimdi en büyük sorun kategori uzantısını HTML yapabilmede. Lütfen yardım...!!! Teşekkürler yine de herkese. Saygılar
Tarih: 6 ay # -
Tarih: 1 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
Destek sorusu değil