Selamlar..
Çok uzun süredir olmasada bir blog sahibiyim..
Uzun süre çektiğim sıkıntılar ve bir kaç ayardan sonra size sunmak istedim..
Bakalım Beğenecek Misiniz..?
Tavsiye, eleştiri herşeyi çekinmeden yazın..
Selamlar..
Çok uzun süredir olmasada bir blog sahibiyim..
Uzun süre çektiğim sıkıntılar ve bir kaç ayardan sonra size sunmak istedim..
Bakalım Beğenecek Misiniz..?
Tavsiye, eleştiri herşeyi çekinmeden yazın..
Site şuan açılmıyor.
sorun yok.. şu anda gayet güzel açılıyor :)..
yarı türkçe yarı ingilizce, bende kıvranıyorum şu ingilizce ile.. 2.1 yeni versiyon hayırlı olsun. iyi çalışmalar..
Öncelikle tebrik ediyorum, başarılı bir çalışma, özellikle header alanındaki resme bayıldım. Sidebar'daki blok border'larının rengini biraz daha açabilirseniz iyi olur. (kanatimce #e6e6e6 renk kodu beyazın üzerine daha iyi gidecektir) Bununla birlikte sidebarda ingilizce tanımlamalar var başlıklarda. Bunları Türkçeleştirirseniz daha iyi olur.
Başarılarınızın devamını dilerim.
İngilizce olmasının nedeni temadan kaynaklanan bir Türkçe karakter hatası..
Türkçe yazıları Türkçe karaktersiz yazmaktansa İngilizce yazmayı tercih ettim.. Şu anda onu araştırıyorum sorun çözüldüğünde Türkçe'ye çevirecem bütün dosyaları..
Border rengini deneyeceğim, Teşekkürler ikinizede
Türkçe karakter hatası temanızın veya kullandığınız eklentilerin karakter kodlamalarının utf-8 olmamasından kaynaklanıyor olabilir mi acaba?
Öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim..
Sorun anlatayım;
Yeni bir hosta geçmeye karar verdim ve yedeklerimi alıp yeni hostuma kurmaya başladım.. Ama sql dosyalarını import ederkenkarakter kodlamasında sorun çıkardığını gördüm.. Mysql versiyonunun düşük olmasından dolayı collocation kısmında ayar yapamıyorum..
wp-db.php dosyasında ayar yapmaya çalıştım oda cevap vermedi..
Tema utf8 istiyor ama içerikler iso-8859-9 istiyor..
Ne yapabilirim?
Sorunumu dile getirdiğim yer: http://www.wordpress-tr.com/forum/topic/233
Tüm çabalarınıza rağmen sonuç çıkmadıysa;
Yedeklerinizi alıp, eğer WP 2.1 kullanıyorsanız import-export özelliğini kullanarak, 2.1'den önceki sürümlerden birini kullanıyorsanız şu eklentiyi kullanarak yazı ve yorumlarınızı aktarmanızı öneririm.
Kolay gelsin.
artık eski host ile bağlantıları kestiğim için buda bir çözüm olamayacak sanırım.. :(
tek çözüm mysql versiyonun yükseltilmesi görünüyor ama oda imkansız gibi :( ..
neyse teşekkürler..
Hayır, şu an yönetim paneline giriş yapabildiğinize göre dediğim yöntemi kullanabilirsiniz. İçe/dışa aktarma özelliği ile birlikte veritabanı ile uğraşmanıza gerek kalmaz.
Şu anki yönetim panelinize girin, eklentiyle veya 2.1 kullanıyorsanız dışa aktarma menüsü ile yazı/yorumları dışa aktarın. Sonra yeni bir kurulum yapıp yazı/yorumları içe aktarın. Eski kurulumunuzdaki tema/eklenti dosyalarını sonra elle aktarırsınız.
tamam teşekkürler :) ..
hemen deniyorum..
peki sayfalar ve kullanıcılar onları da taşımanın import etmenin bir yolu var mı?
Denedim olmadı :( ..
XML dosyasındaki veriler'de Türkçe karakter yerine "y" gibi harfler çıkıyor..
ASCII to UTF ayarlaması yapıyorum daha bir değişikleşiyor.. Ne yapmalıyım ?
peki sayfalar ve kullanıcılar onları da taşımanın import etmenin bir yolu var mı?
Sayfada böyle diyor:
Bir WordPress aktarım dosyasından yazıları, yorumları, özel alanları, sayfaları ve kategorileri içe aktarın
;)
Hoşgeldiniz WP camiasına,
k2 teması yakışmış, diğer temanıza bakılırsa, fakat (ie) sidebar düşmüş.
sanırım sorun http://www.gkaans.org/icerik/105 şu yazınızdaki resimden kaynaklanıyor olabilir, bir bakın isterseniz.
Kolay gelsin. :)
hmmm bir sorun göremedim.. ben ie7 kullanıyorum belki ie7 altı kullanıyorsanız olabilir..
teşekkürler bu arada :)
valla bende sidebar düşük gözüküyor, ama siz bilirsiniz :)
bende de yan menüde kayma gözükmüyor. herşey normal. firefox 1.509 - ie 7.05
punish şöyle bir kontrol ettim ama bir yanlıklık bulamadım kodlarda..
belki pixel'Del belkide kullanılan tarayıcı'dan dolayı çıkıyordur sorun..
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.