Arkadaşlar, blogumu yeni sürüme yükselttim fakat yazı yazma yerinde sorun çıktı. Resmini koyuyorum, kırmızı alanla işaretledim. Umarım yardımcı olursunuz. Tşkler.
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
WP 2.1 Sorun: Yazi panelini göstermiyor
(26 posts)-
Tarih: 1 yıl #
-
Hangi Türkçe dil dosyasını kullanıyorsunuz, her yer Türkçe değil gibi?
Yani 2.1 güncellerken dil dosyasını da güncellediniz mi, ve dil dosyasının ismi ne, tr_TR.mo şeklinde mi?Tarih: 1 yıl # -
Evet aynı dil dosyası ve ismi de aynı. Ama yine de yazı paneli yukarıda resmini koyduğum gibi duruyo :(
Tarih: 1 yıl # -
Profil ayarlarında görsel metin editörünü kullan kutucuğu var birde ona bak istersen.
onu da yapmışım, olmuyo
wordpress-tr'den Türkçe sürümünü indir tekrar yükle.en garanti yol. başka seçenek var mı?
zaten onu yapmisim. bi daha aynisini mi tekrarlayayim?
yüklediğin bir eklentide bozabilir mi?
heytbecom'un dediğini yap birde eklentilere bak ;)
Bu sorun tüm tarayıcılarda oluyor mu?
Arkadaşlar, her şeyi sildim ve wp 2.1 yeniden yükselttim. Yine aynı sorun. Pluginlerin de hepsi kapalı. Ama resimde gözüktüyü gibi duruyo. Aynı sorunu İEde de yaşıyorum. :(
http://trac.wordpress.org/ticket/3572
http://picasaweb.google.com/sunburntkamel/Screenshots/photo#5019191130067666034senin sorunun aynısını yaşayan biri sormuş. cevaplar altta ve bir adet dosyada dahil. Gerçi IIS 'de çıkan bir sorun diye belirtilmiş. istersen sayfayı incele.. (tiny MCE 2.1 sürümü için arattım)
Ya abiler bi şey yapamadım. Lütfen sizler verdiyiniz linklerden bi şey anladınızsa türkcesini yazın da ben uygulayayım. fakat orada verilen dosyayı da ekledim yine olmadı...
Kısaca, buradaki dosyayı bilgisayarınıza kaydedin. Zip arşivini açtığınızda tiny_mce_gzip.php adlı bir dosya göreceksiniz. Dosyayı FTP istemciniz ile sunucunuzda;
/kurulum-dizini/wp-includes/js/tinymce/yolu altına gönderin. Bu sırada eski dosyanın üzerine yazmanız gerekeceği için, önce eski dosyanın yedeğini almayı unutmayın.
Evet, aynen denemiştim, ama yine olmadı..
Söz konusu dosyayı ekledikten sonra wp-config.php dosyası içerisine aşağıdaki satırı eklemeyi dener misiniz?
ini_set('output_buffering', 'off');wp-config.php dosyasının muhtemel son şekli şuna benzemeli;
<?php
// ** MySQL ayarları ** //
define('DB_NAME', 'wordpress'); // Veritabanı adı
define('DB_USER', 'username'); // MySQL kullanıcı adınız
define('DB_PASSWORD', 'password'); // ...ve MYSQL parolası
define('DB_HOST', 'localhost'); // % 99 ihtimalle bunu değiştirmenize gerek yok
// Tüm kurulumlara ayrı bir ön ek vererek bir veritabanına birden fazla kurulum yapabilirsiniz, tek kurulum yapacaksanız değiştirmeye gerek yok.
$table_prefix = 'wp_'; // Veritabanı tablo ön eki. Sadece sayı, harf ve alt çizgi.
// Bu değeri değiþtirmenize gerek yok! Zaten Türkçe'ye ayarlı.
define ('WPLANG', 'tr_TR');
// TinyMCE ve IIS sorunu için eklendi
ini_set('output_buffering', 'off');
/* Hepsi bu kadar. İyi bloglamalar! */
define('ABSPATH', dirname(__FILE__).'/');
require_once(ABSPATH.'wp-settings.php');
?>Tarih: 1 yıl # -
denedim yine olmadı... yine bi şeyler yapmak lazım galiba, ingilisce iyi bilen arkadaşlar bakarlarsa sevinirim. Ali abim sana da tşkler, yardımların için.. umarım sonuca ulaşırız... ama hala olmuyo...
Arkadaşlar çözüm biraz garip gelecek ama...
Ben 2.1 sürümünü yeni kurdum (güncelleme değil, sıfırdan). Ve aynı sorunun olduğunu farkettim. profiller kısmında "Yazarken görsel metin editörünü kullan" seçeneği işaretliydi. Ben de denemek için işareti kaldırdım. Ve metin editörü görünmeye başladı. Sanırım küçük bir bug yakaladım. Siz de bir deneyin....Tarih: 1 yıl # -
Bu hata ile karşılaşan arkadaşlardan bir ricada bulunsam; hatanın olduğu sunucuya İngilizce WordPress de kurabilme imkanları var mı acaba? Hata devam ediyorsa trac.wordpress.org'a hata bildiriminde bulunabiliriz.
bende hata hala davam etmekde. ingilizce de, türkce de kurdum aynı hata. fakat ingilizcem o kadar iyi düzeyde olmadıgı için söylediginiz siteye mesaj bıraka bilmiyom.
Tarih: 1 yıl #
Cevapla »
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
çözülmüş