WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Anlaşılamayan Türkçe karakter hatası

(30 posts)
  • 3 ay önce mavinefes tarafından başlatıldı
  • dogukansavas tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. sitemde son 3/ 4 gün önce başlayan hiç bir anlam veremediğim türkçe karekter hataları almaya başladım sizce neden olabilir sitemdeki bir kaç temada denedim hepsinde bu inanılmaz hata var sadece wordpressin kendi temasında bu hatayı almadım
    ayrıca biliyosunuz benım bırde temaları turkçeleştirdiğim test sayfamdada aynı hatayı verıyor ve tema ındırmek istiyen arkadaşlar herhalde bu durumu görüyorlarkı indirmiyorlar
    hosting firmama defalarca maıl atmama rağmen sitemde en son surumlerın kullanıldıgını soyluyorlar belki wordpress surum olarak eskı bır surum kullanıyor olabılırım ama test sayfam 2.3 serisi aynı hatayı onda da verıyor surumden de deıl sızce neden olabılır

Tarih: 3 ay #
  2. Şuanki yazılarını notpet tarzı bir yerde sakla.. bu hatayı almadığın sql dosyasını yükle ilk aklıma gelen mantıklı fikir bu tabi birde bazı eklentiler karakter seti hatası verdire biliyor birde onları aktifsizleştir ama dediğin gibi default temada çalışıyor aklım karıştı.. =(

3. Sunucunuzda otomatik güncelleme aktif ise ondan kaynaklanıyor olabilir.
    Ayrıca konu başlığını -> Anlaşılamayan Türkçe karakter hatası
    olarak değiştirirseniz iyi olur ;)

Test sayfanda hiç bir sorun görünmüyor bende.
    mavinefes/blog'da ise sadece temada sorun görünüyor. Eğer istersen şu anda karakterleri düzenlemene yardımcı olabilirim.

4. KnbykL*

Eğer istersen şu anda karakterleri düzenlemene yardımcı olabilirim.

peki nasıl
    bu karekter hatası tema ile alakalı deil

5. ç: &#231
    ğ: &#287
    ı: &#305
    ö: &#246
    ş: &#351
    ü: &#252
    â: &#226
    î: &#238
    û: &#251
    Ç: &#199
    Ğ: &#286
    İ: &#304
    Ö: &#214
    Ş: &#350
    Ü: &#220
    Â: &#194
    Î: &#206
    Û: &#219

Temandaki yazıları bu kodlar ile değiştir bir de öyle dene. Not defterinde aç öyle düzenle. Yani kodların olduğu yerden düzenle demek istiyorum.

6. senın dediğin şekilde düzeltilebilir ama her tema için aynı işlemi yapmak gerekir hadı kendı ana sayfamda bunları yapabilirsin ama test sayfasında onlarca tema var önizleme için tek tek yapmak gerekir
    benim çözüm aradığım konu bunlarla alakalı deil bana kalırsa
    hostingten de bir cevap gelmedi sürüm yükseltmeleri yaptıklarını söylemişlerdi en son bende eski sürümümü istiyorum dedim yani 1 hafta önce kullanılan sürümlerimi diye ama şu ana kadar herhangi bir cevap ta gelmedi buyuk ıhtımalle su an kullanılan sürümlerden kaynaklandığını düşünüyorum eklentilerle hiç alakası yok tek tek denedim

7. sürüm yükseltmeleri yaptıklarını söylemişlerdi

define('DB_CHARSET', 'utf8');
    define('DB_COLLATE', '');

Kodlarını wp-config.php dosyasında varsa kaldırın. Yoksa ekleyin.

Birde böyle deneyin bakalım. Bence çalışacak.

8. olmadı eylultoprak

bakın şimdi benim kullandığım sistemde
    İşletim Sistemi Linux
    Kernel versiyonu: 2.6.20-1.2320.fc5smp
    Apache versiyonu 2.2.8 (Unix)
    PERL versiyonu 5.8.8
    PHP versiyonu 5.2.5
    MySQL versiyonu 5.0.45-community

başka bir hosting firmasında olan başka bir sitemin kide bu bunda hata yok

Apache sürümü 1.3.37 (Unix)
    MySQL sürümü 4.1.21-standard
    PHP sürümü 4.4.6
    PHP bilgisi Tıklayın
    PERL sürümü 5.8.8

9. Bu bilgiler daha açıklayıcı oldu.

Şöyle bir şey kullandığın wordpress sürümü ile alakalı iki yol var..

Sürüm yükseltmek yada aşağıdaki linkleri uygulamak..

http://hourann.com/blog/2007/03/31/fixing-wordpress-21-php-5-http-10
    http://trac.wordpress.org/ticket/3886

Umarım doğru çevirdim ve umarım işine yarar..

10. sürümle alakalı deil eylultoprak test sayfam 2.3 onda da aynı hata verıyor bence MySQL ve PHP yada apache ile alakalı

11. Hocam her temada yapmıyor yanlız :S

Sen bence http://hourann.com/blog/2007/03/31/fixing-wordpress-21-php-5-http-10 şunu..

12. verdıgın sayfadakı kodla benım functions.php deki kodud değiştirdim değişen bişey yok

13. peki arkadaşlar kebirhost ta sitesi barındırıpta wordpress kullanan başka kişiler yada bloglar varmı ben referanslardan baktım bulamadım varsa bildiğiniz bloglar buraya yazarmısınız onların sayfalarınada bakmak istiyorum aynı hatalar onlardada varmı dıye benım bıldıgım renkliblog var onda hata yok ama başka bı sayfa daha bulmuştum ondada benımki gibi hata vardı

14. benimde başma geldi tema değil ama html ve php dosyalarında sunucu değişikliğinden sonra bir html ve kullandığım mail script karakter hatası vardi kodlama utf8 olduğu halde

15. en son gelen mailde sitemi başka bir sunucuya taşıyacaklarını söylediler bakalım ne olacak merakla bekliyorum inşallah düzelir düzelmesse ne yapacagız valla bende bilmiyorum

16. bende merak ediyorum eski sunucumda türkçe karakterlerim sorunsuz göründüğü html dosyaları php dosyaları artık türkçe karakterleri bozuk gösteriyor utf8 olduğu halde html dosyalarının bir tanesini tekrar oluşturdum düzeldi ama kullandığım php formmail script (php) bir türlü düzelmiyor :) garip

17. hosting firmasından gelen maili aynen buraya yazıyorum
    Sorun php 5.2.5 sürümünden kaynaklanıyor. Bu sürümde kullandığınız sistemde Türkçe karakter sorunu çıkıyor. Dns adreslerini sabah 9,00 itibarıyle değiştirdim ama ben halen düzelmiş göremiyorum yeni dns ler bende daha oluşmadı bakalıom ilerliyen saatlerde ne olacak eğerki düzelirse sorun php 5.2.5 sürümünden kaynaklandığını öğrenmiş olacağız

18. dns ler bende daha oluşmadı

Dns ön belleğini temizlemek için modemi resetlemen gerekli. Ayrıca dns'lerin tüm dünyaya yayılması 3 saatti falan buluyormuş..

Diye biliyorum.. ;)

19. DNS'leri temizlemek için modemi resetlemeye de gerek yok.

Başlat > Çalıştır > cmd > Komut satırına ipconfig/flushdns yazdığınız takdirde DNS Önbelleğiniz Temizleniş olacaktır.

20. şu an işyerimde olduğum için modeme mudehale edemeiyorum bekliyorum bakalım

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.