WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Yazının ID'sini nasıl öğrenebilirim?

(5 mesaj(lar))
  • 8 ay önce Abus tarafından başlatıldı
  • Abus tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. Merhaba,

Ben Metin Editörüne öyle bir kod girmek istiyorumki bana o yazının ID'sini versin. Örneğin yazı görüntülendiğinde şöyle bir link elde etmek istiyorum.

Deneme

Buradaki 48'i yazacağım kod ile edinmek istiyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Herkese kolay gelsin :)

8 ay önce #
  2. Kalıcı bağlantıyı iptal etmeniz gerekli. Aksi takdirde olmaz. Ama belki fonksiyon yazılabilirse olabilir. Metin editöründen girceğiniz için php exec run php gibi bir eklentiye ihtiyacınız var.

8 ay önce #
  3. ne için gerekli. hangi sistemde kullanacaksınız. wordpresste kullanıcaksanız zaten yazının nosunu veren kod mevcut. ayrıca bunu metin editörüne neden giriyorsunuz. ne yapmak istediğinizi bilmeden biz size nasıl yardımcı olabiliriz?

8 ay önce #
  4. heytbecom'un da söylediği gibi ne için kullanacağınızı da yazarsanız sanırım daha iyi yardımcı olabilir. Çünkü Wordpress zaten bunu veriyor. Hatta kalıcı bağlatı ayarlarınız bu şekilde olmadığında bile. Mesela admin panelinde "yönet" sekmesine gelince girdiğiniz yazılar görünecektir. Herhangibir yazının karşısındaki "düzenle" butonunun üzerine gelince yazı numarası görünüyor.

8 ay önce #
  5. Merhaba,

Cevabım biraz geç oldu, kusura bakmayın. Yapmaya çalıştığım şey şu idi;

Metin editörünü kullanarak istediğim yazılara bir iframe ekliyecektim ve bu iframein sourceunu mesela src="deneme.aspx?id=54" şeklinde verecektim. Bu 54 'ü herhangi bir kod ile alabilirmiyim diye danışmak istemiştim sizlere.

Ama sonra metin editörünün sağında bulunan tarih değişikliğinde ayın altında yazının ID sinin gözüktüğünü hatırladım ve elle girmeye karar verdim IDyi.

Bahsettiğim çalışmayı burada görebilirsiniz bulabilirsiniz:

8 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.