Arkadaşlar, www.wordpress.org 'un anasayfasındaki ve aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi yazılarımıza nasıl çoklu fotoğraf ekleyebiliriz? Bunu sağlayan bir eklentimiz var mı?
Arkadaşlar, www.wordpress.org 'un anasayfasındaki ve aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi yazılarımıza nasıl çoklu fotoğraf ekleyebiliriz? Bunu sağlayan bir eklentimiz var mı?
Sanırım kimse yardımcı olamayacak. Soruyu bir de şöyle sormalıyım belki de. www.wordpress.org 'un temasına nasıl ulaşabiliriz?
ibrahim, çoklu resim ekleme gibi bir eklenti bilmiyorum. zaten ftpden saniyede dosya transferi yapılabiliyor - wordpressin kendi yükleme bölümü yazı alanının hemen altında bulunuyor.
* eklenti olarak değil ama imageshack.us adresinin kayıt olunca toplu resim yükleme seçeneği bulunduğunu biliyorum hatta firefoxtada eklentiside mevcuttu. ama hiç kullanma ihtiyacı duymadım.
ikinci konu ise wordpress.orgun temasının bir özelliği değil o. temamane özel hazırlanmış bir anasayfadan ibaret. eğer kullanmak istiyorsan wordpress.org'a gir. IE yada Firefox'un Dosya>>Sayfayı Farklı kaydet 'de bilgisayarına kaydet. sonra o kodları içinden al...
Heytbecom, benim yapmak istediğim bir yazıya bir sürü fotoğrafı aynı anda yüklemek değil. Sanırım yeterince anlaşılamadı. Ben bir yazı içerisinde birbiriyle bağlantılı örneğin 6 fotoğrafı Wordpress'in anasayfasındaki gibi göstermek istiyorum. Yani tek bir büyük fotoğraf ve onun altında diğerlerinin önizlemesi. Önizlemeye tıklandığında da tıklanan fotoğrafın büyük karede gösterilmesi.
iyide onun da cevabını verdim zaten.
* ayrıca forumda bir sürü resim galerisi eklentisi mevcut onlarada göz gezdirmen gerekiyor.
MBox gibi mi?
Eğer o ise şuradaki seçenekler de iş görebilir.
Son olarak Frontpage Slideshow'un Php versiyonuna bakılabilir (Ücretli sanıyorum).
Sevgili Hayal, aradığım şey MBOX'ta mevcut. Eklentiyi indirdim ve kurdum. Wordpress'in son sürümünü kullanıyorum fakat eklentiyi nereden çalıştıracağımı bulamadım. Tercihler'den Mbox sekmesine tıkladım ve ayarlamalarımı yaptım. Fakat Yazı Yaz'da yazılara fotoğrafları mbox içinde nasıl ekleyeceğimi bulamadım. Yardımcı olur musunuz.
MBox gibi mi?
bu eklenti bakmadım ama bir ara okuyacağım :) Eklenti ise süper bir şey bu derhal türkçe yapıp sunmak lazım..
Tabi varyantları çok ama havası bi ayrı geldi.
İbrahim Bey, eklentiyi denemedim ancak açıklamalarında -eğer WordPress'le gelen yazı editöründen farklı bir yazı editörü kullanmıyorsanız- yazı editöründe bir ikon belireceği; belirmezse <mbox /> kodu ile çalışacağı belirtiliyor. İnternet Explorer 6-'de test edilmemiş.
Bununla birlikte WordPress eklentisi olarak Mini Slides, PicLens, DM Albums ve son olarak sizin isteğinize en uygunu olabilecek DGE Slideshow örnek verilebilir.
istedigin gibi birseyi ben de ararken WP Simplewiever isimli slideshow u buldum , birkac sayfamda da kullandim , ornek http://www.guneycuceloglu.com/?p=34
turkceye cevrilmis hali de mevcut eklentinin , belki isne yarar .
arkdaşlar, önerdiğiniz eklentiler galeri yapmaya yarıyor. Fakat benim istediğim şey galeri yapmak değil. Yazmış olduğum yazıların içine fotoğrafları tek tek eklemektense basit yoldan tıpkı Wordpress.org 'taki gibi bir sistemle çoklu fotoğraf ekleyebilmek. Bir nevi slaytları yazının içinde gösterebilmek.
Aslında kapanmasa idi Quake Machine bu konuda birkaç eklenti yayımlamıştı: BCastr, Multi Image Uploader Reloaded, vs. Archive Org veya WordPress eklenti dizinlerinden ya da varsa kullanan WordPress-Tr üyelerinden edinebilirsiniz/ulaşabilirsiniz sanıyorum/umuyorum.
Sanırım sadece resimleri www.wordpress.org'daki gibi göstermek istiyorsunuz.
Bence orada eklenti kullanılmamış aşağıdaki kodlamayı kullanarak elle böyle bir şey yapabilirsiniz.
#welcome #screenshots { position: absolute; top: 215px; left: 50%; margin-left: 113px; width: 262px; }
Yukarıdaki kodu style.css dosyanıza ekledikten sonra, Buradaki kodlama ile de resimleri yazıya ekleyebilir, sitedeki gibi gösterebilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey resimlerin adreslerini size uygun olarak düzenlemeniz. Bu arada kodları yazı editörünün görsel kısmında değil, kod kısmında yazmayı unutmayın.
Mbox'u denedim ve çalıştı.
1- Eklentinin son sürümünü indirin ve wp-content/plugins/ sektörü altına gönderin.
2- MooTools dosyasını indirin ve mesela wp-content/themes/kullanılan tema/js/ sektörü altına atın.
3- MBox'u etkinleştirin.
4- Kullanılan temanın header.php dosyası içine motools'un yolunu ekleyin. <script type="text/javascript" src="siteyolu/wp-content/themes/tema yolu/js/mootools-release-1.11.js"></script>
5- Yazı Yaz seçeneğinden yeni bir yazı hazırlayın.
6- Galerinin gözükmesini istediğiniz yere <mbox width="600" height="390" help="Filan Resimleri."> kodunu ekleyin. (Eklentinin son sürümü Flickr'ı da destekliyor bu arada)
7- Yükle kısmından istediğiniz resimleri yükleyin ancak yazıya göndermeyin.
8- Yayımla butonuna basın.
Umarım faydası olur.
Hayalcan dediklerini aynen uyguladım fakat kodu eklediğim yer boş çıkıyor.
"help= filan resimleri" dediğin yeri biraz açıklayabilir msin. oraya ne gelecek? Bir de Quicktag iconu nereye geliyor.
Kodu Yazı Editör'ünün "Görsel" kısmını kullanarak mı ekliyorsunuz ve/veya WordPress ile gelen yazı editöründen farklı bir editör mü kullanıyorsunuz?
"help" parametresi isteğe bağlı; ister resimlerle ilgili bir şey yazarsınız, ister galerinin kullanımı hakkında bir şey ya da o parametreyi hiç kullanmazsınız. "width" galerinin yatay boyutunu, "height" ise dikey boyutunu belirler, uyarlanabilir.
Önizleme için http://www.hnkweb.com/2008/01/27/annie-leibovitzs-disney-fantasyland/ hedefini ziyaret edebilirsiniz.
Son olarak eklentiyi http://gokekin.com/mustafa-oguz-kitapligi/ adresinde denedim.
Arkadaşlar şu MBox in yaptigi isi yapabilecek baska bir eklenti biliyor musunuz ? Netekim yukaridakileri tam anlami ile yapmama ragmen mesajlarima fotolari slayt şov olarak ekleyemedim.
Yardımcı olacak arkadaş var mı ?
teşekkürler
@cincibir
Bu konuda bahsedilen MBOX eklentisine benzer bir eklenti dersen bu eklenti güzel, slayt veya galeri konusunda en iyi eklenti buradaki 33 no'lu NextGEN Gallery eklentisidir, yazı içinde kullanımı da kolaydır, ayrıca aynı yerde bulunan 35 no'lu WP-SimpleViewer eklentisi de iyi dir..
canarkadaş, teşekkürler
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.