WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

wordpress localhost kurulumu anlatımı (video)

(20 posts)
  • 1 yıl önce kuponadam tarafından başlatıldı
  • Hasan tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Wordpress'i bilgisayarımız üzerine(localhost) kurmak istediğimiz zaman nası yapacağımız konusunda bi video hazırladım. Videoda wamp server 5 in kurulumu ve wordpress 2.1 in server üzerine kurulması bulunmakta. Yani konu hakkında aşinalığı olmayan arkadaşlar, videoyu izledikten sonra bi fikir sahibi olmuş olurlar.

Videoyu buradan izleyebilirsiniz;

wamp server download : http://www.wampserver.com/en/download.php

Yönetici notu: Link yeniden düzenlendi. [ali]

Tarih: 1 yıl #
  2. eline sağlık...bu işe yeni başlayan çoğu kullanıcıyı yorucu bir iş olan okumaktan kurtardın..teşekkürler..

3. İyi düşünülmüş bir çalışma, teşekkür ederiz. Fakat, dosyayı birkaç kez indirmeyi denememe rağmen rar arşivinin bozuk olduğu uyarısını alıyorum :(

4. Hemen tekrar upload ediyorum. Filezilla ve bedava kullandığım hostum arasındaki sorundan kaynaklanmıştır. Hemen kulaklarını çekiyorum.

//filezilla yada server tabanlı sorunlar nedeniyle ikinci upload'ın downloadındada problem çıktı.
    /Şimdi rapide atıyorum rapidde ilkinde problem çıkardı.
    /Şimdi 2.kez atıyorum rapide. olacak inşallah bu sefer..

5. Rapidden oldu bi ftp bulursam atarım tekrar oraya..

Yönetici notu: Link kullanıcının isteği üzerine uzaklaştırıldı. [ali]

6. Öncelikle videoyu beğendiğimi söylemeliyim. Daha önce Camtasia ile bir iki küçük deneme yapmış birisi olarak küçük bir iki önerim olacak;

• Bence anlatımı kaydederken daha düşük bir ekran çözünürlüğü tercih etmeniz daha doğru olacaktır (800x600 gibi). Hem ikonlar ve yazılar büyüyeceği için daha anlaşılır olacaktır, hem de dosya boyutundan tasarruf edersiniz.
    • Bu videoya kesinlikle sesinizle eşlik etmelisiniz. Ya da en azından müzik eklemeyi düşünebilirsiniz, ama sesinizle eşlik etmeniz daha etkili olacaktır.
    • wp-config.php'in düzenlemesi sırasında notepad kulanımı daha doğru olabilir, zira herkes FrontPage'e sahip olmayabilir.

ve son olarak eğer izin verirseniz bu video anlatıma (ve yeniden düzenlemek isterseniz, sonraki versiyonlarına) WordPress Türkiye üzerinde yer vermek isteriz. Hatta hemen bir örneğini göstereyim :) Yayın için izin verirseniz sizin belirleyeceğiniz bir isimle ve yine nasıl görüntüleneceğini sizin belirleyeceğiniz referansınızla yayınlayabiliriz.

7. Camtasia üzerinde çok çalışmıştım ve gerçekten tam anlamıyla camtasia canavarı olmuştum, ancak yaklaşık 5 aydır programın yüzünü görmedim, şimdi kurdum ve bi kaç hatalı denemeden sonra bu video çıktı ortaya. Yani camtasianın neler yapabileceğini iyi biliyorum, ancak bu biraz acele oldu o yüzden pek başarılı değil bencede. Ses konusundada kesinlikle haklısınız ancak artık leptoptayım mikrofonum yok henüz, üstüne müzik koyma olayınıda önceki deneyinlerime dayanarak söylersem baya büyük dosya boyutlarına ulaşıyor mesela bu video 4 mb üstüne müzik eklediğim zaman yaklaşık 10-12 mb olacaktı. Frontpage meseleside doğru, aklıma gelmemişti bu. Bilgisi olmayan birisine çok lazım bi programmış izlenimi vermiş olduk, ters oldu :)
    Son olarak tabiiki kullanabilirsiniz birilerine yardımım dokunursa ne ãla. (wp ye koymuşsunuz zaten, şu rapide gıcık oluyorum o linki imha etseniz size zahmet :)
    Ben yarına sağlam kafayla üstünde çalışıyım yeni bi video hazırlıyım tekrar foruma koyarım.. İyi geceler diyim.

8. Merakla bekliyoruz :)

9. Yeni video hazır, montajı felan bitirdim süper oldu. Çekmem ve montajlamam 1 saat sürdü. Bir buçuk saattir upload için uğraşıyorum . . // lanet okıyım neyse..

10. burasını buldum. bakalım çalışıyomu ?

// download ettim sorunsuz..nasılım ? :)

Yönetici notu: Link uzaklaştırıldı. [ali]

11. Açıklayıcı altyazılar ile kesinlikle daha anlaşılır olmuş, ve WordPad FrontPage'e göre kesinlikle daha iyi bir tercih :) Revizyon için teşekkürler.

Şu an için farkettiğim tek sorun; en boy oranı nedeni ile video'nun, 1024x768 ekran çözünürlüğü altında tarayıcı penceresine sığmakta zorlanıyor olması. Ben el ile kare boyutunu küçültmeyi denedim ama açıkcası "en x boy" oranını tutturamadım. Belki Camtasia ile yeniden bir çıktı alarak sorun giderilebilir ;)

Tekrar teşekkürler.

12. Kaça kaç uygun olur sizce ?

13. 800x600 sınırlarını aşmaması daha uygun olur bence.

Güncellemeden sonra sadece html dosyasını yüklemeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum, umarım tekrar uzun süre upload yapma zahmetine katlanmak zorunda kalmazsınız.

14. Malesef sadece html dosyasını düzenlemeyle olmuyor, görüntü baya kayıyor. Tekrar çıktı alıyorum. Bekleme sorun değil, sabah hostum saolsun resmen benle kafa buldu, 5 kere attım hepsinde hata verdi rapidde deniyorum inat ya, oda aynı şeyi yapıyo, bağlantıdan şüphe etmeye başladım sonra, ama alakası yok. Neyse aynı siteye tekrar atıyorum şimdi.

15. Ben rapidshare'e birşeyler gönderirken hep Rapid Uploader'ı kullanıyorum, web arayüzünden daha iyi sonuç veriyor. Eğer kullanmıyorsanız, tavsiye ederim.

16. Dedim ya rapide kılım :) zaten rapidinde suyu ısınıyomuş oh olsun :)

http://www.bildirgec.org/yazi/rapidshare-in-suyu-isiniyor

Kayyo'yada kıl oldum bugün, onunda suyu kaynamış bile :) az sonra bununla ilgili bi video paylaşabilirim. Yazık kayyoya :)

17. işte burda 800 500 oldu. 800 600 ayarı tutmuyodu bu şekilde tam oturuyo.

Kayyo kullanıcıları (bende) hepimize geçmiş olsun artık kayyo serverları güvenli değil.. Haber yayına verilince linkle bilgilendiricem.

Yönetici notu: Link kullanıcının isteği üzerine uzaklaştırıldı. [ali]

18. Evet, şimdi çok iyi :) Epeyce uğraştınız, çok teşekkür ederiz. İlk gönderideki linki güncellediğim için sonrakileri kaldırıyorum.

Video'yu izlemek isteyenler ilk gönderideki bağlantıyı takip edebilirler. Dosyayı bilgisayarlarına indirmek isteyen kullanıcılar kuponadam.com'daki ilgili yazıya uğrayabilirler.

19. yakamoz843
    Üye

çok güzel olmuş gerçekten ellerine sağlık çok faydalı oldu bu bana

20. Elinize sağlık, çok hoş, faydalı. :)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.