WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Sadece Yorumlarda ve Bağlantılar'da Türkçe Karakter Sorunu

(6 posts)
  • 3 ay önce hope tarafından başlatıldı
  • hope tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmemiş

1. Öncelike forumdaki bu konuyla ilgili tüm yazıları okudum, fakat benim sorunum biraz farklı. Bloğumda yazdığım yazıların hiçbirinde karakter sorunum yok fakat başlıkta da söylediğim gibi sadece yazılara yapılan yorumlarda ve bağlantılara eklenen linklerde karakter sorunum var. Veritabanım UTF8 ve karşılaştırma değeri utf8_general_ci ve veritabanında bulunan tüm tabloların da karşılaştırma değeri aynı. Özellikle wp_comments tablosuna ve içindeki comment_content 'e de baktım. Onların da aynı: utf8_general_ci. Acaba sorun nerede? Gözümden kaçırdığım bir nokta mı var?

Tarih: 3 ay #
  2. Anlaşılmayan türkçe karakter hatası.. :)

Burdaki bilgileri ve sizdekileri kontrol edin.

3. Benim de versiyonum 5.2.5 ve oradaki kodları aradım ama dosyada bulamadım.

Önceden hiçbir sorunum yoktu fakat bugün veritabanını silip tekrar oluşturmak zorunda kaldım ve ondan sonra bu karakter hatası ortaya çıktı.Acaba sorun nerede olabilir?

4. hocam bak şimdi aynı hatayı bende aldım durup dururken ve su yazıyı yazmıştım ama benden sana tavsiye direk hosting firmanla irtibata geç ve 5.2.5 olmayan bir sunucuya taşısınlar sayfanı yoksa düzelmez

http://mavinefes.com/blog/php-525-surumunden-kaynaklanan-turkce-karekter-hatasi/

5. Veritabanını yükledikten sonra yapılan yorumlarda Türkçe karakter sorunu yok.
    Sadece eski yorumlarda var. Acaba yine de başka bir sunucuya mı geçmeliyim?

6. PHP 4 kullanan bir sunucuya sitemi tekrardan kurup veritabanını yükledim ama maalesef yine aynı sorun var :S
    TextPad programından karakterleri düzeltmeyi denedim yine olmadı. :(
    Acaba ümidi kesmeli miyim? :(

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.