WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Tarih sorunu

(5 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce FuuK tarafından başlatıldı
  • FuuK tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. 2.0.4 olan bloğumu az önce 2.0.7 ye güncelledim. [ Evet biliyorum tembelim :D ] Neyse herşey düzgün ama sadece Tarih kısmında kısa ay (M) ingilizce olarak çıkıyor. D -> Gün ve diğer Türkçe unsurlar tam. Acaba dil dosyası ile ilgili bir sorun mu yoksa php kodlar arasında bir karışıklık mı oldu? Görüşlerinizi bekliyorum. Bu arada siteye buradan ulaşabilirsiniz.

1 yıl önce #
  2. Türkçe sürüm kullanıyorsunuz sanırım, şu an 2.1 sürümü var; peki 2.0.7 sürümünü nereden buldunuz? :)

Sorununuza gelince, hangi locale.php dosyasını ve Türkçe dil dosyasını kullandığınızı bilmemiz gerek, çözüm için.

Bir de tarihin İngilizce çıktığı yerlerdeki tema kodu nasıl? d M Y şeklinde mi? Öyleyse d F Y olarak değiştirince sonuç ne oluyor?

1 yıl önce #
  3. Hayır Türkçe sürüm kullanmıyorum malesef :( Eski sürümleri buradan bulabilirsiniz.

Sorunuma gelince locale.php dosyasını bilmiyorum ama belgeler den indirdiğim TR dosyasını kullanıyorum tr_TR.mo olanı. Locale.php dosyası ile ilgili daha fazla bilgi verebilir misiniz ?

Tarih kodu bu şekilde

<?php the_time('D j M Y'); ?>

Diğer şekillerde de denedim sorun sadece Ay isimlerinde.

Yardım için teşekkürler

1 yıl önce #
  4. 2.1 Türkçe sürümüne yükseltirseniz bir sorun kalmaz.

Ama yükseltme yapmayacaksanız:
    wp-includes dizini altındaki locale.php dosyasını açın, oradaki değerleri uygun bir şekilde değiştirin.

1 yıl önce #
  5. 2.1 de çok sorun olduğunu okudum wordpress forumlarında şu anda geçmeyi düşünmüyorum :D

Locale.php dosyasına baktım değiştireceğim bakalım sonuç ne olacak ?

Düzenleme: Sanırım oldu şu anda 2.1 in TR dosyası ile 2.7 nin locale.php dosyasını düzenledim.

Teşekkürler

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.