WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

rss beslememde türkçe karakterler "?" şeklinde çıkıyor

(7 posts)
  • 4 ay önce Buremba tarafından başlatıldı
  • Buremba tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmemiş

Etiketler:

1. feedburner kullanıyorum normalde.
    Php Designer Mpsoftware’in php edit??r??. Yakla????k 3 ayd??r bu edit??r?? kullan??yorum ve ??ok memnunum. ??imdiye kadar hi?? problem ????karmad?? bana. Fazla vakit kaybetmeden program??n ??zelliklerini s??rayla sayal??m:
    Bu Yaz??y?? Payla????n
    şelinde çıkıyor yazılar. normalde site utf-8 ile kodlu ama yine de böyle. yardımcı olursanız sevinirim.

Tarih: 4 ay #
  2. temanızda oynama yapmışsınız..

header.php satır 5te

< meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />

* buradan kaynaklanıyor...

3. sağolun yardımınız için gözümden kaçmış düzelttim ama büyük ihtimalle bundan sonra ekleyeceğim yazılar sorunsuz çıkacak çünkü değiştirmeme rağmen değişen birşey yok rss'de.
    peki şimdiki yazıları nasıl normal hale getirebilirim, bilginiz var mı?

4. yönetim panelindemi düzelttiniz utf-8 diye. Tercihler>Okuma sekmesinde Sayfalar ve beslemeler için kodlama: UTF-8 diye değiştirmeniz gerekiyor.

5. zaten sitenin kodlaması UTF-8'di. header.php deki "ISO-8859-1" kısmını da UTF-8'e çevirdim. ama değişen birşey olmadı.

6. Feedburner servisinin kullandığınız rss linki myfeed kısmında hangi ise tıklayın Optimize kısmından gelin

# Title/Description Burner
    # Convert Format Burner
    # Content-Type Burner

Kısımlarını kontrol edin..

7. eylültoprak baktım feedburner'da gösterdiğim yerlerdeki ayarlarda sorun yok.
    ama şimdi dikkatimi çekti rss beslemesini ilk açtığımda soru işaretleri çıkıyor. birkaç kere yeniliyorum sayfayı ve eski haline geliyor. normal halindeyken de birkaç kere yenilediğim zaman gene soru işaretleri çıkıyor.
    sorun benim bilgisayarımda olabilir diye düşündüm ve başka bilgisayarda denedim. orada da aynı sorunla karşılaştım. sanırım sorun karakter kodlamalarından değil. ya feedburner'da hata var ya da hostumda.
    sizce ne yapmalıyım?

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.