Öncelikle söylemeliyim ki, mesele PHP ve wordpress üzerinde bir miktar tecrübe gerektiren bir konu. Daha önce sorularımın yanlış anlaşılması bağlamında dilim çok yandı. İnce ince anlatıyorum ki, yanlış anlaşılmalara meydan vermeyeyim.
--------------------------------
Benzeyen veya benzemeyen bütün hazır portallar gibi Wordpress de yeni çerik eklendikçe otomatik sayfalama yapıyor. Bu sayfalara erişim için kendisi link üretiyor ve bunu GET metodunda form ile yapıyor.
Mesela sitem.com/index.php?p=18 buradaki p=18 ifadesi PHP kodlamada $_GET['p'] değerinin "18" olmasını sağlıyor. Bu bilgiyi alan wordpress ilgili yazıyı kendi fonksiyonu ile getiriyor.
Sayfalara erişmek için GET metodunun kullanılması bize sabit adreslerin olması avantajını getiriyor. Böyle olunca da arama motorları rahatça siteyi indeksleyip arama sonuçlarında gösterebiliyor.
Buraya kadar herşey güzel. Ama insanoğlu elindeki nimetle yetinmesini bilmiyor işte :)
Ben istiyorum kisayfalarım sadece GET formuna gelen değerlerle üretilmesin. POST metodunu kullanarak bir formdan veri gönderdiğimde aynı şekilde sayfalara ulaşabileyim.
Örnek:
< form id = form method = post action = index.php > < input name = page_id type = hidden value = 11 > < / form >
PHP bunu $_POST['page_id'] fonksiyonu ile page_id=11 olduğunu görecek. Bana da 11 numaralı sayfayı üretip getirecek.
Şimdi mesele html kodlarında normal link yerine formların oluşturulması değil. Önemli olan POST formu ile gönderilen sayfa numarasının algılayıp o sayfanın getirilmesi.
Bu konuda wordpress.com support bölümünde de araştırma yaptım. Aynı istekte bulunan bir alman bu konuda bir uğraş içine girmiş fakat sorunlarla karşılaşmış. Yani nasıl yapılabileceği, ne sorunlar olacağı ve nasıl çözüleceği konusunda bilbi bulamadım maalesef.
Konu hakkında gören duyan bilen varsa paylaşırsa sevinirim...
Çözülmemiş