WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

host değişikliği ve türkçe karakterler

(5 mesaj(lar))
  • 6 ay önce gravedigger tarafından başlatıldı
  • shahan tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

Etiketler:

1. kusura bakmayın böyle bir başlıkla konu actıgım için. Eylül hanım sizin başınıza gelen tr karakter sorunu yaklaşık 1 hafta sonra benimde başıma gelcek çünkü host değişikligi yapacam.Siz sorununuzu nasıl çözdünüz phpmyadminden aldıgım sql'i başka bir domain ve hostta denedim direk tr karetkter sorunu yaşadım ve şimdiden endişelenmeye başladım.bu sorunun tam çözümünü site'de bulamadım.sunu belirteyim cpanel kullanmıyorum directadmin paneli kullanıyorum.yedek alırken yaptıklarım

1-ilk önce ftp yedegi
    2-sql yedegi phpmyadminden

Tarih: 6 ay #
  2. eylülhanım değil eylültoprak :) Artı erkek bayan da değil :)

Şimdi soruya gelelim.. Her host değişikliğinde türkçe karakter hatası olacak diye bir şey yok.. Bunun sebep'i sunucunun sql dosyasını yanlış şekilde yüklemesi.. Yedeği yükleme esnasında Dosyanın karakter set'i çıkıyor uygun karakter setini seçin hepsi bu.. Benim hatam burdayı.. Tabi wp-config.php dosyasında da karakter seti tanımlaması yapabilir yada bunu kaldıra bilirsiniz.. Sorununuza göre değişiyor yani bu durum.. En fazla 15dk içinde çözersiniz gibi geliyor.. Saygılar kolay gelsin.

3. Offf Allah iyiliğinizi versin. İnsanı ağzında yiyecek varken güldürmeyin. Bir kahkaha attım, boğazıma tıkandı boğuluyordum. Öksür öksür beş dakika saonra ancak yazıyorum :|

------------------------
    Ben veritabanı yedekleme işlemlerinde uyguladığım, problem çıkma ihtimalini büyük ölçüde ortadan kaldıran yönetmi söyleyeyim.

Yedeklediğim SQL dosyasını veritabanına dosya olarak çağırmak yerine, içeriğini kopyalayıp SQL SORGUSU olarak çalıştırıyorum.

---
    Bunun haricinde dikkat edilmesi gereken noktalar da var:
    Eski sitenin adresi veritabanında aynı kalacağı için, değiştirmezseniz problem çıkacaktır. Zira Site Adresi: "www.eskisite.com" şeklinde tanımlıdır. Bunu "www.yenisite.com" şeklinde veritabanında değiştirmek gerek.

Bu yüzden önce yedek aldığın SQL dosyasını WordPad veya NotPad ile açıp Ctrl + H yardımıyla bütün adres bilgilerini değiştirmek gerek.
    Mesela; Bul:"www.eskisite.com" => Değiştir:"www.yenisite.com"

4. Bak buda bir yöntem.. 2mg yazıyı seçip atmak kolay tabi daha yüksek veritabanlarıda aynı işlemi mi uygulamayı düşünmüyorsunuz sanırım.

5. Yok o kadar da değil :)

En fazla gönderdiğim 1.5 mb filandı zaten...

Büyük olursa da parçalara bölme yapılabilir ;)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.