Arkadaşlar, aşağıda göründüğü gibi oluşturmaya çalıştığım temada bir yazının başlığı, fotoğraf ve görsel yanyana çıkıyor. Nasıl alt alta alabilirim?
Arkadaşlar, aşağıda göründüğü gibi oluşturmaya çalıştığım temada bir yazının başlığı, fotoğraf ve görsel yanyana çıkıyor. Nasıl alt alta alabilirim?
yazı editöründen code sekmesine gelip resmin olduğu yere
img etiketinin içine style="float:left;"
ekleyiniz
Sayın H Yaman,
Dediğinizi yaptım fakat herhangi bir değişim olmadı. Aynı şekilde sytl.css dosyasından da hem metnin hem başlığın hem de img'ların düzenini float: left şeklinde ayarladım fakat olmadı.
Ne önerirsiniz?
bir de clear:both; olarak yapar mısınız?
nasıl bir şey istiyorsunuz.
resim hemen altında yazı mı
yazılar resmi çevrelesin mi?
heytbecom, benim yazılarım normal yazı düzeninde çıkmıyor. yani önce başlık, altında fotoğraf, onun da altında yazı olması gerekirken yazdığım yazılar dirket olrak başlık, resim, yazı yanyana sıralanıyorlar.
kullandığın temanın adı ve adresii verirsen yardımcı olurum?
temayı kendim yaratıyorum. bu durumda ne yapılabilir?
ozaman sorun sadece resimde değil. Yazının bulunduğu katmanı float ile sola yaslayıp alt satırdan yani başlıktan sonraki satırdan başlatmak için clear kullanmamız gerekiyor. ilgili katmanlara söylediklerimi denerseniz sanırım sorun çözülecektir.
Yazıyı çağıran kodum ve css'deki karşılıkları şu şekilde. Bir hata mı yapıyorum acaba
Kod:
< div id="koalasol2">
<?php if (have_posts()) : while (have_posts()) : the_post(); ?>
<?php endwhile; else: ?>
<p>Sorry, no posts matched your criteria.</p>
<?php endif; ?></p>
Ve CSS Kodları
#koalasol2 {
background: #ffffff;
width:550px;
float: left;
margin: 0px 0px 0px 10px;
padding: 10px 10px 10px 0px;
border-bottom: 3px solid #606060;
}
#koalasol2 img {
width: %100;
clear:both
}
#koalasol2 p {
margin: 0px 0px 0px 0px;
font: 12px Arial;
line-height: 17px;
color: #606060;
text-align: left;
padding: 0px 0px 0px 0px;
}
#koalasol2 h1 {
text-align: left;
margin: 0px 0px 30px 0px;
font-size: 3.1em;
line-height: 25px;
font-weight: bold;
color: #FF3000;
}
o zaman yardımcı olamayacapğım çünkü tema olmadan ben nasıl sizin istediğiniz şekilde düzenleyebilirim.
ayrıca yukarıda yazdığınız kodlarda loop eksik ve yanlış düzenlenmiş...
yanlışlık kodda mı yoksa css'de mi ve doğrusu nasıl olmalı? loop nasıl eklenir
her ikisindede. doğrusunu codex.wordpress.org'dan bulabilirsin. oda olmadı aç default temayı incelemeni öneriyorum.
codex ingilizce olduğu için anlayabileceğimi sanmıyorum. kodlardan hatalı olanla ilgili örnekler vermeniz mümkün mü?
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.