WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

user-photo Eklentisi

(8 mesaj(lar))
  • 7 ay önce dinozer tarafından başlatıldı
  • dinozer tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. user-photo eklentisini kurmaya çalışıyorum. Fakat bir türlü başaramadım. Kodları nerelere ekleyeceğimi bulamıyorum.

userphoto_the_author_photo()
    userphoto_the_author_thumbnail()
    userphoto_comment_author_photo()
    userphoto_comment_author_thumbnail()

The first two should be placed in the posts loop near the_author(), and the second two in the comments loop near comment_author() (or their respective equivalents). Furthermore, userphoto_the_author_photo() and userphoto_the_author_thumbnail() may be called anywhere (i.e. sidebar) if $authordata is set.

Açıklamasında bahsettiği post loop un bulunduğu dosya ve comments loopun bulunduğu konumları anlayamıyorum. Comments.php de zannedersem comment loop ama post loop hakkında fikrim yok eğer bu eklentiyi kurmuş olan arkadaşım varsa veya fikri olan arakadaşım varsa beni bilgilendirirse çok memnun olurum.

7 ay önce #
  2. Birden fazla yazarı olan websiteler için oluşturulmuş bir eklenti. author_photo parametresi ilgili yazıyı yazan kişiye ait bilgilerin (desc, website, email, vb) bir fotoğrafla beraber gösterilmesini sağlar. author_thumbnail parametresi ise aynı fotoğrafın küçük bir boyutunun gösterilmesini sağlar. single.php dosyası içinde, sözgelişi content parametresininden sonra eklenebilir. Varsa author.php içine de.

comment_author_photo parametresi ise gravatar türü eklentilerin işlevine sahiptir. Doğallıkla comments.php dosyası içine, mesela commentmetadata parametresi içine gömülebilir.

7 ay önce #
  3. Hayal verdiğin bilgi için teşşekkür ederim ama ben biraz daha ayrıntı rica edecem. Örneğin bahsettiğin gibi commentmetadata aralığına <small class="commentmetadata">" title=""><?php comment_date('j F, Y') ?> Saat <?php comment_time() ?> <?php edit_comment_link('e','',''); ?><userphoto_comment_author_thumbnail></small> şeklinde ekledim fakat hiç bir şekilde sonuç alamıyorum. Benim amacım yorum yapanların yorumlarının yanında resimlerinin gözükmesidir. Yani gravatar. Codu acaba yanlışmı giriyorum? Yoksa başka fikri olan varmı?

7 ay önce #
  4. < ?php userphoto_the_author_thumbnail() ? >
    * boşlukları kaldır..

Eklentinin adresi:
    http://wordpress.org/extend/plugins/user-photo/

Sorunlar ve Cevapları:
    http://wordpress.org/support/topic/150224
    http://wordpress.org/support/topic/154593

7 ay önce #
  5. Heytbecom çok teşekkür ederim sorunum çözülmüştür. Kusura bakmayın sizide meşgul ettim. Yazılımda biraz yeni olmamdan kaynaklanıyor. Teşekkürler.

7 ay önce #
  6. Eğer bu konuya bidaha takılan olursa diye son bir not ekleyeyim. Eğer yorumlar kısmında bireylerin resimleri gravatar gibi görünmesini istiyorsanız.Comment.php nin içinde <?php userphoto_comment_author_thumbnail() ?> kodunu commentmetadata parametresinin içinde bir yere yazmanız yeterlidir. Heytbecom un vermiş olduğu codelada sidebar veya sayfada gözükmesini sağlanabilinir

7 ay önce #
  7. Yeni bir problem çıktı. Resimleri yorumlarda göstermeyi başardım. Aynı şekilde <?php userphoto_the_author_photo() ?> kodunu kullanarak sidebar da resimleri göstermek istedim. Başarılıda oldum.
    Fakat çıkan resim sadece benim resmim oldu. Diğer kullanıcılarda girse benim resmim çıkıyor. Herkeste aynı resim çıkıyor. Kişilerin kendi resimleri çıkmıyor. Yorum kısmında doğru çalışmıştı fakat sidebar da çalışmıyor.
    Heytbecom un vermiş olduğu wordpress forumundada aynı problemden yakınan kişiler var ve çözümleri işe yaramıyor başka bir fikri olan varmı?

7 ay önce #
  8. Eklentiyi yani user-photo.php dosyasına aşağıdaki fonksiyonu ekledim;

function userphoto_the_owner($before = ”, $after = ”, $attributes = array(), $default_src = ”){
    global $current_user;
    echo userphoto__get_userphoto($current_user->ID, USERPHOTO_FULL_SIZE, $before, $after, $attributes, $default_src);
    }

userphoto_the_owner diye tanımladığım fonksiyon kullanıcının kendi fotoğrafını gösterecek.

Yan menülerde userphoto_the_author_photo() olan kısımları userphoto_the_owner() diye değiştirdim.

Not: Sorun Ozan arkadaşım tarafından çözülmüştür. Çözümü yazısı onun cümleleridir. Yiğidi öldür, Hakkını ver!!! Ben çözmedim.

7 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.