WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Yazı editöründe target_blank yerine rel externel

(6 posts)
  • 2 ay önce gevv tarafından başlatıldı
  • gevv tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

1. linkleri yeni sayfada açmak için script kullanıyorum buradaki yazıyı okuduktan sonra başladım :) yeni sayfada açılıcak linke target_blank yerine rel=externel ekliyorsunuz yazı editöründe _blank otomatik ekleniyor bu kodu değiştirmenin bir yolu varmıdır target blank yerine rel externel eklese wp-includes\js içinde quicktags.js ile uğraştım olmadı wp-includes\js\tinymce içindede bulamadım acaba yapılabilirmi ?

Tarih: 2 ay #
  2. wolkanca
    Üye

minik bir hatayı düzeltmeliyim, externel değil external
    "wp-includes/js/quicktags.js" dosyasının 221. satırında o aradığını _target="blank". onu rel="external" olarak değitirmeniz mümkün.

bu benim değiştirdiğim: http://blog.wolkanca.com/wp-content/2008/02/quicktags.js

afiyet olsun.

3. Teşekkürler Abi
    bende bahsedilen yeri düzenlemiştim ama olmuyor görsel editörde yazıya link ekliyorum code bölümünde verdiğim linke baktığımda target= _blank görünüyor

4. wolkanca
    Üye

@gevv
    ben zengin metin editörünü hiç kullanmadığım için öyle olabilir sanıyordum ama
    biraz karıştırdım ve çözdüm.
    senin yapmak istediğin target="_blank" değeri veren zamasingoyu rel="external"
    vermesi.
    bunun için değişikik yapacağımız iki dosya var;
    1- editor_template.js (\wp-includes\js\tinymce\themes\advanced\editor_template.js)
    2 - link.htm (\wp-includes\js\tinymce\themes\advanced\link.htm)

editor_template.js dosyasında değiştireceğimiz satırlar şöyle;
    editor_temlate.js de değişecek satırlar

Yukarıda ki "rel" etiketlerinin yerinde default olarak "target" vardır
    yukarıdaki gibi o targetleri ben "rel" olarak değiştirdim. Sizde editor_template.js
    dosyasında yukarıdaki gibi yapınız.

link.htm dosyasında yapacağımız satır ve değişiklikte şöyle;
    link.htm de değişecek satırlar

Yukarıda yine external yazan kısım default olarak "_blank" dır. Bunu "external"
    olarak değiştirdim. Sizde yukarıdaki gibi değiştirdiğinizde, mutlu olacaksınız.
    afiyet olsun.

5. wolkanca
    Üye

:) veya daha kısa yol şunları sizinkilerle değiştirin olsun bitsin;
    editor_template.js
    link.htm

6. Çok Teşekkürler Abi büyük bir dertten kurtardın beni :) sıkmıştı artık bir görsel bir kod

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.