WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

2.1.2 den 2.3.3 e sürüm yükseltemiyorum

(6 posts)
  • 4 ay önce mavinefes tarafından başlatıldı
  • yakupgov tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmemiş

1. 2.1.2 den 2.3.3 e sürüm yükseltemiyorum
    şu hatayı alıyorum 2 gündür bir yükseltme yapamadım duyarlı arkadaşlarımızıyardıma davet ediyorum
    hata kodu

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/mavinefe/public_html/blog/wp-includes/capabilities.php on line 31

Veritabanı Yükseltmesi Gerekiyor
    WordPress veritabanınız eski, ve devam etmeden önce yükseltilmesi gerekiyor.

Tarih: 4 ay #
  2. Hocam;

İki seçen var bir.

1- Ftp doğru gittiğine emin olmak. Silip dosyaları yüklemek en iyisidir.
    2- Yine php kaynaklı sorun mu yoksa :)
    3- Hakanın sitesinde capabilities ile bir döküman var. Onuda deneye bilrsin.
    4- Eklenti yapıyor olabilir etkinsizleştirip denedin mi
    5- Beş seçenek varmış aslında.. :)

Burdan da anlaşıldığı gibi hakan'ın hazırladığı yama çözer.

Ayrıca ürküten bir arama sonuçu ilk 3 işe yarar gibi:)

3. daha bu ilk hatası. daha ne hatalar gelecektir. :)

4. daha bu ilk hatası. daha ne hatalar gelecektir. :)

üstat moralim çok bozuk zaten valla hiç bi şey anlamadım yükseltiyorum türkçe karekter hatası verıyor su işi bi çözebilsek var ya sırf bu yuzden temayı değiştirecem biliyosun sırf tema için surum yukselticez onu bile beceremıyoruz :)

5. şimdi benim anlamadığım konu şu yenibir veritabanı olusturdum yenı bır wordpress kurdum bu kurduğum 2.3.3 de türkçe karekter hatası olmuyor
    örnek
    http://www.mavinefes.com/gunluk/
    kendi sitemi surum yukseltirken neden böyle bir karekter hatası verıyor
    bu konu hakkında bir bilgisi olan yokmu hiç ?

6. config.php dosyanda

define('DB_CHARSET', 'utf8');
    define('DB_COLLATE', '');

tanımlamaları var mı?
    Ben yükseltirken bu tanımlamalar olmayınca Türkçe karakterlerin çoğunun yerine ? çıkmıştı. Bunları koyunca o problem düzeldi.
    Eski sitenin kaynak dosyalarında eğer Türkçe karakterler yerine aşağıdakiler varsa (bende öyleydi)

$ara = array ('ı','Å?','ü','ç','ö','Ä?','ÅŸ','Ç','İ','ÄŸ','Åz','Ö','Ü','ı','Å?','ç','ö','Ä?','ÅŸ','Ç','İ','ÄŸ','Åz','Ö','Ü','ü','ÄŸ');
    $degis = array ('ı', 'ş', 'ü', 'ç', 'ö', 'ğ', 'ş', 'Ç', 'i', 'ğ', 'Ş', 'Ö', 'Ü', 'ı', 'ş', 'ç', 'ö', 'ğ', 'ş', 'Ç', 'i', 'ğ', 'Ş', 'Ö', 'Ü', 'ü', 'ğ');

ben bunu elle düzelttim. Notepad++ ile tek tek arayıp, düzelttim. Eğer php bilginiz varsa, yedek dosyasını okutup,

$duzgun_hal = str_replace($ara, $degis, $bozukyazi);

gibi bir ifade ile otomatik düzeltmeyi deneyebilirsin.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.