WordPress Türkiye Forumları » Temalar

resimleri css ile düzenlemek

(7 posts)
  • 2 ay önce drlecter tarafından başlatıldı
  • h-yaman tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Avatar

drlecter
    Üye

Merhaba,

Şu anda kullandığım temada, sayfaya eklenen resimler bir çerçeve içinde gösteriliyordu. Ve bu resimleri sola ya da sağa dayalı düzenleyip, yanına yazı yazdığımda resim ve yazıların arasında hiç boşluk kalmıyordu.

style.css dosyasında bazı değişklikler yaptım. Artık border yok ancak resim ve yazı arasındaki mesafeyi bir türlü ayarlayamadım.

Şu anda kullandığım style.css dosyasında ilgili alan şu şekilde;

/* posts */
    .post .descr {
    color: #630;
    font-size: 0.9em;
    margin: 2px 0 4px;
    }
    .post .info{
    border-top: 1px dashed #AAAA9A;
    color: #222;
    font-size: 0.9em;
    font-weight: bold;
    margin: 4px 0 8px;
    padding: 8px 0;
    }

.center {
    text-align: center;
    }
    img.center, img[align="center"] {
    display: block;
    margin-left: auto;
    margin-right: auto;
    }
    .left {
    float: left;
    }
    img.left, img[align="left"] {
    float:left;
    margin: 2px 10px 0px 0px;
    }
    .right {
    float: right;
    }
    img.right, img[align="right"] {
    float:right;
    margin: 2px 0px 0px 10px;
    }
    .clear {
    clear:both;
    }
    hr.clear {
    clear:both;
    visibility: hidden;
    margin: 0px;
    padding: 0px;
    }
    .hidden {
    clear: both;
    visibility: hidden;
    }

/* bottom */

Kendi bilgisayarımda web sitesine baktığımda resimlerle yazıların arasında 10 px boşluğu görüyorum ancak başka bilgisayarlardan bakıldığında hala yazı ve resimlerin arasında boşluk gözükmüyor.

Dosyayı defalarca ftp ile servera gönderdim, kendi explorer ve firefoxumun temporary internet files larını sildim ama hala sorunu çözemedim. Yukarıda yaptığım değişiklikleri ben kendi bilgisayarımda anında görüyorum ( mesela 10px i 100 px yapıyorum resim ve yazı arasında çok büyük boşluk oluyor. ) ancak farklı bilgisayarlarda hala eski görüntü var.

Bunun nedeni ne olabilir ?

Ben de, diğer bilgisayarlarda web sitesinin adresini yazarak siteyi çağırıyoruz yani offline site değil, ama onlar hiçbir değişiklik görmüyor, ben style.css deki tüm değişiklikleri görüyorum.

Bu konuda tecrübesi olan var mı ?

Tarih: 2 ay #
  2. Siteyi bir de biz görebilir miyiz?

3. Avatar

drlecter
    Üye

Sitede içerik henüz yok ama http://www.uzaklarda.net/ adresinden şu anki halini görebilirsiniz.

4. img.left, img[align="left"] {
    float:left;
    margin: 2px 10px 0px 0px;

Burada yer alan margin 10px değerini düşürün.

5. Avatar

drlecter
    Üye

Merhaba,

Bahsettiğiniz marjin değerine 4-80 px arası değişik değerler verdim. Her değişikliği, tasarım yaptığım bilgisayarda anında görebiliyorum ( web sitesini online çağırıyorum ) ancak farklı bilgisayarlarda hala yazı ve resimler birbirine yapışık durumda.

Mesela şu anda aralarında 6 px var, ben bunu görebiliyorum ama eminim siz resim ve yazıları bitişik göreceksiniz.

Anlamadığım şey farklı bilgisayarlarda nasıl farklı göründüğü. Gelen dosya serverdan geliyor, offline dosya değil ki...

6. F5 yapın ve tarayıcı farklılıkları olabilir. Bazen ekran çözünürlüğüde bunu engeller. Karışık bir şey 6px değerini çok kafanıza takmayın :)

7. Ben de valla arada sadece 6px görünüyor. Yani düzgün :) Ayrıca Firefox kullandığımı da belirtmek isterim. Bunda tarayının yorumlaması da önemlidir.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.