Merhaba Arkadaşlar,
Wordprees'te kalıcı bağlantılarla ilgili bir değişiklik yapmak istiyorum ama bazı şüphelerim var.
Şimdiki sayfa adreslerim "siteadi.com/?p=123" şeklinde. Ben bu adresi
"kategori/konu başlığı.." vb. şekilde yapmak istiyorum. Bu değişikliği yaptığımda google'de indexlenmiş sayfalarımı kaybeder miyim. Bazı kelimlerde ilk sayfada çıkıyorum ve bunu kaybetmek istemiyorum. Böyle bir düzenleme uğraşmaya değecek kadar işe yarar mı?
Bir sorum daha olacak eğer seo eklentileri kullanırsam sayfa adresini değiştirmeden sadece title ve anahtar kelime eklemek mümkün oluyor mu?
Sorularım biraz fazla oldu biliyorum ama telafi edemeyeceğim bir hata yapmak istemiyorum.
Şimdiden teşekkür ederim.
WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım
Kalıcı Bağlantı ve Seo Sorunu
(4 mesaj(lar))-
Tarih: 5 ay #
-
Permalink Migration eklentisi tam aradığın şey sanırım. Eklenti sayfasında da açıkladığı gibi eski ve yeni kalıcı bağlantı tipini yazdıktan sonra 301 yönlendirmesi ile işlem tamamdır.
Arama motoru robotlarının da 301 ile kalıcı yönlendirmeye sonuç sayfasında olumsuz bir etkisi olduğunu görmedim.
/kategori/konubaşlığı yerine sadece /konubaşlığı daha doğru olur. Kategorileri anahtar kelime olarak ekleyebilirsin zaten farklı şekilde.
Tarih: 5 ay # -
Teşekkürler kumdanadam. Deneyeceğim
Tarih: 5 ay # -
Burda daha önce tartışmıştık.
Ayrıca siteadi.com/?p=123 şeklindeki kalıcı bağlantı yapısını siteadi.com/konuadı şeklinde değiştirirseniz wordpress otomatik olarak yönlendirmeyi gerçekleştirecekdir.
Böyle bir düzenleme uğraşmaya değecek kadar işe yarar mı?
Yarar.
Bir sorum daha olacak eğer seo eklentileri kullanırsam sayfa adresini değiştirmeden sadece title ve anahtar kelime eklemek mümkün oluyor mu?
All İn One Seo Eklentinin adı.
Şimdiden teşekkür ederim.
Ben teşekkür ederim.
Tarih: 5 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
Çözülmüş