arkadaşlar hani anasayfada direk Son yazlıan bloglar çıkıyo ya ben öle değilde bloglar Yan Menü Linkinde kalsın onların yerine bir resim ve yazılar falan çıksın istiyorum,Tabi bunları ben ayarlıcam? nasıl yapabilirim böyle bişeyi?
arkadaşlar hani anasayfada direk Son yazlıan bloglar çıkıyo ya ben öle değilde bloglar Yan Menü Linkinde kalsın onların yerine bir resim ve yazılar falan çıksın istiyorum,Tabi bunları ben ayarlıcam? nasıl yapabilirim böyle bişeyi?
Eğer WordPress 2.1 kullanıyorsanız, ki anladığım kadarı ile yeni başlıyorsunuz ve kullanıyor olmanız gerekir, öncelikle ana sayfa olarak gösterilmesini istediğiniz sayfayı düzenleyin. Yönetici paneline giriş yapın ve "Yaz > Sayfa oluştur/yaz" yolu ile ulaşacağınız ekranda "Anasayfa" adı ile yeni bir sayfa oluşturun, istediğiniz içeriği girin. Sonra "Haberler" adı ile yeni ve boş bir sayfa daha oluşturun.
Bunların ardından "Tercihler > Okuma" yolunu takip edin ve ulaştığınız sayfada "Ön sayfa görünümü" seçeneğinde "Bir durağan sayfa"yı tercih edin. Burada "Ön Sayfa" olarak "Anasayfa"yı, "Yazı Sayfası" olarak da "Haberler"i seçtikten sonra tercihlerinizi güncelleyin.
İşlemleri tamamladığınızda blogunuz okurlarınızı "Anasafya" başlıklı sayfanın içeriği ile karşılayacaktır. Yazdığınız yazılar ise "Haberler" linkini kullanarak ulaşacağınız sayfada görüntülecektir.
Kolay gelsin.
hmm teşekkürler...ama o Haberler ve Anasayfa sidebarda "sayfalar" kısmında görünecektir değilmi?? onun yerine temada index.php ile oynayarak bloglar değilde oluşturmuş olduğum php sayfasını include etsem? ozaman sistemde bir deişiklik olurmu? yani hatalar ve güvenlik tehlikeye girermi?verdiğiniz fikir güzel onu denicem...
dediğim şeye gerek kalmadı,kodlarla kim oynayacak..Çok teşekkür ederim sorunum halloldu...dediğinizi yaptım istediğim gibi oldu...
Herhangi bir hataya yol açmadan ve güvenliğinizi tehlikeye sokmadan yapabilirsiniz. Öncelikle WordPress'i bir alt dizine kurun, sonra da blogunuzun kök dizinine aşağıdaki koda uygun bir index.php dosyası yerleştirin;
<?php
define('WP_USE_THEMES', false);
require('./alt-dizin/wp-blog-header.php');
get_header();
?>
<div>
<p>iceriginiz</p>
</div>
<?php get_sidebar(); ?>
<?php get_footer(); ?>
Eğer temanızın görüntülenmesinde sorun yaşarsanız, ilk satırdaki "false" ifadesini "true" olarak değiştirmeyi deneyebilirsiniz. Yine, isterseniz sidebar'ı çağıran etiketi şablondan çıkararak yan kolonsuz bir görünüm sağlayabilir, ya da istediğiniz bir başka sayfayı include edebilirsiniz.
Kolay gelsin.
çok saolun ali kardeşim..walla anladımki bu sitenin size çok ihtiyacı var...
Rica ederim, sorunu hallettiğinize sevindim.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.