WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

adres çubugu simge ekleme

(17 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce amarat tarafından başlatıldı
  • cematam tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş

Etiketler:

1. merhaba
    arkadaşlar bazı sitelerde görüyorum ekşisözlükte yeşil su damlası şeklinde , oluyor ve kimi sitelerde gozukuyor daha önce sormaya niyetlenmiştim şimdi soruyorum.Ali'nin bana verdigi linktede gordum.

http://www.tamba2.org.uk/wordpress/phpmyadmin/

bu adrese tıkladıgınızda goreceksiniz ki adres cubugunda M harfi var bunun gibi kendi siteme girenler orada yakışıklı bir é harfini resim olarak tabiki nasıl gösterebilirim ?

Tarih: 1 yıl #
  2. Eğer yanlış anlamadıysam, bkz. Favicon nasıl oluşturulur?

3. evet teşekkürler nasıl yapıldıgınıda wordpress için olanınıda hasan yorumlarda soylemiş zaten aradıgım bu idi .sağol Ali.

4. Heytbecom editörümün uyarsı üzerine sorumu bu topic altına alıyorum. Favicon.ico ile sorunum var. Heytbecom verdiğin adresteki kodda kullandığım theme in header.php dosyasına yamama rağmen gene olmadı. Anladığım kadarıyla yaptıklarım hepsi doğru heryerde aynı açıklamalar var. Zannedersem benim daha büyük bir sorunum var. Bu fav iconun çalımamasına sebep olacak şey nedir acaba?

Çünkü favicon.ico ftp dosyamdan heryere kopyaladım. Bimbir çeşit favicon komutu yazdım header başlığının içine ayrıca en son olarak favikon eklentisi kurup çalıştırdım ama hiç bir sonuç alamadım. Bu konu ile ilgili bir fikri olan varmıdır? Şimdiden bu konuya kafa patlacak olana teşekkürler!!

Tarih: 6 ay #
  5. ico dosyasını verdiğim koddada gördüğün gibi kullandığın temanın içersine kopyalaman gerekiyor. index.php-sidebar.php ile aynı klasör içersinde olmalı...
    * bundan başka bir bilgim yok...

6. Teşşekkür ederim yardım için ama malesef bu başka bişeyden kaynaklanıyor. dediğin gibi yapılı zaten. Tema dosyamın içinide attım favicon.ico nu ama gene sonuç yok. Kod üzerinde değişiklikler denedim ama gene sonuç yok
    <link rel="icon" href="<?php bloginfo('/blog/wp-content/themes/glossyblue-advanced'); ?>/favicon.gif" type="image/x-icon" /> kodu dullandım denedim gene sonuca ulaşamadım.

7. Favicon eklentisi buldum Açıklamalı 317 Wordpress Eklentisi başlığı altında cankardaşın foruma yazdığı eklentiler arasında fakat oda yükledim herşeyi hazırladım sonuç alamadım.

8. ben ilk verdiğim kodda bir düzeltme yapmayı unuttum. benim favicon dosyam ico uzantılı değil gif. o nedenle koddada favicon.gif şeklinde gözüküyor.seninki ico uzantılı ise zaten göstermez. belki o noktada gözünden kaçtı. dosyanın adı favicon.gif mi favicon.ico'mu?
    yerleştirdiğin koddada favicon.gif gözüküyor. eğerki ico ise favicon.gif yerine favicon.ico yapman gerekiyor.

9. Evet benimde gözümden kaçmış. Düzelttim bir heves tekrar denedim, fakat sonuç gene aynı hiç bir anlam veremiyorum. Sanki başka bişey buna sebep oluyor gibi.

10. İstediğiniz şey adres çubuğunun yanına resim koymaksa(favicon) bunun için herhangi bir eklentiye gerek yok. Header(Üst Kısım) temanıza şu kodu iki koymanız yeterli. Ana dizine favicon.ico dosyasını koyun.

<link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico" type="image/x-icon" />
    <link rel="shortcut icon" href="http://www.siteniz.com/favicon.ico" type="image/x-icon" />

11. Sanırım .ico dosyanı sitenin ana klasörüne koyman gerekiyor. Ben de yapamamıştım. Ama www.nigdetml.k12.tr adresinde de göreceğin gibi sonunda başardım.

< link rel="shortcut icon" href="/favicon.ico">

kodu ile hallettim.

12. @dinozer
    Tarayıcınızın çerezlerini silmeden favicon'u sitenizde göremezsiniz, hatta bazen bilgisayarı yeniden başlatmak bile gerekiyor..

13. Favicon ile sorunum esasında kodlardan değilmiş malesef yeni internet explorer göstermiyor fakat firefox ta gözüküyor. Yardımlar için teşekkür ederim.

14. İnternet Explorer gif formunda ki resimleri göstermez, resim formatını jpg, png veya ico şeklinde değiştirirseniz görünür.

15. Merlin19
    Üye

Arkadaşlar Favicon için kod eklemeye yada indexlerle oynamaya gerek yoktur Favicon.ico nuzu Windows makinalar : httpdocs dizinine atsın Linuxlarda ya www içine yada public_html içine Favicon.icoyu atınız kod eklemeye falan gerek aklmaz:)
    ayrıca Uyarı Favicon İnternet Exlorer 7 ve üstü Mozilla Opera gibi Gelişmiş Tarayıcılarda Görünür Exlorer 6 da bilmiyorum sanırım Görünmüyor:)

16. Explorer 6 da sadece Sık Kullanılanlara eklerseniz gözükür.

17. cematam
    Üye

Gerçekten de kapatıp açılınca çözüldü favicon.ico sonunda gözüktü. :))

Bu cookiesleri temizlemenin bir yolu yokmu kapatıp açmadan yapmanın bir yolu?

Tarih: 2 ay #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.