WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

page2.php adres cubugunda cagirmak?

(7 mesaj(lar))
  • 6 ay önce ABDALWAHID tarafından başlatıldı
  • eylultoprak tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. ABDALWAHID
    Üye

Arkadaslar tam olarak istedigim seyin adini bilmiyorum aslinda, kisace ne istedigimi anlatmaya calisayim.

Bildiginiz gibi sayfa düzen page.php icerisinden düzenleniyor. Bana 2 ayri sayfa yapisi lazim. Örnegin birisinde reklamlar olacak digerinde olmayacak.

page.php düzenindeki sayfalari siteadresi.com/?page_id=9 seklinde görüntüleyebiliyoruz. Peki page2.php seklinde olusturdugumuz bir sayfayi nasil cagirabiliriz? Yada bunun icin bir eklenti mevcutmu?

Selamlar.

6 ay önce #
  2. ABDALWAHID
    Üye

Aklima gelmisken, mesela forum sistemlerinde default bir tema vardir ama örnegin index.php?styleid=15 seklinde cagirirsaniz sayfalari diger bir tema ile görüntülemeniz mümkün. Eger böyle birsey wordpress tede oluyorsa aslinda bir sekilde ikinci temayi yaparak sorun cözülmüs olur?

6 ay önce #
  3. Yeni bir sayfa oluştururken sayfa şablonu olarak page2'yi seçerseniz sanırım dediğiniz olur. Şablona da Page2 adını vermeyi unutmayın.

Bir sayfayı ayrı hazır bir temadan çağırmak -yoruma kapalı ise- en kolay hâliyle ile sağlanabilir. Sayfanın sonuna ?preview_theme=şablon adı kodu eklenerek.

6 ay önce #
  4. Worpdress'in tema kodları hakkında biraz bilgi sahibi iseniz ne demek istediğimi kısa sürede çözeceksiniz güzel bir makale ile ulaşabilirsiniz.

6 ay önce #
  5. ABDALWAHID
    Üye

Tesekkürler arkadaslar.

@Hayal
    Tam istedigim seydi;)

6 ay önce #
  6. ABDALWAHID
    Üye

Arkadaslar bir soru daha?

siteismi.com/konu-ismi/?preview_theme=temaismi

bu sekilde sonuca ulasiyorum.

Peki

siteismi.com/konu-ismi/temaismi

yada

siteismi.com/konu-ismi/temaismi.html

seklinde göstermeninde bir yolu varmi acaba?

.htaccess dosyasinda bir iki deneme yaptim ama sonuca varamadim malesef.

Selamlar.

6 ay önce #
  7. Sonucun çıkacağına emin değilim, themes.wordpress.org 'da standart halini kullanıyor. Sorun olmaz her halde.

6 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.