WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Linklere verilen CSS görselliği

(8 posts)
  • 1 ay önce deniztr59 tarafından başlatıldı
  • deniztr59 tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Avatar

deniztr59
    Üye

2. hozkara
    Üye

Basit bir şekilde aşağıdaki kod işinize yarar. Harici css dosyanız varsa, bu dosya içine sadece a: ile başlayan kodları koymanız yeterli.

<style type="text/css">
    A:link {text-decoration: none}
    A:hover {background: #FFCC00; color: red;}
    </style>

http://www.tizag.com/cssT/pclass.php adresinden değişik örneklere ulaşabilirsiniz.

Tarih: 1 ay #
  3. Temamızın style.css dosyasını açalım ve içindeki a:link, a:hover, a:visited seçicilerini bulalım. Bunlardan birkaç tane varsa önünde başka hiçbirşey yazmayan yani sadece yukarıda dediklerimi yazanları bulalım.

a:link{ bu linkin normal görünümüdür. değeri aynen kalabilir}
    a:hover{background-color:pink; color:white;} şeklinde yazalım ki arkaplana pembe rengi verelim aynı zamanda linkin rengi de beyaz olsun. Tabi fare üzerine gelince.

Eğer fare üzerine gelmeden arkaplan rengi atamak istiyıorsanız a:link'in içine backgorund-color ilave edeceğiz.

4. Avatar

deniztr59
    Üye

h-yaman dediklerini uyguladım fakat ben sadece yazılarda verdiğim linklerin bu şekilde olmasını istiyorum yani bu dediklerinizi yaptığımda menülerde hover menü şeklini alıyor.Ben üst menüye bu stilli uygulamak istemiyorum.
    Tema banner bölümünde yazınında bu stillde olmasını istemiyorum.
    Umarım anlatabilmişimdir.Sadece yazılarımdaki linkler ve çeşitli terimlere bu still uygulansın istiyorum.
    Bir örnek daha vereceğim kesinlikle reklam gibi anlaşılmasın http://gkaans.org adresindeki gibi olmasını istiyorum.

5. a { } yerine,
    .PostBody a { } kullanabilirsiniz.

6. Avatar

deniztr59
    Üye

shahan tam olarak hangi hangi ekleyeceğim kodları söyleyebilirmisin hangi kodu hangi kodla değiştireceğim kafam karıştı biraz :) ?

7. Önce kodları veriyorum;

e

şimdi size kodu açıklayayım. .menu isimli bir class oluşturdum. bu Css sınıfı içinde bir a etiketi tanımladım. Siz bu kodu temanızın style.css dosyasına ekleyerek dilediğiniz alanda şu kodu yazın

i

bu kodu yazdığınız alanda yukarıda verdiğim (X)Html kodunu yazdığınız zaman vermiş olduğum css sınıfına göre linkleriniz görünecektir. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

8. Avatar

deniztr59
    Üye

webthese açıklaman için teşekkür ederim fakat yazmış olduğun kod bölümünde kod yok
    kodları kontrol edip tekrar yazarsan sevinirim.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.