günlük ortalama 7bin tekil hite sahip bir siteye sahibim. 1 sene boyunca dreamhost kullandım ve en sonunda fazla işlemci kullanımı sebebiyle site kapandı. bende yeni bir firma araştırmaya başladım. 3 firmadan deneme amaçlı vps aldım ve 1 gün bile geçmeden site kapandı. veritabanı kitleniyor ve aşırı derece sql sorgusu oluşturuyordu. bununla alakalı hem bu forumda hemde yabancı forumlarda araştırma yaptım. bunun üzerine tüm güncellemeleri yaptım gereksiz eklentileri kaldırdım fakat sonuç yine aynı. çok fazla sql sorgusu üretiliyor ve veritabanı kitleniyor. şimdide server almayı düşündüm fakat wordpress.org sitesinde bu yazıyı görünce ondanda vazgeçtim. bu kişi Quad Core Intel Xeon 3210, 4GB özellikli bir dedicated servera sahip ve nerdeyse sitesinde hiç eklenti yok, ona rağmen %95 işlemci kullanımı var. bu forumdada araştırdım hala buna çözüm bulunabilmiş değil. ya wordpressin buna acilen bir çözüm bulması lazım yada çok emek harcadığımız siteye veda etmek zorundayız.
eğer yüksek hite sahip olucak bi site kurucam diyorsanız sakın wordpress kurmayın. peki ne kuralım diyorsunuz içinizden. araştırmalarımda **** sistemi hiç yormadığını okudum. onu deneyebilirsiniz.
bu arada kullandığım eklenileride yazmak istiyorum
adsense manager
ajax-comment
akismet
all in one seo pack
pagenavi
useronline
usersidepanel
wp-cache
wp-contactform
autolink
newwindow
sizinde bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum ...
destek sorusu değil