WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Son yorum üstte olsun

(11 posts)
  • 1 ay önce theson tarafından başlatıldı
  • theson tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. theson
    Üye

Yorum yazılan konu üste gelsin demiyorum..

Konu altında yorum yazılınca

1-ilk yorum
    2-ikinci yorum

diye sıralıyor fakat bunu dmry.net gibi tersten nasıl yaparım.. ilk yazan geride kalsın son yazan üstte gözüksün..

2-ikinci yorum
    1-ilk yorum

ayrıca, paged comments eki aradım ama 2.3.3 bulamadım sanırım uyuşmuyor farklı ne önerirsiniz..

Tarih: 1 ay #
  2. azkural
    Üye

Bloğum için normal yorum sistemini kullanarak, ziyaretçi defteri oluşturdum.
    Fakat en son yapılan yorumun alta değil üste eklenmesini istiyorum. Yani yeniden eskiye doğru sıralanmasını, bunu nasıl yapabilirim. Bu forumda
    son derece bilgili arkadaşlarımın olduğunu biliyorum. Ben de "theson" arkadaş gibi çözüm yolu bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

3. Arkadaşlar bu bilgilerin çoğu codex ve wordpress forumlarında mevcut. Küçük bir arama ile bulunabilecek şeyler.
    * Ben size izlediğim yolu anlatayım - sizlerde bunu uygulayarak yapmak istediklerinizi bulabilir ve buna ihtiyaç duyabilecek kişilere wordpress-tr forum aracılığıyla açacağınız konularda yaptığınız işlemleri anlatabilirsiniz.

* wordpress.org sitesine girdim. sorting comments diye arattım. Karşıma çıkan sonuçları tek tek gezdim.
    Bulduğum sonuçlar:
    http://wordpress.org/support/topic/129979

Sonucu denemedim ama sizler deyerek doğru mu yanlış mı haberdar edersiniz.

Yapmanız gereken:
    wp-includes\comment-template.php içersinde 3 adet Select kelimesi geçmekte.
    Arkadaş orderbydan sonraki bölümlerin hepsine DESC yazmış...

4. azkural
    Üye

İngilizce bilmediğim için dediğiniz siteden yararlanamıyorum maalesef. Forumda ise yorum diye arattırdım en uygun bu başlık çıktı bu sebeple burdan devam ettim bende.

Soruma gelince; öncelikle ilginize teşekkür ederim. Denileni yaptım ama yorumlar tümden görünmez oldu muhtemelen ben yanlış yaptım. Nereleri değiştireceğiz tam bir bilgi veremezmisiniz.

// TODO: Use API instead of SELECTs.
    if ( $user_ID) {
    $comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND (comment_approved = '1' OR ( user_id = '$user_ID' AND comment_approved = '0' ) ) ORDER BY comment_date");
    } else if ( empty($comment_author) ) {
    $comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND comment_approved = '1' ORDER BY comment_date");
    } else {
    $author_db = $wpdb->escape($comment_author);
    $email_db = $wpdb->escape($comment_author_email);
    $comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND ( comment_approved = '1' OR ( comment_author = '$author_db' AND comment_author_email = '$email_db' AND comment_approved = '0' ) ) ORDER BY comment_date");

5. // TODO: Use API instead of SELECTs.
    if ( $user_ID) {
    $comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND (comment_approved = '1' OR ( user_id = '$user_ID' AND comment_approved = '0' ) ) ORDER BY comment_date DESC");
    } else if ( empty($comment_author) ) {
    $comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND comment_approved = '1' ORDER BY comment_date DESC");
    } else {
    $author_db = $wpdb->escape($comment_author);
    $email_db = $wpdb->escape($comment_author_email);
    $comments = $wpdb->get_results("SELECT * FROM $wpdb->comments WHERE comment_post_ID = '$post->ID' AND ( comment_approved = '1' OR ( comment_author = '$author_db' AND comment_author_email = '$email_db' AND comment_approved = '0' ) ) ORDER BY comment_date DESC");
    }

http://pastebin.ca/959824

6. azkural
    Üye

Çok teşekkürler arkadaşlar hepinize. Tam istediğim gibi oldu. heytbecom arkadaşın düzelttiği kodları yapıştırdım oldu bitti. Şimdi tam bir ziyaretçi defterine kavuşmuş oldum.

7. MeZaR
    Üye

Hazır söz yorumlardan açılmışken; yorum numaralarını nasıl gösterebilirim acaba?
    1
    2
    3
    4 gibi

8. comment.php dosyasında <?php echo $oddcomment; ?> Bu kodun devamına <?php comment_ID() ? 'de eklerseniz yorumun numarasını verir.

http://www.eylulgunesi.com/al-yollarina.html Burda olduğu gibi.

9. azkural
    Üye

Paged Comments eklentisi 'de olabilir.

düzenleme : eylültoprak.

10. theson
    Üye

DESC ekleyerek yaptım istediğim oldu ama sıralama numarası değişmedi

örnek

1
    2
    3

olan yorum

3
    2
    1

diye oldu ama numarası yine eski halde duruyor onu nasıl yaparız peki onundamı DESC eklemesi olmalı..

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.