aspire temasını kullanıyorum www.gazetemsanat.com da birisi benim user name'imi siliyor geziniyor temamı değiştiriyor ve çıkıyor, nasıl bunu yapıyor anlamadım nasıl önlem alabilirim. teşekkürler...
WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular
Hack
(6 posts)-
Tarih: 3 ay #
-
Buradan ve buradan bu konunun tartışıldığı konuları inceleyebilirsiniz..
İlk aklıma gelenler; ( bu işlemleri her zaman kullandığınız bilgisayardan yapmayın, her zaman kullandığınız bilgisayarı Spyware Doctor ve kalite bir virüs programı ile taratın, yada format atın) sitenizde, sunucunuzda değiştirebileceğiniz ne kadar parola varsa değiştirin, sitenizde chmod ayarlarını en düşük duruma getirin, Wordpress dosyalarınızı üstüne yazdırarak yeniden sunucuya gönderin, bilgiayarınıza ve size yakın olabilen bir arkadaşınız, kardeşiniz, hatta eşiniz bu hain şakayı yapıyor olabilir bunuda dikkate alın, ve onu yakalarsanız ilişkinizi güncellemeyin :)..
Tarih: 3 ay # -
sağolun bir deneyeyim dediklerinizi...
Bİri eğer admin yani bir numaralı id'yi siliyorsa bildiğim kadarı ile bunu database'e ulaşarak yapabilir.
Size iki önerim var. Bir user.php dosyasında Update Selected veya Delete checked user kodunu bulup silmeniz böylelikle kimse üye silemez. Tabi database'e ulaşamıyorsa bu hain bi şaka ise :)
İkinci önerim database şifresini değiştirip wp-config.php dosyasını buna uygun olarak değiştirmek ve wp-config.php dosyasının chmod ayarını 444 çekmenizi tavsiye ederim..
Natro'yuda bu durumdan haberdar edin eklentileri ve wordpress sürümünüzü güncelleyin.
chmod ayarını 444 yaptım, database şifresini değiştirdim, user.php yi değiştiremedim yerini bulamadım ama tema değiştirebiliyorsa admin ekranını görebiliyor diye düşünüyorum...
teşekkürler
Tarih: 3 ay #
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil