WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

cpu kullanımı ve paketler

(8 mesaj(lar))
  • 4 ay önce baha tarafından başlatıldı
  • death tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil

1. baha
    Üye

herkese merhaba...

benim sorunum cpu kullanımı ile ilgili... gunluk 500 kişiye yakın kullanıcılı çogu wordpress sitesi gibi benimde cpu kullanımını aştığım için sitem biraz önce kapatıldı... cpu limiti 2.5 benim kulanımım 2.72 oldu butun çabalarıma rağmen yani butun pluginleri kapatmama yorumları kapamama rağmen ortaya çıkan sonuç bu...

benim wordpress'in cpu kullanımı hakkında cpu güçlü bir resseller paketi veya vps gerektiği kanısına vardım...

cpu % 10 olmalı ve aylık 15$ aşmamalı...

peki böle bir paketi hangi firmalarda bulurum??? yardımlarınızı bekliyorum...

Tarih: 4 ay #
  2. Sunucu siteleri için buraya ve buraya, cpu için buralara bakınız, ben Turhost kullanıyorum 500/1000 tekil ziyaretçim (ne demekse) 23GB (Mart) trafiğim var verdiğim linklerde de daha önce belirtmiştim, 5,6 aydır hiç sunucu sorunum olmadı (Bir çok kişi bu konularda eklentilerin azaltılmasını da gündeme getiriyor, bende 1 yıldan beri 50'den fazla eklenti aktif).

3. 09 Nisan 2007 tarihinden beri yayında olan sitemiz 27 sorgu ile 38.849 saniyede oluşturuldu.

Bu şuan benim sitenin en altında sayfayı açmak içinki süre. Yanlız bu sitenin açılma değil php'in derlenme süresi.

Trafik yetmeyince türkiye lokaysonlu niobeweb'den ayrılıp dreamhost aldım.. Şuan site dreamhostta ve görüldüğü gibi iğrenç bir hal aldı. Bugün hostgatordan yeni bir host hizmeti aldım en kısa zamanda dreamhost'daki hesabın parasını geri iade almayı düşünüyorum.. bu ne ya eziyet başka bir şey değil. Dreamhosta iyi diyende vardı kötü diyende kötülere beni de yazın demiyorum sadece ben bununla uğraşamam çıkarım abi.. Bir defa dreamhosta mail attım yok öyleydi şöyledi dediler şimdi birde bunu deneyelim umarım memnun kalırım..

4. baha
    Üye

Biz bu adamları zengin ediyoruz paso taşınıyoruz ordan oraya... Turhost'ta yıllık alıyor parayı gene mağdur olup bir yıllık parayı adamlara bırakmak istemiyorum...

iade olayında ise parayı iade garantimiz 30 gün diyorlar ve başkada mesaj yazmıyorlar...

Hostgatoru bende araştırdım dun çok arastırdım orayı ama korkuyorum valla... Sn. Eylul Toprak siz hangi paketi uygun gordunuz kendinize hostgatorden?

belki bende alırım ordan birlikten güç doğar...

(kural bu olay, weble uğraşıyorsan mutlaka hostun tarafından mağdur olacaksın niye böle kötü olaylar iyi insanların başına geliyor kural mı bu hayret valla)

5. :) Kural değildir biraz cahil olmamızdan kaynaklanıyor.

Dreamhosttan memnun kalanda var kalmayanda. Sırf inat olsun diye hostgatordan dün paket aldıkdan sonra, dreamhosta sitelerin çok yavaş olduğuna dair mesaj attım ve bir kaç bilgi de ekledim. Ne yazıkki yine aynı cevap, yok şu sunucu problemi var, yok bu var ,yok şöyle oldu, yok siz bunla direk iletişime geçin. Şunla iletişime geçin demek bu işi savsaklamakdır zaman kazanmakdır. Benim gözüm de başka bir açıklaması yoktur. Bir problemim varsa bir defa cevap verilir ve herkes o mesajları okur, cevap verecek diğer kişi ne yapmış daha önceki mesajlara bakar anlar ve oda sorunu çözmek için yardımcı olur ama yok bu adamlar böyle değil yada ben böyle bir şeyi hiç görmedim ya ondan belkide. Ben üçüncü kişi ile devam etmek zorunda değilim.

Neyse sinirimi attıkdan sonra :)

Sorunuza cevap veriyorum dün üyeliğim onaylandıkdan bir süre hostgator hesabım bazı güvenlik gerekçeleriyle durduruldu. Kredi kartında sorun mu olmuş ne olmuş anlamadım.. İngilizce bilen bir iki kişiden yardım istedim bakalım hangisi daha önce dönerse :)

He bu arada en düşük baby paketi var onu aldım zaten ondan sonrası da abartı bana.

İnanın hostgator için tek kötü yorum okumadım okuduklarımda destek bölümü ile çözülmüş şeyler.

O yüzden korkmuyorum ama bende bu balta şansı varken gider vururum bi taşa daha.. Zaten bugünlerde pek renkli hayatım pek bi yolunda dua etsinler ingilizce iyi bilmiyorum yoksa o dreamhostu yola getiririm ben de neyse.

6. CPU sorunu varsa, hostgator'da da yaşayabilirsiniz. 1 ay önce aynı sorunu yaşadım. İğrenç bir ticket sistemleri var. 3 gün isteye erişilemedi (banlandı). Ticket'leri reply etmekten ve cevap yazmaktan sıkıldım. Tabi bu 3 gün boyunca online help ksımından da saldırdım. Maalesef cevap ve yardım alamıyorsunuz. Kısaca CPU aşımı olduğu zaman, sizi biraz dinlendiriyorlar.

Ayrıca yabancı hosting lerin (hostgator, dreamhost, godaddy vs.) çalışma prensibi bu zaten, herşeyi bol tutuyorlar, daha sonra cpu aşımıyla, reseller ve dedicated server seçimine zorluyorlar.

7. Valla dmry.net yaşamıyorsa ben cpu sorunu hiç yaşamam =)

8. 6 ay boyunca süregelen yavaşlığı kimse çözemedi. Hatta bu sebepten natrohost dan ayrıldım, adam gibi hizmet alana kadar free bir yere attım siteyi.
    Az önce 2.5 yükseltme yaparken database temizliği yaptım. Sorunun onlineuser eklentisinden oldugunu gördüm.

Şuan herşey normal. bu ücretsiz yerde hızlıymıs ya?
    Bkz. awardspace.com / 200 mb alan 5 gb trafik / no banner no ads.

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.