WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Eklentiler

Rastgele yazılarda thumbnails görüntüler

(17 mesaj(lar))
  • 4 ay önce akrostis tarafından başlatıldı
  • mythijacker tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhabalar, web sitemizde Yakuter' in (aramızda bilenler vardır) Rastgele yazı eklentisini kullanıyoruz. Bu bir yemek sitesi olduğu için, Gelen rastgele yazılar, yemek tarifleri oluyor. Her yemeğinde içerde resimleri var. Bu rastgele gelen tariflerin yanında ufak thumbnails olarak resimlerininde görünmesini sağlamak mümkün müdür. Yakuterin web sitesinde kendisine sordum ama bir yanıt henüz gelmedi. bu yüzden sizlere sormak istedim. Yardımlarınız için teşekkürler.

4 ay önce #
  2. Şu eklentiyle mümkün bahsettiğin.

4 ay önce #
  3. Bu eklentide imagelar random geliyor sanırım. Ben o tarif ait resimin gelmesini istiyorum. Random gelirse, tarif ve resimi alakasız olur.

4 ay önce #
  4. Rastgele yazı eklentisinin görevini de görüyor bu eklenti. Başlıklarıyla birlikte alt alta, yan yana temanın istediğin yerinde listeleyebiliyor. Eklenen konuların başlıklarıyla ve resimleriyle istediğin boyutta da sıralayabiliyor. Başlık + resim mantığıyla.

4 ay önce #
  5. Denedim ve dediğiniz gibi gerçekten işe yaradı. En güzel özelliğide resimleri linkleriyle ve alt yazıları ile birlikte getiriyor. O zaman yazının başlığına ve kategorisine gerek kalmadan tek başına resim olarak bile işe yarıyor. Çok teşekkür ederim.

Bu eklenti ile başka bir şey daha yapmak istedim ama tam başarılı olamamadım. Kodu sayafa içinde veya tek bir postta yahut sabit sayfalarda kullabiliyorsun fakat. Bunlar tüm sayfaları etkiliyor. Ben bu random resimleri sadece tek bir sabit sayfada göstermek istiyorum. Diğer sabit sayfalarımda gözükmesini istemiyorum. Bunun için ne yapabilirim. Koda mı müdehale etmek gerekli sizce?

4 ay önce #
  6. Dediğini anladım ama nasıl yapılacağı konusunda benim fikrim yok, kodlara müdahale etmek gerekebilir sanırım. Bahsettiğini yapabilecek bilgi birikimine sahip insanlar forumda bulunmakta, vakitleri varsa muhakkak yapamadığın kısımla ilgilenirler bu kişiler.

4 ay önce #
  7. Herşeyi devletten beklememk gerekiyor. Araştırma yapman gerek. Şayfa şablonu oluşturman ve istediğin kodu o şayfa şablonu yerleştirmen gerekiyor. "Page Template" Yönetim Panelinden Sayfa oluştururken Sayfa şablonunu seçip yayınlarsan sadece o sayfa senin istediğin içeriğe sahip olur.

4 ay önce #
  8. Bende kullanıyorum bu eklentiyi ve sizin istediğiniz şeyleri yakuter eklentisiyle yapmak çok kolay aslında. Yapmanız gereken sadece kodlarla çalışmak. Bir örnek ile anatayım;
    Üste yemek tarifinize ait resmin olduğunu var sayalım
    Altında Mazemeler: (Kalın yazı ile)
    Onunda Altında Yapılışı: (Kalın yazı ile)
    Yeni söz kısmına yazılacaklar:
    <.img src="eklenecek resmin adresim" /><.br>
    <.strong>Malzemeler:<./strong>

<.ul>
    <.li>malzeme 1<./li>
    <.li>malzeme 2<./li>
    <.li>malzeme 3<./li>
    <./ul>
    <.br><.br><.strong> Yapılışı :<./strong>`

bu kadar :)
    Not: noktaları silin

4 ay önce #
  9. Merhaba heytbecom

Hafif azarlar yorumundaki yardımların için teşekkür ederim. Aslında hiç bir zaman armut piş ağzıma düş yapmam, araştırırım, denerim, tam olarak bir sonuca varamazsam sorarım. Tam olarak araştırmamışsın o zaman diyeceksin :) Söylediklerini denedim ve page.php yi kopyalarak başka bir template oluşturdum kendime ama yönetim panelinde, sayfa oluştur kısmında "Sayfa şablonu" seçilen bir yerden söz ediliyor. Bende öyle birşey yok. Yeni oluşturduğum template i orda göremiyorum. 2.3.2 wp kullanıyorum.

4 ay önce #
  10. benim gösterdiğim yöntemi denedin mi?

4 ay önce #
  11. <?php
    /*
    Template Name: Özel Sayfa
    */
    ?>

page.php dosyasını kopyalamışsın. adını bir.php olarak verdin diyelim. bir.phpyi aç ve başına yukarıdaki kodu ekle. daha sonra sayfa oluştura gir ve şayfaşablonunu seç.. o bölüm aktif olacaktır.

4 ay önce #
  12. merhaba mythijacker

Senin yazdıklarının Benim istediğimle bir bağlantısını kuramadım ben. Karyoka arkadaşımızın bahsettiği eklentiyi sabit sayfaya uygulamak istiyorum ben. eklenti kodu <php tagı ile başladığı için, bunun sayfa kodu içine konması gerekiyor. O zamanda tüm sabit sayfalar etkilenir. Bu yüzden heytbecom arkadaşımızın dediği gibi sabir bir sayfa şablonu oluşturmam ve sadece ona eklenti kodunu koymam gerekiyor. Ben bu işlemleri yaptım zaten ama şimdi yönetim panelindeki Yaz/Sayfa oluştur kısmında benim oluşturduğum şablonu şeçebilmem için, şablon seç diye bir açılır menü varmış Bende o yok. Enteresan olan kısım bu :)

4 ay önce #
  13. Heytbecom Olay budur :) içerde daha önce hiç şablon sayfası oluşturulmadığı için haliyle aktif değildi dimi. Şimdi bu kısım geldi. Çok teşekkür ederim. İlgin için.

4 ay önce #
  14. - 10 sn farkla yazı eklemişiz. Burada azarlama değilde yeterli arama yapmamamızdan kaynaklanan bilgi eksikliği mevcut. Sizin yapmak istediklerinizin her ikiside wordpressin ana sistemini kullanarak yapılabilecek şeyler. Eklentiler yapabildikleri ile sınırlı ama wordpressin kendi sistemi içersinde istediğiniz herşeyi yapabilirsiniz.
    - loop içersine yerleştirebileceğiniz kod ile random özelliği kazandırabilirsiniz.Gerçi siz bunu halletmiş gözüküyorsunuz. ayrıca page template özelliği wordpressin bilinmesi gereken temel işlevlerinden sadece küçük tanesi.

* arama yapabileceğiniz tek adres : wordpress.org - istediğiniz herşey içersinde mevcut..

4 ay önce #
  15. çözümlendiyse problem yoktur fakat benim yazdığım yöntem ilk mesajında belirttiğin şeyle ilgiliydi. rastgele yazıların yanına thumbnails resim yerleştirmeni sağlıyor.

4 ay önce #
  16. Anladım ben onu zaten ama rastgele gelen bir tarifin, resim adresini koymak gerekiyor ki doğru tarife doğru resim gelsin. Doğru resim adresini almak içinde eklenti içinde oynamak gerekli sanırım. O yüzden o zordu biraz. Yinede teşekkür ederim yardımların için.

4 ay önce #
  17. işte anlaşamadığımız konu burda zaten :)
    benim verdiğim kodlamada farklı resim gelmiyor. yazının içine resim koyduğundan dolayı eklenti resimide yazı içeriği sanıyor ve yazıyla resim aynen istediğin gibi oluyor. yazı farklı resim farklı olması gibi bişey söz konusu olamaz bu kodla :)
    bende sitemde Bunları biliyormusunuz şeklinde bir yer yaptım yakuter rastgele yazı eklentisiyle ve yazıya uygun resim linkleri koydum ve örnekler aşağıda :)
    örnek 1 örnek 2 örnek 3 v.s. :)

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.