WordPress Türkiye Forumları » Türkçeleştirme

Arşiv ve Türkçeleştirme

(13 posts)
  • 1 ay önce drlecter tarafından başlatıldı
  • drlecter tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

Etiketler:

1. Avatar

drlecter
    Üye

Merhaba,

2.3.1 İngilizce wordpress kullanıyorum. Şu anda İngilizce olan bir temayı Türkçeleştirdim. Temada bir sidebar var ve bu sidebarda arşiv bölümü var. Arşiv bölümündeki aylar İngilizce, bunları nasıl Türkçeleştireceğimi bir türlü bulamadım.

Temada mı değişiklik yapmam lazım yoksa wordpress dosyalarında mı ? Yardımcı olabilir misiniz?

Tarih: 1 ay #
  2. Sahip oldugunuz versiyonun veya sonraki versiyonun Türkçe dil paketlerinden birini /blogdizini/wp-content/languages/ klasorune yüklerseniz bu sorun hallolur. Bunun birlikte birçok şey hallolur.

3. Temanızın ilgili dosyasında ; <?php the_time('F jS, Y') ?> şeklinde olan (muhtemelen) kodu, <?php the_time('j F Y') ?> haline getirin..

4. canarkadas onu yaptıgında da ay isimleri ingilizce gorunuyor, illa dil dosyası olması gerekiyor veya ilgili dosyalar içeresinde düzenleme yapman gerekiyor veya herneyse...

5. Bunu da düşündüm ama; dediğim değişikliği yapmayınca yine görünmeyecek..

6. Peki :) Bilgi bilgidir.

7. Avatar

drlecter
    Üye

Resat Bey, sizin dediğiniz gibi yaptım. 2.3.3 dil dosyasını indirdim. tr_TR.mo diye bir dosya.

blogdizini/wp-content/ dizinimde languages diye bir klasör yoktu, ben languages adında bir klasör açtım ve dosyayı buraya yükledim ancak sitede herhangi bir değişiklik olmadı.

Ben kullandığım temanın %95 ini zaten kendim Türkçeleştirdim, bu yüzden sorun yaşamış olabilir miyim acaba ?

Ya da sorun kullandığım wordpress sürümünden mi ? Çünkü ben 2.3.1 ingilizce kullanıyorum ama dil dosyası 2.3.3 e göre hazırlanmış.

Canarkadas, sizin söylediğiniz bilgiyi de kontrol ettim ama sidebar dosyamda

<ul class="block">
    <?php wp_get_archives('type=monthly'); ?>

kodu var. yani sadece arsivdeki yazıların ay isimleri gözüküyor.

http://templates.arcsin.se/wp-demo/2007/02/20/natural-essence/

Bu adresten sidebar- arşiv deki ay isimlerini görebilirsiniz. İşte bunları Türkçe yapmaya çalışıyorum :)

8. Dediğim uygulamayı, archive.php veya archives.php olmak üzere tüm tema dosyalarınızda yapın..

Admin paneli kısımları da Türkçeleşmediyse wp-config.php dosyanızı bu hale getirmelisiniz..

9. Avatar

drlecter
    Üye

Merhaba arkadaşlar,

Sorun hala devam ediyor, wordpress-tr de ve forum sayfalarında yaptığım araştırmalara göre, sorunun çözümü için sanırım locale.php dosyasını türkçe olarak değiştirmem gerekiyor ancak bu dosyayı sitede bulamadım.

Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı ?

Tarih: 3 hafta #
  10. Aradığınız locale.php dosyası wp-includes klasörü içinde..

11. Avatar

drlecter
    Üye

sitede bulamadım derken türkçe locale.php dosyam yok, onu wordpress-tr.com adresinde bulamadım, onu demek istiyorum.

12. O dosyada siz düzenleme yapabilirsiniz, Türkçe Wordpresste de o dosya ingilizce, istediğiniz yerler siz Türkçe Wordpress kullansanız otomatik olarak Türkçe olacaktır, size daha önce verdiğim bu link aracılığı ile wp-config.php dosyanızı düzenlemeniz gerekir, yada locale.php'nin yedeğini alıp deneyebilirsiniz.

13. Avatar

drlecter
    Üye

Çok tşk ederim canarkadaş, dediklerini yaptım ve sorun çözüldü... eline sağlık

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.