WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Diğer Konular

Siteye Giriş

(13 mesaj(lar))
  • 4 ay önce zeminkat tarafından başlatıldı
  • zeminkat tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Merhaba arkadaşlar,

WordPress 2.5 indirdim ve sorunsuz kullanıyordum. Daha sonra widget ile yaşadığım sorun lar yüzünden eski sürüme dönmek istedik ama eski sürümü yükleyince siteye hiç kimse giriş yapamıyor ... Biliyorum çok garip bir hata yaptım ama bu sorun şu an hiç iyi olmadı...

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

4 ay önce #
  2. İyi de ortada ne site var, ne eski tema var, ne yeni tema var... Nasıl yardımcı olacağız sana?

4 ay önce #
  3. Kullandığınız bir eklenti widget desteği vermiyor olabilir, ya da 2.5'e geçince eklenti kurduysanız eski sürümde o eklenti sitenizin çalışmasını engelleyebilir.

4 ay önce #
  4. @Kommix

Haklısınız site isimi vermediğim için kusura bakmayın, www.kalemkurusu.com şuan kurulu olan wp sürümü 2.5 ama biz widget sorunu yaşıyoruz. Yaşadığımız sorun ise widget ekleyememek. Tekrar bir önceki sürüme dönmek istedik ama bu seferde hiç bir kullanıcı siteye giriş yapamadı, derken yeniden sürüm yükselettik bu sefer üye girişlerinde sorun ortadan kalktı fakat hala widget sorunu devam ediyor.

4 ay önce #
  5. Büyük ihtimalle yeni temanız bileşen (widget) desteklemiyor. sidebat.php dosyanızı bir dosya paylaşım sitesine yükleyip buraya gönderebilir misiniz?

4 ay önce #
  6. Burada widget desteği var gibi. Widget eklemek istemenize rağmen "Bileşenler" menüsü mü çıkmıyor yoksa eklemek istediğinizde başka bir hata mı alıyorsunuz?

4 ay önce #
  7. Şimdi aslında küçük bir yanlış anlaşılma oldu sanırsam, site ve temamız widget desteklemekte... Bizim sorunumuz tam olarak site yönetimde bulunan bileşenleri ayarladığımız kısımdaki widgetleri sürlüle bırak kısmı... Yani yan menüye şuan bulunanlar dışında başka ekleyemiyorum. Örneğin tekvim eklicem ama bileşenlerden takvimi sürgüle bırak yapamıyorum

4 ay önce #
  8. 2.5 numaralı sürümde yenilenen bileşen düzenleme sistemine alışamadınız, ondan sanırım :). Bileşenler sayfasında bir bileşeni yan menüye eklemek için soldaki bileşenlerin yanında bulunan Ekle düğmelerine tıklayınca ekleyeceğiniz bileşen sağ taraftaki listenin en altına yerleşiyor. Sağ taraftaki listede sürükle-bırak mantığı önceki sürümlerdeki gibi, liste sıralamasını istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz. Bir bileşeni listeden silmek içinse başlığının yanındaki Düzenle düğmesine tıklayıp açılan menüden Remove'u (Kaldır - WP-TR henüz Türkçeleştirmedi 2.5'i, ondan bu düğme İngilizce) seçiyorsunuz.

4 ay önce #
  9. Verdiğiniz bilgiler çok açıklayıcı 2,5 kullanımı için sorun yaşıyanlar adına ama dediğiniz gibi ekle butonun'a tıklayınca yan menüdeki widgetlerin en altına almıyor. Ben ekleyi tıklayınca değişen hiç birşey olmuyor.

4 ay önce #
  10. azkural
    Üye

Ekle butonuna sağ tıklayıp yeni pencerede aç deyin, sonra kaydedin,sonra düzenleyin.

4 ay önce #
  11. @azkural'ın önerisine ek olarak, WordPress kurulum dosyalarınızı yenilemenizi öneririm. Büyük ihtimalle bileşen yönetimini sağlayan JavaScript dosyaları zarar görmüş veya tarayıcınızın JS çalıştırma özelliği kısıtlı. Firefox'ta NoScript falan kullanıyor olabilir misiniz?

4 ay önce #
  12. @azkural'ın
    Dediği gibi yapmayı denedim ve hiç bir sorun yaşamadan yan menüye istediklerimi ekledim. Fakat bu şekilde devam etmemek için net çözüm ararken.

@kommix'in dediği gibi sürüm yükseltme esnasında bazı dosyaların hatalı yada eksik yüklenmesinden olsa gerek ki, yeniden dosyaları yüklediğimde sorun ortadan tamamen kaltı. Çok teşekkür ederim ilgi ve yardımlarınız için mutlu kalın..

4 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.