WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

her kategoriye farklı bir üst yazı

(4 posts)
  • 1 ay önce kerempeli tarafından başlatıldı
  • kerempeli tarafından son cevap
  • Bu konu çözülmüş

Etiketler:

1. merhaba arkadaşlar...
    uzun zamanden beri aklıma takılan ve çözümünü bulamadığım bir konu var. her kategorinin üst bölümüne sabir bir yazı nasıl koyabilirim. kodları karıştırdım ama olmadı. örnek vermek gerekirse;

bilgisayar kategorisindeki bir yazıya veya bilgisayar kategori ismine tıkladığımda açılan sayfada bütün yazıların üzerinde (bilgisayar dünyasına hoşgeldiniz vs.) yazısı çıksın, bir başka kategorideki yazıya tıkladığımda yine o kategoriyle ilgili sabir yazılar çıksın istiyorum. çok kolay belki ama yapamadım işte...

Tarih: 1 ay #
  2. Emin değilim ama, bu AStickyPostOrderER eklentisi tam istediğinizi yapıyor gibi..

3. in_category fonksiyonu kullanan bir kodu archive.php dosyasına ekleyip başarılabilir. İstediğin yere şunu ekle:

[?php if (in_category(1)) { ?]
    [h2]3 numaralı ID'ye sahip kategorinin başında çıkacak başlık[/h2]
    [?php } elseif (in_category(2) { ?]
    [h2]2 numaralı ID'ye sahip kategorinin başında çıkacak başlık[/h2]
    [?php } ?]

- Köşeli parantezleri > ve < karakterleriyle değiştirmeyi unutma.
    - Her kategori için başka bir elseif komutu kullanman gerekecektir, yani üçüncü ve dördüncü satırları tekrarlayacaksın.
    - Kategorilerin ID'lerini bilmen gerekecektir.
    - Temanda büyük başlıklar için h1 mi, h2 mi, ..., h6 mı kullanıyorsun, ona bak ve h2'leri duruma göre değiştir.
    - İşin güzel kısmı 2.3 numaralı sürümden itibaren etiketlerin ID'leri de, kategorilerin ID'leri de wp_terms tablosundan çekilebildiği için bir etiketin ID'sine göre de bir mesaj yayınlayabilirsin.

4. kommix verdiğin kodlarda bazı değişiklikler yaparak sonunda çalıştırdım kodları :) php bilgim yok denecek kadar az olduğundan önce hatalar verdi. ama boşluk ve noktalamaları deneyerek çözdüm. gerçekten teşekkür ederim. bunun kodla olacağını biliyordum ve bu kodu aramadığım yer kalmamıştı. halbuki gözümün önündeymiş saolasın :)

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.