2.0.4 den direk olarak 2.1 e yükseltmem mümkünmü sitede dökümanlarda bulamadım
Aynı şekilde 2.0.5 dende yükseltme yapabilirmiyim??
2.0.4 den direk olarak 2.1 e yükseltmem mümkünmü sitede dökümanlarda bulamadım
Aynı şekilde 2.0.5 dende yükseltme yapabilirmiyim??
Belgeler'deki Sürüm Yükseltme makalesinde aynen şöyle yazıyor;
Not: Buradaki basamakları WordPress 2.0'dan 2.x'e sürüm yükseltirken de kullanabilirsiniz.
Yine, yükseltme yaparken WordPress 2.1 makalesini de okumakta yarar var.
sana şöyle bir tavsiyem var eğer oradakileri uygulamak zoruna gidiyorsa.ben yaptım oldu :)
1-şimdi mevcut sitendeki wp-contents klasörü hariç bütün klasörleri sil.korkma silmeden önce bir yedegini al bir tarafa.
2-daha sonra yeni sürümün wp-content klasörü hariç bütün dosyalarını ftpye at.
3-artık tek bir sorunumuz kaldı.wp-config-sample.php yi wp-config.php yapıp ordaki veritabanı bilgilerini gir.
4-artık yükseltme işlemi tamamlanmış demektir.artık geriye kalan tek sorun pluginleri 2.1.0 uyumsuzlukları olacaktır :)
ama şayet wordpress te yeniysen her ne yapıyorsan sürekli yedeklerini alarak yapmayı dene ve aynı şekilde sorumluluk kabul etmiyorum hiç bir şekilde yaptıklarından :)
Belgeler'deki Sürüm Yükseltme makalesinde yazanları takip etmeniz daha sağlıklı olacaktır.
Yönetici notu: Lütfen sorulan soruya gerçekten bir katkı sağlamayacak cevaplar yazmaktan kaçının. [ali]
ben o şekil yükselttim ve yükseltme konusunda başarılı oldugum diyorum.şayet çözüme bir katkı sağlamıyorsa ben niye onu oraya yazayım???
hadi sağlamıyor ben insanların kötülüğünü isteyen bir insan mıyım da oraya yalan yanlış bilgiler yazıp insanları yanlış yönlendireyim.ı ıh bu böyle olmayacak.
tartışamaya gerek yok ikinizede teşekkür ederim ikisinide okuyup uygun olanı deneyeceğim.
Kullanıcıya yanlış güncelleme bilgileri vererek cesaretlendirmek, iyi niyetli olsanız dahi, tehlikelidir. Sizin başarılı olmanız yolunuzun doğruluğunu ispatlamaz, farkında olmadığınız bir detay arkadaşımızın veri kaybı yaşamasına neden olabilir.
Sizin güncelleme öneriniz veri tabanının yedeklenmesi ve eklentilerin etkinsizleştirilmesi gibi hazırlık basamaklarını içermediği gibi kurulum sonrasında upgrade.php dosyasının çalıştırılmasının gerektiğinden de bahsetmiyor. Dolayısı ile de çözüme bir katkı sağlamıyor.
Forumdaki konular hakkında gerçekten katkı sağlayacak tecrübeleriniz yoksa lütfen bunları aktarmaktan kaçının, yoksa hakikaten "bu böyle olmayacak".
Sizin güncelleme öneriniz veri tabanının yedeklenmesi ve eklentilerin etkinsizleştirilmesi gibi hazırlık basamaklarını içermediği gibi kurulum sonrasında upgrade.php dosyasının çalıştırılmasının gerektiğinden de bahsetmiyor. Dolayısı ile de çözüme bir katkı sağlamıyor.
-------------------------------------------------------------
eklentileri etkinsizleştirip tekrar etkinleştirmeye gerek kalmıyor bu yükseltme esnasında.aynı şekilde upgrade.php yi çalıştırmanıza da gerek yok admin paneline giriş yaparken direk karşınıza "wordpress yükselt" butonu çıkıyor.yani demem odur ki gerekli aşamalar yazıyor gereksiz aşamalar yazmıyor benim anlatımımda.
Verdiğiniz bilgiler eksik, ısrarınız gereksiz.
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.