WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Kalıcı bağlantı sorunu

(21 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce talash tarafından başlatıldı
  • CeZZa tarafından son cevap
  • Bu konu Çözülmüş
  1. Kalıcı bağlantı olarak sadece /%postname%/ yazdığımda sayfa bağlantıları çalışmıyor. Eğer /index.php/%postname%/ şeklinde yazarsam sorun yok ama index.php yi yazmak istemiyorum. Çünkü sayfalar arası bağlantı diğerine göre. Bu sorun 2.1'e yükseltince oldu.

1 yıl önce #
  2. Bu arada bu forumu sadece sorunlarımı çözmekte kullandığım için herkesten özür dilerim. WordPress'i kavrayınca bende sizinle paylaşmayı istiyorum. Teşekkürler.

1 yıl önce #
  3. jamie
    Engellenmiş

eğer kullandığın makinede iis varsa yani windows işletim sistemi kullanan bir makineyse malesef .htaccess dosyasına sahip olamayacagın için,aynı şekilde htaccess dosyası oluşturdugun zaman bir işlevi olmayacagı için siteni barındırman gereken makinenin linux bir makine olması lazım.sen allem et gallem et makinen windows olduğu sürece o index.php yi kaldıramıyorsun :) .3-4 ay ugraştım.gerek türkçe kaynaklardan gerekse wordpressin asıl support forumlarından destek aldım fakat böyle bir şeyin yapılamıyacagını öğrendim.kaldı ki sen biraz şanslısın da.bazen index.php koysan bile kalıcı baglantıları kullanamıyorsun ama makinen linuxsa sana seve seve yardımcı olurum kalıcı baglantı konusunda ;)

1 yıl önce #
  4. jamie;

...makinen windows olduğu sürece o index.php yi kaldıramıyorsun :)

Aslında sunucunuz IIS kullandığı sürece demek daha doğru olur. Yoksa Apache kullanan Windows tabanlı web sunucuları için .htaccess yardımı ile kalıcı bağlantıları düzenlemek mümkün.

talash;
    Forumda bu konu daha önce birkaç kez tartışıldı, arama yaparsanız sonuca ulaşabilirsiniz.

1 yıl önce #
  5. Sunucum Apache ama ftp'de .htaccess dosyası görünmüyor. Ortada dosya yok ama server Apache. Diğer konuları bu konuyu açtıktan sonra farkettim. Yeniyim kusura bakmayın.

1 yıl önce #
  6. Sorun şu ki dosyaları silerken oda gitmiş arada:) Tekrar oluşturma şansımız yok galiba. Hostingle görüşmem lazım heralde.

1 yıl önce #
  7. Hayır, oluşturabilirsiniz. Dosyanın görünmüyor olmasının bir nedeni de adları "." ile başlayan dosyaların linux sistemlerde gizli dosyalar olmasıdır. FTP istemcinizde "gizli dosyaları göster" seçeneğinin işaretli olduğundan emin olmanızı öneririm.

1 yıl önce #
  8. Dosyayı silmişim oluşturacağım dosyanın içeriğini verebilirmisin.

1 yıl önce #
  9. Buyrun;
    # BEGIN WordPress
    RewriteEngine On
    RewriteBase /
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /index.php [L]
    # END WordPress

1 yıl önce #
  10. Çok teşekkür ederim. Ellerin dert görmesin.

1 yıl önce #
  11. Rica ederim, izninizle konunun durumunu "Çözülmüş" olarak değiştiriyorum.

1 yıl önce #
  12. Çözdüğüne göre tabiki:)

1 yıl önce #
  13. Bir soru daha burdaki değişikleri neye göre yapıyoruz bu haliyle direkt koymuyoruz sanırım.

1 yıl önce #
  14. Standart bir kurulumda verdiğim koda sahip bir .htaccess dosyasını WordPress kurulum dizinine kaydettiğinizde sorun olmaması gerekir. Kodlarla ilgili sorun mu yaşıyorsunuz?

1 yıl önce #
  15. evet istersen bakabilirsin dosyayı attığımda bu çıkıyor

1 yıl önce #
  16. Bu sorunun size verdiğim koddan kaynaklanması zor gibi görünüyor, verdiğim .htaccess dosyası sonucunda bir hata meydana gelecekse bunun 500 (Internal Server Error) değil, 404 (Not Found) olması gerekiyor :) Ayrıca verdiğim kodlar ile her durumda sitenizin anasayfasını görüntüleyebilmeniz gerekiyor.

.htaccess'i uzaklaştırdığınızda sorun devam ediyor mu? Eğer sorun devam etmiyorsa .htaccess dosyasının içeriğindeki kodları değiştirmeden kodlamasını UNIX olarak değiştirebilir misiniz? Belki DOS tipi satır sonladırma nedeni ile sunucunuz düzenledğiniz .htaccess dosyasının içeriğine ulaşamıyor olabilir.

Eğer sorun .htaccess'i uzaklaştırdığınız durumda da devam ediyorsa, problem konusunda sunucunuza danışmanızı öneririm.

Not: UNIX kodlamasını UltraEdit yardımı ile "File > Conversions > DOS to UNIX" yolunu takip ederek gerçekleştirebilirsiniz.

1 yıl önce #
  17. Sorunun Linux serverinda olduğunu öğrendim ve başka bir sunucuya aktarmalarını istedim. Şu anda sorunsuz çalışıyor. Teşekkür ederim engin bilgini benimle paylaştığın için.

1 yıl önce #
  18. Umarım yeni sunucunuzda daha az sorun yaşarsınız :) Kolay gelsin.

1 yıl önce #
  19. CeZZa
    Üye

ayarları yapmıştım ve kalıcı bağlantılarım /index.php/%postname%.html şeklinde ve siteadı.com/index.php şelinde bloguma giriş yapıyordum.
    bugün birde all-seo-in-one-pack eklentisini kullanmaya başladım ve sayfamın girişindeki indexten bloguma giriş yapamamaya başladım.
    çözümü ise siteadı.com/blogname şeklinde eskiye dönmekte buldum. acaba eskiye nasıl dönebilirim?
    eklediğim eklentiyi etkisiz hale getirsemde eskisi gibi olmuyor artık..

10 ay önce #
  20. htacces yeniden yazdırmak gerekebilir denediniz mi?

10 ay önce #
  21. CeZZa
    Üye

evet boş bi dosya attım ve genel ayarlarımı yeniden yaptım. ancak çözülmedi..

aslında sorun şurada önceki sayfalar'a geçiş yaparken diğer sayfalar bulunamıyor gösteriyor.

10 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.