Geçen seferki tema deneyimimden sonra tamamen türkçe bir tema oluşturmaya karar verdim
Tema her hangi bir temanın editlemesi değildir
Geçen seferki tema deneyimimden sonra tamamen türkçe bir tema oluşturmaya karar verdim
Tema her hangi bir temanın editlemesi değildir
yaa nerden buluyon bu temaları ne olursun söyle...
türkçe diyorsunda ben hiçbir yerinde türkçe göremiyorum. yorum bölümünde - tarih bölümünde 1gram türkçe yok. Son Yazilar seklinde çıkıyor...
* Düzgün şekilde tema tanıtımı ve tema yazarının adresini yayınlamadığın sürece mesajlarını Çöpe göndereceğim..
Yorum ve tarihi wordpressin kendi default temasından alıyor benim test sayfamda wp ingilizce kurulu tabiki ingilizce çıkıcak
suçlamadan hırsız muamelesi yapmadan önce biraz düşün istersen
mesajlarımla uğraşmıyacaksın çünkü tekrar eklemeyi düşünmüyorum
geliştiricilere destek değil köstek oluyorsunuz
teşekkür ederim
1 Eğerki sıfırdan bir tema geliştirirsek bizler Temalar bölümüne değil Arge bölümüne konu başlığı açıyoruz.
2 Türkçe tema demişsin demekki türkçeleştirme yapmışsın temada. ama görülüyorki türkçe namına bir şey yok.
- Son Yazilar
- Arama tuşunda OK.
- Yorum bölümü komple ingilizce
- < ?php _e('Raftakiler'); ? > Bunun hiçbir karşılığı yok dil dosyasında bu şekilde yapmana zaten gerek yok.
- Devami - Onceki Yazilar - Sonraki Yazilar
- Türkçede Nisan 23rd 2008 mi yazarsın yoksa 23 Nisan 2008 mi..
- css dosyandaki :
.post-date {
width: 40px;
height: 39px;
margin-right: 10px;
color: #e0f6a4;
float:left;
background: url(img/date.jpg) no-repeat ;
border: 1px groove #00005c;
}
.post-month {
font-size: 11px;
text-transform: uppercase;
text-align: center;
display:block;
line-height: 14px;
padding-top: 2px;
margin-left: -3px;
}
.post-day {
font-size: 16px;
text-transform: uppercase;
text-align: center;
display:block;
line-height: 20px;
padding-top: 5px;
margin-left: -3px;
}
bu kodları ne amaçla kullandın. Onların kullanıldığı yeri bulamadım. Yardımcı olur musun?
- Temada comment.php dosyası yok.Ama cssde comment css kodları mevcut. Direkt wordpressin kendi dosyasından çekip gösteriyor.
- css dosyanda
body {
font: 75%/150% Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
color: #DBDDDE;
margin: 0px;
padding: 20px 0px 20px 0px;
background-color: #ffffff;
background-repeat: repeat-x;
}
background-repeat: repeat-x; ne işe yarıyor. neyi x koordinatında tekrar ettiriyordun.
Cevaplar:
1- Forma yeni üye olduğum için Ar-Ge bölümünü keşvetmemiştim henüz foruma girdiğimde koscaman bir "TEMALAR" başlığı ilgimi çekti bu yüzden buraya ekledim.
2- Türkçe namına bir şey yok demişsin, kodların içinde o kadar gezineceğine yükleme sayfasındaki açıklamayı okusaydın neden içinde bazı ingilizce terimlerin kaldığını görürdün
temayı ingilizce geliştirdim
http://forums.digitalpoint.com/showthread.php?t=810468&highlight=wordpress
burdaki zaman ile bu foruma eklediğim zamanı karşılaştırabilirsin
malesef Türk insanı olarak ilk yaptığımız şey footerdaki linkleri silmek bu konudaki tecrübemden dolayı temayı ingilizce hazırladım, türkçesine bu açıdan baktığım için ufak tefek eksikleri olabilir bu tarz eksikler geldiğinde temanın güncel halini aynı donload linkine atıyorum,
arşiv yerine raftakiler dememin neresi tuhaf ? bunun için tdk dan izin belgesimi almam gerekli ?
"Devami - Onceki Yazilar - Sonraki Yazilar" kodlamayla uğraşan biri için ufak bir ayrıntı, ı yerine i yazman neyi gösteriyor ? neyin kanıtı ?
ilk basta comment.php hazırladım ama wp nin ana dosyalarından eklemenin yolunu bulunca kaldırdım css deki artıklar bu yüzden
"background-repeat: repeat-x " bacgrounda maviden beyaza dönen bir gradient koymuştum hoş durmadı kaldırdım
başka sorun ?
Ha ingilizce olunca alt bölümdeki kodları silmiyorlar. Arkadaşım madem Türk insanı bunu yapıyor neden siteni komple ingilizce yapmıyorsun.
"Devami - Onceki Yazilar - Sonraki Yazilar" kodlamayla uğraşan biri için ufak bir ayrıntı, ı yerine i yazman neyi gösteriyor ? neyin kanıtı ?
Bu ayrıntıyı bile anlayamıyorsan nasıl türkçeleştirme yapıyorsun. İlk önce onu düşün...
Türkçe namına bir şey yok demişsin, kodların içinde o kadar gezineceğine yükleme sayfasındaki açıklamayı okusaydın neden içinde bazı ingilizce terimlerin kaldığını görürdün
temayı ingilizce geliştirdim çünkü malesef Türk insanı olarak ilk yaptığımız şey footerdaki linkleri silmek bu konudaki tecrübemden dolayı temayı ingilizce hazırladım, türkçesine bu açıdan baktığım için ufak tefek eksikleri olabilir bu tarz eksikler geldiğinde temanın güncel halini anyı donload linkine atıyorum,
AquaSeo Türkçe Wordpress Teması bak başlığa türkçe yazmışsın ama teman türkçe değil anladın mı şimdi.
arşiv yerine raftakiler dememin neresi tuhaf ? bunun için tdk dan izin belgesimi almam gerekli ?
Yazdıklarımı dikkatli oku ondan sonra dalga geçmeye çalış.
< ?php _e('Raftakiler'); ? > bu kod dil dosyasından karşılığı olan kelimeyi çekip sayfaya yazdırıyor. senin oraya raftakiler yazman bi şey ifade etmiyor.
ilk basta comment.php hazırladım ama wp nin ana dosyalarından eklemenin yolunu bulunca kaldırdım css deki artıklar bu yüzden
- wordpressin ana dosyalarından nasıl eklemeyi başardın? zaten comment.php dosyası tema klasörü içersinde yoksa otomatikman wordpress yorum bölümünü eklemekte.
css kodlarının neredeyse hepsi ingilizce ama css dosyalarının adı türkçe. o kadar ingilizce css kodu yazmışsında neden giris adından css etiketine ihtiyaç duydun?
son olarak: .post-date, .post-month, .post-day isimli etiketlerin neden css dosyanın içinde olduğunu açıklamamışsın. yoksa onlarda mı sonradan farkına vardığın bir özellikten dolayı kullanmadığın artık kodlardan mı?
Ha ingilizce olunca alt bölümdeki kodları silmiyorlar. Arkadaşım madem Türk insanı bunu yapıyor neden siteni komple ingilizce yapmıyorsun.
tercihlerim seni ilgilendirmez
AquaSeo Türkçe Wordpress Teması bak başlığa türkçe yazmışsın ama teman türkçe değil anladın mı şimdi.
türkçe değilse silersin konuyu olur biter
Yazdıklarımı dikkatli oku ondan sonra dalga geçmeye çalış.
< ?php _e('Raftakiler'); ? > bu kod dil dosyasından karşılığı olan kelimeyi çekip sayfaya yazdırıyor. senin oraya raftakiler yazman bi şey ifade etmiyor.
ben temayı kurduğumda arşiv yerine raftakiler yazısını görüyorum buda istediğimi aldığım anlamına geliyor
wordpressin ana dosyalarından nasıl eklemeyi başardın? zaten comment.php dosyası tema klasörü içersinde yoksa otomatikman wordpress yorum bölümünü eklemekte.
bu şekilde olunca kendi dilinde çıkıyor buda çoklu dil seçeneği olan bir tema için güzel bir özellik ne dersin ?
css kodlarının neredeyse hepsi ingilizce ama css dosyalarının adı türkçe. o kadar ingilizce css kodu yazmışsında neden giris adından css etiketine ihtiyaç duydun?
ister türkçe isim veririm ister ingilizce ben baktığım zaman anlıyorsam istediğimi elde ediyorsam sana ne ilgilizce olmasından sanane türkçe olmasından
son olarak: .post-date, .post-month, .post-day isimli etiketlerin neden css dosyanın içinde olduğunu açıklamamışsın. yoksa onlarda mı sonradan farkına vardığın bir özellikten dolayı kullanmadığın artık kodlardan mı?
iddaan varsa ıspatla ıspatlayamıyorsan sus senin css içinde neden artık kod var diye bana sorma hakkın yok
tekrar ediyorum iddaan varsa ıspatla ıspatlayamıyorsan sus
Kendi yaptığınız temada sorulan sorulara cevap vermeniz kadar doğal bir şey olamaz. Ben soru sordum siz sadece şunu yaptım olmadı orada fazlalık kalmış diyebilirdiniz.
* Sonuç olarak açtığınız konu:
- Yanlış başlık altında
- Tema Türkçeleştirme yetersiz.
Bu konu yeni mesajlara kapalı.