Wordpress 2.5 sürümünün bir üst sürümü 2.5.1 çıktı valla bu kadar çabuk çıkacağını hiç beklemiyorduk acaba 2.5 sürümünde kaynaklanan açıklar için bir güncellememi oldu da bu kadar acele bir sürüm çıkarıldı
WordPress Türkiye Forumları » WordPress Türkiye
WordPress 2.5.1 Türkçe hazır
(33 posts)-
Tarih: 2 hafta #
-
Ben bekliyordum açıkçası, özellikle media kısmı için. Çünkü yeni bir seçenekti medya desteği. Ayrıca kullanıcı kaydında ve kullanıcı hesapların da birçok açık mevcuttu.
Bug listlere bulduklarımı eklemiştim. Teşekkür mesajları geldi ancak bu sürümde onlar iyileştirildimi haberim yok.
Hemen bir deneme yüklemesi yapalım bakalım.(Herkesin özelliklede kullanıcı kaydı alan wordpress kullanıcıları için hemen yükseltmeyi yapmasını öneririm.)
Tarih: 2 hafta # -
Yükseltenler hata aldımı veya herhangi bir sorunla karşılaştınızmı bizi bilgilendirin yükseltmemizi ona göre yapalım
Wherever mutlaka yükseltmen gerekir. Çünkü her yeni çıkan sürüm bir önceki sürümün hatalarından dolayı çıkar.
70 tane hata fixlenmiş(düzeltilmiş).Güvenlik riskleri varmış kapatılmış.Performansı artırmaya yönelik çalışmalar yapılmış.
Sürümü yükselttim ve herhangi bir sorun yaşamadım.
Yalnız 2.5 sürümünden önceki sürümlerde, yeni sürüm çıktı uyarısı oluyordu. Bu sefer bu uyarı çıkmadı.
Elbette çıkmaz bahad1r. Dolayısıyla kurduğun sürümün bir üstü yok. :) Yeni sürüm çıktığında bunda da çıkacağına hiç şüphen olmasın.
2.5 yüklüyken; 2.5.1 sürümü çıktı uyarısını almadığımı kastediyorum.
Şans eseri, wordpress.org'a girince yeni sürümü farkettim.Tarih: 2 hafta # -
Ben 2.5 te uyarı aldım. Buna dayanarak güncelleme yaptım. Hiç bir sorun yok. Gayet güzel çalışıyor.
Merhaba;
2.5 de bulunan bazı hatalar 2.5.1 sürümünün çıkmasına yol açtı. Yakında 2.5.2 çıkacakdır. Keşke sürüm yükseltmeyi bazı kullanıcılar yapmasaydı. Her yeni gelen özellik bu tür açık kaynakta yayınlanan scriptlerde sürekli yeni güncellemeler doğurur. 2.5.x verisiyonundan beri bu adresi kontrol ediyorum ve baktığım genelde yönetim panelinde oluşan hatalar yüzünden kayıtlar açılmış. Bazı kullanıcıların ie7 ve ie'nin diğer sürümlerinde media bölümünde hatalar alıyorlar. Firefox'da bu tür hatalar olmuyor. Bu hataları alanların Firefox kullanması gerekli. Ayrıca eklentilerin güncel sürümlerini yüklenmeli. 2.5 sürümünde olanların derhal 2.5.1 sürümüne geçmeleleride gerekli ve kullandıkları eklentilerin 2.5 sürümü ile uyumlu olduklarını kontrol etmeli uyumsuz eklentiler derhal güncellenmelidir.
Lafın kısası 2.3.x (2.3.3 tavsiye olunur.) sürümünde uzunca bir süre kalmanızı tavsiye ederim. Yeni gelen özellikler bunca hatadan sonra o kadar da çarpıcı değil zaten.
Not : 2.5.1 sürümünde unutulan şifrenin hatırlatmasında bir problem var, isteyen burdan dosyasını güncelleye bilir.
Bari bunun Türkçesini yapın ya Türkçe yayınlanmı8yac mı artık nedir?
@Melen Sanki bundan öncekilerin Türkçesi yapılmamış gibi konuşuyorsunuz. Bunun Türkçesi o kadar kolay olmuyor. Sadece bir tek dil dosyası hazırlanmıyor. Köklü değişiklikler olduğu için sizin bilmediğiniz .php dosyalarında da Türkçeleştirme oluyor. Hem lütfen şurayı biraz vakit ayırıp okuyalım.
Ne biliyim. Bundan öncekilerde benim bildiğim sürüm yayımlanınca 1 hafta içinde Türkçesini görüyorduk. Bu niye bu kadar uzadı diye sersenişte bulundum.
Arkadaşlar 3-4 gündür yetkili bir kişiye ulaşmaya çalışıyorum.
Volkan sayesinde birkaç kişiye ulaştım. Onlarda birilerine yönlendirdi. Ancak o kişiler e-posta kutularını kontrol etmediklerinden dolayı hala bir cevap almış değilim.
Wordpress 2.5.1 in Türkçeye çevirimi için gönüllüyüm.
Hatta bir ucundan da başladım ancak eminimki (öyle umuyorum) bir çeviriye başladı ve ben çeviriyi bitirdikten veya yaklaşdıktan sonra, bana çıkıpta "biz çeviriye başlamıştık" veya "biz yapıyorduk" dememesi için,Yetkili birisi bana ulaşabilir mi?
@Hasan bu arada e-posta'nı kontrol edersen sevinirim
@ObsessiO http://www.wordpress-tr.com/hakkinda/iletisim/ Burdan yollanan her mesaj wordpress-tr yönetimine ulaşır ve kişisel eposta hesaplarına bir kopya gönderilir. Bu arada çeviriye başlandı zaten ama ne durumda inanın bende bilmiyorum.
@Melen Sanırım verdiğim linki iyi okumadınız. Hatta okumadınız bile. ! hafta geçmeden de Türkçe sürümün yayınlandığı oldu ama bahsettiğim konular hala geçerli. Kolay değil. Sanırım @ObsessiO Bunun farkındadır.
Düzenleme;
Edindiğim bilgi ile çeviri kısa bir zamanda yayınlanacaktır.
Çeviride emeği geçen arkadaşlara teşekkürler.
Merhaba arkadaşlar,
WordPress 2.5.1 Türkçe sürüm şimdi indirilebilir.
Biliyorsunuz, ekibin Türkçe çeviri sorumlusuyum. Kişisel işlerimden dolayı uzun süredir internet alemine uzağım; dolayısıyla yeni sürümün Türkçesi oldukça gecikmiş oldu. Gecikme için üzgünüz; ve anlayışınız için teşekkürler.
Çeviri konusunda yardım etmek isteyen/eden arkadaşlara da teşekkür etmeliyiz. Bu sürümde zaman darlığından dolayı çeviri hatalarına biraz daha fazla rastlayabilirsiniz. Bulduğunuz hataları, önerilerinizi her zamanki gibi iletişim sayfamızdan bize geri bildirim olarak iletirseniz çok memnun oluruz.
Görüşmek üzere, iyi günler.
Hasan.Tarih: 1 hafta # -
Hasan buraya yazdığın mesajı blog sayfasına yazarsan bence çok daha iyi olur en azından kullanıcılar sayfalarında admin paneline girdiklerinde bulunan WordPress Türkiye Blogundan görebilirler ve rahatlıkla herkesın haberı olur diye düşünüyorum
Tarih: 1 hafta #
Cevapla »
Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.
destek sorusu değil