WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » WordPress Türkiye

WordPress 2.5.1 Türkçe hazır

(33 mesaj(lar))
  • 5 ay önce mavinefes tarafından başlatıldı
  • mahonii1987 tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. tereddütte kaldım şimdik...wordpress-tr in yaptığında baya bir hata varmış..kara nın yaptığı dil dosyasındaki hata oranı dahamı az ??

5 ay önce #
  2. Sevgili kara,

Bu sabah dil dosyalarını yükledikten sonra sizin yorumunuzu onaylanmamış şekilde panelde gördüm ve onaylamadım. Çünkü farklı dil dosyalarının olması üyelerimizin kafasını karıştırır; ikilik yaratmamak adına bu mesajınıza eklemiş olduğunuz bağlantıları da kaldırıyorum. Çeviri konusunda farklı çalışmaların yapılmasını doğal karşılarız tabii ki. Ve çevirileri tamamen bırakmış bir destek sitesi olsaydık, sizin gibi farklı çeviri yapan arkadaşları ana sayfamızdan duyururduk. Zaten yaklaşık 2 sene önce bu şekilde bir uygulaması vardı WordPress Türkiye'nin. Fakat ortada WordPress Türkiye'nin (geç de olsa) yayımlamakta olduğu dil dosyaları ve paketler varken kullanıcıların tereddütte kalmasını istemeyiz. (Zaten siz de sadece dil dosyasını yayınlamışsınız; paket halinde olmadan dil dosyası kullanıcılar açısından pek kullanışlı değil) Bu konuyu anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Bu konuda daha ayrıntılı konuşmak isterseniz her zaman için iletişim adresimizi kullanabilirsiniz.

Burada bir ekleme yapmakta fayda görüyorum. WordPress gibi, WordPress Türkiye olarak hazırlamış olduğumuz dil dosyaları da açık kaynaklıdır. Yani, çeviride dilediğiniz şekilde değişiklik yapabilir; kaynak belirtmek şartıyla yeniden yayımlayabilirsiniz. Dil dosyanızı siteye kurunca yönetim panelinde sitenizin bağlantısı ile karşılaşıyoruz, çeviri: ... şeklinde. Büyük oranda bizim önceki çevirileri baz alarak oluşturduğunuz dosyanızda bu şekilde bir ifadenin yer almasını pek şık bulmadığımı ifade etmeliyim.

2.5 için bir arkadaş çeviriler konusunda yardım etti ve arkadaşın yaptığı çevirilerin hepsini kontrol edemedik. Hataların olması gayet doğal, zaten bunu da dile getirdim mesajımda; sizin ve diğer üyelerimizin katkılarıyla hataları düzeltmemiz mümkün.

(Your attempt to.. şeklinde başlayan 34 yerdeki hataları düzeltip dosyaları güncelledim)

Herkese katkılarından dolayı teşekkürler.
    İyi akşamlar.
    Hasan.

5 ay önce #
  3. translate.wordpress.com'unun sadece Türkçesi bölümü burada olsaydı ne güzel olurdu... o zaman herkes çevirilerde yardım edebilirdi. Bekleyemediğim için svn.wordpress'den indirdiğim wordpress.pot iki günden beri kendim güncellemeyi başladım...

5 ay önce #
  4. Hasan bey sitemdeki yazıda WordPress-TR ekibinin 2.3.3 çevirisi üzerinden devam ettiğimi yazmıştım. Yani kaynak belirterek bu işi yapmaktı amacım. Daha önce de belirttiğim gibi bağımsız bir çeviri (daha doğrusu bana ve kendi siteme bağımlı bir çeviri) yapmış olduğum için orijinal bağlantılar üzerinden gitmek istedim. Son mesajınızda yazdığınız gibi ufak bir not ekledim ve bu notu eklerken aklımda bu dil dosyasına zaten sitemde yazdığım yazı üzerinden ulaşılacağını varsaydım. Dil dosyasını hasbel kader benim sitemden haberi olmayan birisi alıp kullanırsa dediğiniz gibi WordPress-TR ekibinin emeklerini gösterir bir ibare yok. Bunu düşünmemiştim, hatamı kabul ediyor ve sizlerden bu hususta özür diliyorum. Umarım bu samimi özrümü kabul eder, iyi niyetimden şüphe etmezsiniz. Ayrıca hemen PO ve MO dosyalarını güncelledim. WordPress-TR ekibinin kredisini ekledim. Bilgilerinize...

5 ay önce #
  5. 2.5.1 türkçe localhost deneme yaptım sorun yok gayet başarılı gördüm fakat bir sorun var eklediğim resim üzerinde göreceğiniz gibi bu konuda düzeltme nasıl yapacağız veya sizler düzeltip ekleyebilirmisiniz
    null

5 ay önce #
  6. @aan
    Abi bu yönetim panelini değiştiren eklentiyi kur hem daha kullanışlı hem de sorununu geçici de olsa çözer..

5 ay önce #
  7. buldum onun neden olduğunu diğer sürümde Blog Başlığı yazmıyordum ben direk logo üzerine istediğim yazıyı yazıyor uyarlıyordum blog başlığı yerini boş bırakıyordum sorun olmuyordu şimdi blog başlığı kısmına bir şeyler eklemek gerekiyor tek bir işaret dahi eklendiğinde normal oluyor blog başlığı olmadığında resimdeki link alt tarafa kayıyor diğer sürümlerde bu olmuyordu

5 ay önce #
  8. arkadaşlar 2.5.1 tr yükledim yükselttim ama Fatal error: Call to undefined function get_shortcode_regex() in /home/ceptema/public_html/wp-includes/formatting.php on line 95
    böyle bi hata verdi nasıl düzeltebilirim

5 ay önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.