WordPress Türkiye Forumları

WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Add Media Hatası [HTTP ERROR]

(16 mesaj(lar))
  • 1 yıl önce MehmetTahta tarafından başlatıldı
  • gevv tarafından son cevap
  • Bu konu Destek sorusu değil
  1. Selamlar,
    Wordpress 2.5 kullanıyordum, az önce 2.5.1'e upgrade ettim ve karşılaştığım problem hala çözülmüş değil.
    Add media seçeneğini kullanarak bilgisayarımdan herhangi bir şey upload etmeye çalıştığımda crunching yazısının ardından HTTP ERROR hatası alıyorum.
    Bunun çözümü nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.
    Sırf bu yüzden önce resmi FTP'den upload edip, daha sonra url adresini vererek eklemek zorunda kalıyorum.
    Teşekkürler şimdiden,
    Mehmet.

1 yıl önce #
  2. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Add media seçeneğini kullanarak bilgisayarımdan herhangi bir resim, video vb. upload etmeye çalıştığımda crunching yazısının ardından HTTP ERROR hatası alıyorum.
    Localde sorun olmazken hostta bu sorunla karşılaşıyorum. Dosya ve klasörlerin yazma izniyle ilgili olabilir mi diye izin ayarlarını değiştirdim, yine olmadı.

Bunun ciddi bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

2.5.1 doğrudan kurduğumu belirteyim.

İngilizce bilen bir arkadaş bunu wordpress.org sitesine iletibilirse sevinirim.

1 yıl önce #
  3. Ben ilettim cevap vermediler henüz.

1 yıl önce #
  4. <IfModule mod_security.c>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </IfModule>

Şu kodu htaccess yazdıra bilir misiniz bir kaç kişi yanlış anlamadıysam işe yaradığını söylüyor.

wp-content ve alt klasörlere de 777 yada 755 verebilirsiniz. Yada dosya yükleme seçeneğini ilk indexe atabilirsiniz yani site/dosyalarım gibi.

Otto burda yazmış o ne dediyse doğrudur :)

1 yıl önce #
  5. Teşekkürler. .htaccess dosyası oluşturup ana dizine attım. Kodları girince sorun düzeldi. Resim ekleme sorunum kalmadı. Sorun yaşayanlara duyrulur.

<IfModule mod_security.c>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </IfModule>

.htaccess dosyasına başka neler yazmalıyız? Kullandığım dosyada şu an sadece yukarıdaki kodlar bulunmakta.

1 yıl önce #
  6. Site adresinizi verin üye olmak istiyorum sonra yardımcı olarak ayarların üyeliğimi lütfen sonra da admin bi bakalım.

1 yıl önce #
  7. Evet arkadaşlar verdiğiniz kodlar eklendiği zaman permalink ayarları çalışmıyor bu sefer de.
    blog sayfam: www.hitman.gen.tr
    eylul bey yardımcı olursaniz cok sevinirim gercekten.
    tesekkurler.

1 yıl önce #
  8. Arkadaşlar hatanın adım adım çözümünü yazıyorum.

1- wp-content/uploads/js_cache klasörünü silin.
    2- Tarayıcı ön belleğini temizleyin.
    3- htacces dosyanız şu şekilde olması gerekli. var olan dosya ile değiştirin
    4- Flash dosyası eski olanlar güncellesin.
    5- Güncellenmeyen eklentiniz kalmasın. Özellikle javascript kullanan eklentiler.
    6- Call to undefined function Alıyorsanız dosyaları ftp ile tekrardan yükleyin.
    7- Hepsini deneyen bu eklentiyi yada bu eklentiyi indirip plugins klasörüne yollasın ve etkinleştirsin.

* İlk eklenti flash dosyasını iptal ediyor. İkinci eklenti normal şekilde yüklemeyi sağlıyor Htacces dosyası ile aynı işi görüyor.

İlk iki adımda düzelecekdir büyük ihtimalle. Ben htacces dosyasını güncelledikden sorna permalink yani kalıcı bağlantılarda herhangi bir sorun yaşamadım. Yedinci adım en etkili yoldur.

1 yıl önce #
  9. ben denedim ancak şöyle bir hata alıyorum:

Are you sure you want to do this?
    Please try again.

bundan sonra yönetim panelinden yazıların olduğu bölüme gidiyor açılan pencere...

1 yıl önce #
  10. Bu hatayı nerde alıyorsunuz. Ayrıca güncellenmeyen eklenti kalmasın iletişim eklentisi dahil.

1 yıl önce #

Bu konu için RSS beslemesi

Cevapla »

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.