WordPress Türkiye Forumları » Kurulum ve Kullanım

Add Media Hatası [HTTP ERROR]

(16 posts)
  • 2 hafta önce MehmetTahta tarafından başlatıldı
  • gevv tarafından son cevap
  • Bu konu destek sorusu değil

1. Selamlar,
    Wordpress 2.5 kullanıyordum, az önce 2.5.1'e upgrade ettim ve karşılaştığım problem hala çözülmüş değil.
    Add media seçeneğini kullanarak bilgisayarımdan herhangi bir şey upload etmeye çalıştığımda crunching yazısının ardından HTTP ERROR hatası alıyorum.
    Bunun çözümü nedir? Yardımlarınızı bekliyorum.
    Sırf bu yüzden önce resmi FTP'den upload edip, daha sonra url adresini vererek eklemek zorunda kalıyorum.
    Teşekkürler şimdiden,
    Mehmet.

Tarih: 2 hafta #
  2. Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Add media seçeneğini kullanarak bilgisayarımdan herhangi bir resim, video vb. upload etmeye çalıştığımda crunching yazısının ardından HTTP ERROR hatası alıyorum.
    Localde sorun olmazken hostta bu sorunla karşılaşıyorum. Dosya ve klasörlerin yazma izniyle ilgili olabilir mi diye izin ayarlarını değiştirdim, yine olmadı.

Bunun ciddi bir sorun olduğunu düşünmeye başladım.

2.5.1 doğrudan kurduğumu belirteyim.

İngilizce bilen bir arkadaş bunu wordpress.org sitesine iletibilirse sevinirim.

Tarih: 1 hafta #
  3. Ben ilettim cevap vermediler henüz.

4. <IfModule mod_security.c>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </IfModule>

Şu kodu htaccess yazdıra bilir misiniz bir kaç kişi yanlış anlamadıysam işe yaradığını söylüyor.

wp-content ve alt klasörlere de 777 yada 755 verebilirsiniz. Yada dosya yükleme seçeneğini ilk indexe atabilirsiniz yani site/dosyalarım gibi.

Otto burda yazmış o ne dediyse doğrudur :)

5. Teşekkürler. .htaccess dosyası oluşturup ana dizine attım. Kodları girince sorun düzeldi. Resim ekleme sorunum kalmadı. Sorun yaşayanlara duyrulur.

<IfModule mod_security.c>
    SecFilterEngine Off
    SecFilterScanPOST Off
    </IfModule>

.htaccess dosyasına başka neler yazmalıyız? Kullandığım dosyada şu an sadece yukarıdaki kodlar bulunmakta.

6. Site adresinizi verin üye olmak istiyorum sonra yardımcı olarak ayarların üyeliğimi lütfen sonra da admin bi bakalım.

7. Evet arkadaşlar verdiğiniz kodlar eklendiği zaman permalink ayarları çalışmıyor bu sefer de.
    blog sayfam: www.hitman.gen.tr
    eylul bey yardımcı olursaniz cok sevinirim gercekten.
    tesekkurler.

8. Arkadaşlar hatanın adım adım çözümünü yazıyorum.

1- wp-content/uploads/js_cache klasörünü silin.
    2- Tarayıcı ön belleğini temizleyin.
    3- httacces dosyanız şu şekilde olması gerekli. var olan dosya ile değiştirin
    4- Flash dosyası eski olanlar güncellesin.
    5- Güncellenmeyen eklentiniz kalmasın. Özellikle javascript kullanan eklentiler.
    6- Call to undefined function Alıyorsanız dosyaları ftp ile tekrardan yükleyin.
    7- Hepsini deneyen bu dosyayı indirip plugins klasörüne yollasın ve etkinleştirsin.

İlk iki adımda düzelecekdir büyük ihtimalle. Ben htacces dosyasını güncelledikden sorna permalink yani kalıcı bağlantılarda herhangi bir sorun yaşamadım. Yedinci adım en etkili yoldur.

9. ben denedim ancak şöyle bir hata alıyorum:

Are you sure you want to do this?
    Please try again.

bundan sonra yönetim panelinden yazıların olduğu bölüme gidiyor açılan pencere...

10. Bu hatayı nerde alıyorsunuz. Ayrıca güncellenmeyen eklenti kalmasın iletişim eklentisi dahil.

11. hatayı yazı yazma penceresinin üstünde bulunan, add an image ya da oradaki diğer media'ları yazının içine gömmek için bulunan herhangi 4 butonatıkladığımda alıyorum. Eklentilerin hepsi güncel...

12. Ben bir önceki mesjaımda iletişim eklentiniz varsa onları kontrol edin demiştim ama sanırım bir karışıklığa maruz gitti.

WP-ContactForm Eklentisi uyumsuzlar listesinde. Uyumsuzlar listesini kontrol edin ve ordaki eklentilerden varsa iptal edin. (her eklenti uyumsuz demek olmuyor garip ama gerçek =))

Çözüm = WP-ContactForm yerine başka bir şey kullanın. Benim kullandığım hoş bir şey.

13. evet, yöntem işe yaradı. contact-form'u iptal ettim. çok teşekkürler

14. eylultoprak 1...7 adım adım uyguladım fakat bu hatayı çözmedi :(:( benim sorun resim linkini yazı alanına eklerken oluşuyor

http://img329.imageshack.us/img329/87/54008204vz9.gif

Not Implemented
    The page you are looking for cannot be displayed because a header value in the request does not match certain configuration settings on the Web server.

Tarih: 4 gün #
  15. Tarayıcıyı değiştir olmadı yarın bakarız şuan seninki biraz farklı dursa da benim fikrimce aynı.. uyku çağırıyor şuan beni iyi geceler...

16. yok tarayıcı değiştirmekte işe yaramadı

Bu konu için RSS beslemesi

Mesaj göndermek için giriş yapmalısınız.